Berserk

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Berserk
Kod:
                                  https://i.ytimg.com/vi/Sh8q8wgazQg/hqdefault.jpg
Głównym bohaterem jest Guts któremu towarzyszy elf Puck niezwykle podobny do faerie z “Góry Białego Pióropusza”. Nasz protagonista nie strzela umoralniającymi tekstami lecz bierze (dość sporawy) miecz w dłoń by zabić przeciwnika, brak tam litości czy altruizmu(jednym słowem trup ścieli się gęsto) .
Doskonale pokazuje to fragment w którym Guts dla własnej korzyści skazał całe miasto na śmierć]
Naprawdę polecam ten tytuł wszystkim fanom prawdziwego dark fantasy.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Jedna z moich ulubionych i jedna z pierwszych spod znaku dark fantasy.

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Swoją drogą to nie znalazłam innej tak krwawej mangi czy z równie bezlitosnym protagonistą:)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Nom, właśnie pod tymi względami to “unikat” i dlatego ten tytuł jest wart zainteresowania

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Ano ale z tego co pamiętam jest jeszcze claymore miałam okazję oglądać anime lecz… czegoś mi tam zabrakło…

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Claymore jest delikatniejsze, berseerk raczej zakłada, że od początku walczysz za przegraną sprawę, nawet nie by wygrać, ale tylko walka została.

Zastanawiam się jeszcze nad mangą sugurui, tam też dominuje brutalność, ale trudno mi się wypowiedzieć, bo nie czytałem. Gantz też nie jest lekki, powiem więcej. Jest cięższy od berserka, ale… gorzej zrobiony i tam mamy obraz brutalności, a nie walkę bohatera, jak u Berserka. Poza tym w berserku mamy silną postać, Guts, który po trupach dopnie swego celu.

Kojarzę jakiegoś hentai, które było bardziej brutalne.

Uważam, że Berserk to złoty środek. Mamy brutalność, szorstkość, niepowodzenia, drogę po trupach, fantasy, wielki miecz, trochę humoru. Tego wszystkiego, jest akurat.

Ostatnia edycja:
Pan_Racuch

Pan_Racuch

Donator
Szkoda tylko, że anime, które wyszło w tym roku swoją grafiką woła o pomstę do nieba. Myślałem, że po trzech b. dobrze wykonanych filmach serial utrzyma poziom. Trochę się przeliczyłem.

Też zauważyliście, że Puck został mocno zmarginalizowany i pełni teraz rolę tylko komediową? Może jest to spowodowane zbytnim rozrostem drużyny Guts’a. Mogę się mylić; aż tak zaznajomiony z Berserkiem nie jestem.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Tej nowej wersji animowanej nie oglądałem i chyba nie chcę oglądać. Nie chcę się denerwować i przeklinać osła, który dopuścił się takiego świętokradztwa XD

Ostatnia edycja:
N

neku

Ciężko być fanem tej mangi, skoro na kolejny chapter trzeba czekać jak na gwiazdkę ( dosłownie raz do roku xD )

Ostatnia edycja:
Top Bottom