Bakuman

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
T

Tsu

Moritaka to znudzony życiem 14-latek, którego pasją jest rysowanie. Pewnego dnia Takagi, rówieśnik i kompan z klasy Moritaki, znajduje jego zeszyt. Postanawia mu go oddać jedynie wtedy, jeżeli Moritaka … zrobi z nim mangę! Dwoje przyjaciół odkrywa, że śliczna Azuki, w której kocha się Moritaka chce w przyszłości zostać Seiyuu. Proponują jej, czy jeśli na podstawie ich mangi wyjdzie anime, czy nie zechciałaby użyczyć głosu jednej z bohaterek. Moritaka pyta się jej, czy jeśli ich marzenia się spełnią, czy Azuki za niego wyjdzie. Dziewczyna zgadza się, pod warunkiem iż wcześniej będą kontaktować się poprzez maila…

http://centrum-mangi.pl

Mangę czytałem zaraz jak pojawił się pierwszy odcinek pierwszego sezonu anime, więc jakiś czas temu… no i trochę to trwało. Osobiście nie zauważyłem rzucających się w oczy różnic pomiędzy samą mangą i anime.
Sam pomysł na fabułę - genialny. Ukazuje powstawanie mangi oraz dążenie do celu dwójki “artystów”. Dodanie różnych pobocznych bohaterów oceniam na plus, dzięki temu seria była bardziej urozmaicona. Wątek miłosny… no nie było go za dużo, mimo to jestem zawsze na tak :)

Ostatnia edycja:
T

Tsu

Już jest (dzięki), ale jakoś nie dawałem bo wydaje mi się, że i tak nikt tam nie wchodzi.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
alt
Tsu:
Już jest (dzięki), ale jakoś nie dawałem bo wydaje mi się, że i tak nikt tam nie wchodzi.
Ja wchodzę, myślę, że nie tylko ja :D

Ostatnia edycja:
T

Tsu

alt
Elmor:
alt
Tsu:
Ja wchodzę, myślę, że nie tylko ja :D
Dlatego uzupełniłem chyba we wszystkich dodanych mangach, w takim razie teraz będę to robił. Dzięki za zwrócenie uwagi na to.

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Szczerze nie wiem co mam o tym anime sądzić. Kreskę ma brzydką (przynajmniej według mnie) fabuła była niczego sobie ale jakoś nie mam ochoty oglądać kolejnych sezonów. Dał bym 6/10

Ostatnia edycja:
Top Bottom