Blade & Soul (Blade and Soul)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Nikorin

New member
Samo anime opowiada o Alce (lub Aruce), dziewczynie z klanu miecza, która ma na pieńku z królestwem(?) Palam, a dokładniej szuka kobiety imieniem Jin Valel, która zabiła jej mistrza Hon. Cały problem w tym, że Palam za głowę dziewczyny wyznaczyło ogromną nagrodę i w miastach porozwieszane są plakaty z wizerunkiem jej tatuażu-motyla. Na dziewczynę poluje ogromna ilość ludzi, więc zemsta niestety wcale nie jest taka łatwa. Szczególnie, że Jin Valel jest demoniczną kobietą, która zabija ludzi bez mrugnięcia okiem używając do tego Energii Chaosu.

Anime na podstawie koreańskiej gry o tym samym tytule. Zrobione zostało na okazję wydania gry w Japonii i pierwszy odcinek dodawany jest do pudełkowych wersji gry, które wyglądają tak:

http://i1.2pcdn.com/node14/image/ar.../201404/08/20140408035916a0dr6b86rdgat9of.jpg
Dodam jeszcze, że gra została wydana w Korei (tam została wręcz stworzona!), Chinach (znajduje się tam globalny serwer i można na nim sobie pograć za darmo) i teraz w Japonii, gdzie niestety za grę trzeba co miesiąc płacić.

Postaci czarnych charakterów zostały wzięte wprost z gry (w sumie zarys fabuły też, ale tylko zarys, bo w grze jest ona bardziej skomplikowana).
http://2.bp.blogspot.com/-tVj4FhYsn...gyfSqA/s1600/blade_and_soul_character_art.jpg

Zdziwić was może różnorodność postaci w anime, albo dziwne nazwy i już je tłumaczę :3

W grze są 4 rasy postaci:
  • Lyn - to te małe stworki z uszkami i ogonkami, najsłodsza rasa, która po wybraniu odpowiedniej klasy (chyba Summoner) może grać razem z kotkiem - petem
  • Jin - najbardziej “normalna” rasa, można powiedzieć, że są to po prostu zwykli ludzie
  • Gon - najbardziej umięśniona rasa, kobiety są zarazem najbardziej seksowne (bielizna odsłania pół postaci!), ale mają tez największe uda
  • Kun - najpiękniejsza rasa, przypomina trochę elfy; postaci są szczupłe i wysokie (oczywiście można to zmienić, ale nie da się zrobić z Kun postaci wyglądającej jak Gon), mają długie palce i nogi, ale minus jest taki, że jest tylko jedna płeć tej rasy - kobieta
Anime jest no… nie najwyższych lotów jeśli chodzi o animację - taniec szczególnie jest… słaby. Trzeba przy oglądaniu przymknąć na to oko, w końcu to tylko promo dla gry. Za to muzyka jest śliczna (mam na myśli muzykę w tle), bo została wzięta z gry i po prostu miło się ogląda anime jeśli ktoś już grał w B&S.

Polecam wszystkim miłośnikom B&S, tym którzy chcieliby w B&S zagrać i tym, którzy po prostu lubią gry MMO :3

Ostatnia edycja:
No anime bez rewelacji ale przynajmniej można zagłębić się w uniwersum B&S :)

Ostatnia edycja:
Ninjas nie zgadłeś lol gram Gon, Berserker XD Kiedyś pokazywałam screena mojej sexy postaci :3
Zrobiłam sobie Lyn, owszem, ale jakoś nie mogłam się przestawić…

Ostatnia edycja:
Jak we wcześniejszych komentarzach, nic specjalnego.
Jednak warto obejrzeć dla samej przemiany bohaterki ;)

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom