Batoniki musli wg Eiu

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Eyirie

Eyirie

New member

Jeśli ktoś tak jak ja uwielbia podjadac szczególnie słodycze to ratunkiem mogą byc te batoniki ^.^ zawsze lepiej zdrową przekąskę pożreć niż słodycza XD Mają sporo błonnika i innych fajnych rzeczy których nie pamiętam XDD
Jak sie je robi?
Bierzesz swoje ulubione owoce suszone (morele, figi, śliwki, żurawina, rodzynki etc)
Bierzesz jakieś orzechy (włoskie, laskowe, nerkowce, migdały etc)
Powyższe rzeczy ładnie siekasz ewentualnie bierzesz taką pojedynczą końcówkę z nożykiem do miksera i urządzasz krwawą masakrę jedzonku ^.^
Dodajesz nasionka słonecznika, siemie lniane czy inne duperele wedle woli; potem dosypujesz ze szklankę płatków owsianych/pszennych wlewasz miodziku akurat tyle by po zmiksowaniu byla baaardzo gesta i bynajmniej niejednorodna masa. Miksu miksu, potem do piekarnika na 20+ minutek na 180 stopni i gotowe ^.^

Najlepiej się do pieczenia nadaje blaszka na piernika choc w sumie wszystko ujdzie. Zakrywa sie to to folią aluminiową i szczodrze smaruje olejem vo jak przywrze to jesteśmy w… No, sami wiecie :)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Może przenieś to do działu “kuchnia” Eiu :) ?

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
zamiast folii i oleju, polecam papier do pieczenia :3 nie przywiera i nie zawiera oleju XD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Mój papier do pieczenia zamokl i sie scalil ze spodem ostatnio T.T
@Byters, a jest takowy? No i ja znowu aż tak często nie wrzucam swoich wypieków i innych takich…

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
No jest co prawda w japońskim dziale, ale myślę, że nikt by się nie obraził. :) Myślę jednak, że teraz nie ma to znaczenia. A batoniki apetycznie wyglądają :)

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Przeniosę wątek do wątku z kuchnią japońską :D
Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi :>

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Myślę, że to dobre miejsce dla tego wątku :)

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
oo… jak dobrze…
ostatnio sporo podjadam… tak z pół lodówki co wieczór… XD Zrobię, może się nadadzą :D

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
No po nich się raczej głodnym nie jest XD dzięki Kiiciu, tak właśnie myślałam ale że to nie japońskie…

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Jaki ma związek musli z Japonią!?

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Każdy kocha batoniki! I założę się że w Japonii tez podjadają!

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Pewnie, że tak xD. Co prawda dział jest o kuchni japońskiej, ale wydaje mi się że tematy kulinarne, mimo wszystko, bardziej tutaj pasują niż do offtopu :)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
No tylko ja nie chciałam, by ktoś się czepiał, że nie japońskie… XD Kiedyś wrzucę jeszcze coś o wegańskich pysznych plackach (np buraki są słodkie i można ich użyć zamiast cukru i nie czuć ich smaku a placek jest mniaaamuśny)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
To wrzucaj :), może kiedyś wykorzystam :). I nie bój się wrzucaj. Kicia przesunęła tu ten temat, a skoro ona uznała, że tak może być to może być, nie wolno się sprzeciwiać Kici ! ;d

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Kiicia panem Kiicia królem Kiicia Kiicia władcą nam!

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Królowa jest tylko jedna xD

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Ciekawy przepis. Kiedyś na pewno z niego skorzystam.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Kiedyś to nigdy… Ja jak sobie pomyślałam o nich to w ciagu godziny miałam je już gotowe a wliczam szybki wypad do sklepu :p

Ostatnia edycja:
Y

Yona

U mnie “kiedyś” to na pewno kiedyś spróbuję,ale mi jak na razie nie wolno mi jeść takich rzeczy,będę musiała sporo na to poczekać. Kolejny przepis,który dodałam do mojej listy.

Ostatnia edycja:
Top Bottom