Bleach

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
R

Raven

Akcja anime ma miejsce w fikcyjnym, podtokijskim mieście, Karakura. Opowiada o przygodach 15-letniego ucznia, obdarzonego zdolnościami percepcji duchowej, Ichigo Kurosakiego i jego towarzyszki, Rukii Kuchiki , która pewnego dnia pojawia się w jego życiu. Zaskoczona faktem, iż Ichigo potrafi ją dostrzec, co dla przeciętnego śmiertelnika jest niemożliwe, tłumaczy, że jest Shinigami (Bogiem Śmierci) i ściga złe istoty zwane Hollowami. Kurosaki nie wierzy w jej opowieść, dopóki chwilę później jego dom nie zostaje zaatakowany przez jednego z Hollowów. Rukia, starając się obronić jego rodzinę, zostaje ranna i przekazuje Ichigo swoją moc, w wyniku czego staje się on Zastępczym Shinigami. W ten sposób rozpoczyna się przygoda Rukii z Ichigo. Początkowo fabuła skupia się przede wszystkim na stopniowym wprowadzaniu i przedstawianiu głównych bohaterów, a także zapoznaniu widza z realiami świata. Rukia, nie mogąc wrócić do Soul Society z powodu utraty własnej mocy, decyduje się pozostać w ciągłym kontakcie z chłopcem. W tym celu podszywa się pod uczennicę z jego klasy. Jako stworzenie duchowe żaden Shinigami nie posiada materialnej powłoki, przez co zostaje zmuszona do posłużenia się sztucznym ciałem.
Czy wiecie może coś o powrocie bleach’a ?

Ostatnia edycja:
X

xYahiko

New member
Z tego co widzę to temat chyba w złym dziale.

A po za tym ja gdzieś wyczytałem że możliwy powrót jest w tym roku albo na początku następnego. Oczywiście to jest tylko plotka i domysły fanów.

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

Member
Powrot bedzie na 1000%. To jest pewne jak potepienie tylko pytanie kiedy. Podobno tworca ma problem zeby podpisac kontrakt z telewizja. Mangi juz dawno jest wystarczajaco do wydawania anime. Data mozliwa tak jak mowil Yahiko ale zadnych konkretow

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Nic nie wiadomo, oby jak najszybciej! [jestem!]

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

Member
Moze w zlym poscie ale YOLO. Zapoda ktos link do mangi ? Bo nie znalazlem nic konkretnego a po drugie nawet nie wiem gdzie mam szukac bo nie czytam mangi.
Z gory THX za kazda pomoc

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

Member
W wersji Hentai… rzal bul i smuteg. Ale za mange dzięki,angielski znam więc dam rade :D Chociaż gdyby było gdzieś po polsku to bym się nie obraził

Te mangi mają mieć po 20 stron ? To nie za mało ? Nie znam się ale dla mnie to mało ale jak tak ma być to OK.

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
bo to w rozdziałach a nie w tomach jest ;)

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Powrót będzie jak manga się skończy gdzieś wyczytałem, tak oko powstanie 100 odcinków z filerami :)

Ostatnia edycja:
H

Heos

Właściwie szkoda, anime skończyło się w dobrym miejscu. Manga dalej jest bardzo naciągana, wręcz wymuszona. Jednakże, nie mam nic przeciwko oglądaniu.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Moje pierwsze świadome anime i zarazem najbardziej lubiany tasiemiec <3 Po tym co słyszałem, co się dzieje w mandze, to nie wiem, czy chce kontynuacji anime :p

Ostatnia edycja:
T

Tsu

W sumie trochę ciężko ocenić całą, tak dużą serię, no ale spróbuję.
Początek serii był cholernie dobry. Wiadomo, coś nowego, czego w sumie jeszcze nie było (przynajmniej dla mnie). Sam główny bohater jak i pozostali, którzy mieli znaczenie (mówię o tych dobrych) podobali mi się. Było ich na tyle dużo a każdy był inny z charakteru. Dobrym motywem było do, że ci co na początku byli przeciwnikami Ichigo, później stali się dobrymi przyjaciółmi (mówię to o Shinigami ze Społeczności Dusz). co do poszczególnych arc’ów to nie będę ich rozpisywał. Jednak moim ulubionym był… nie pamiętam nazwy miejsce, ale walka z Espadą oraz finałowy arc z anime jakim była walka z Aizenem. Zaś do najgorszego… no nie wiem, w sumie nic nie było takiego, żeby wypadało gorzej niż reszta.
Ogólnie podsumowując cała seria bardzo mi się podobała. Mam nadzieje, że niedługo pojawi się kontynuacja anime, a nie jakieś parodie z Naruto.

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

Hmm, oceniając całościowo Bleach jest moim zdaniem po prostu perfekcyjnie przeciętny, jest to seria idealna na początek, aby zachęcić kogoś do oglądania anime, ( nawet sam zaczynałem od Bleacha ). Największą jego zaletą jest sama akcja a największą wadą monotonne style walk.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Całkiem fajne anime. Oglądam ze sporymi przerwami, bo tak mam z tasiemcami. :p Do tej pory obejrzałem około 134 odc. Anime nie jest wybitne, jak dla mnie 7/10. Jest po prostu dobre, fajnie się ogląda. Walki są zrobione świetnie, moce są interesujące. Moją ulubioną postacią, na ten czas jest Aizen, a najbardziej nie lubię Inoue. Z “zespołu” Ichigo, najbardziej lubię Rukię, sprawiłem sobie nawet ręcznik z nią. :p

Ostatnia edycja:
1

1111

Dla mnie Bleach 8+/10 niektórymi momentami dałbym 6/10 innymi 11/10 :D Największy minus dla mnie to walki trwające zbyt długo.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Jejusku ja kocham Bleacha, ale… Zapychacze i zbytnie przedluzanie 3/10 a niektóre po prostu genialne 20/10 jak np gdy Ichi sie zmienial w zlego Ichi XDD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
najnudniejszy tasiemiec ever,gdzie wiecej filerów niż odcinków zgodnie z mangą,jedynie czasem fajne były openingi,co do postaci,były schematyczne. Do 60 odcinka było spoko,potem nie xd

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Z tymi filerami naprawde masakra, ale… moim zdaniem jeden z lepszych tasiemców właśnie. Kolejne epizody nie są wymuszone, są potrzebne i jest tu, że tak powiem, logiczny ciąg zdarzeń

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
ale fillery są wymuszone XD! są bleee XD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ja na filerach sobie czytałam ksiązkę ^^

Ostatnia edycja:
Top Bottom