Bliźniaki Cramp

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

dastame

New member

Serial opowiada o losach rodziny, w której wychowują się bliźniaki o imionach Lucien i Wayne (w późniejszym dubbingu “Lucjan” i “Maniek”). Braci cechuje całkowita odmienność charakterów. Mieszkają w jednopiętrowym domu z pedantyczną matką i niezaradnym ojcem z umysłem dziecka. Dom mieści się w miasteczku – Mydlinowo (w późniejszym dubbingu “Mydłowo”). Jest to miasto w pobliżu bagien, których nie darzą sympatią wszyscy oprócz Luciena i jego najbliższych przyjaciół Błotniaków (w późniejszym dubbingu “Ludzi z Bagien”). Ku rozpaczy Luciena większość mieszkańców gardzi ideą ochrony środowiska, często umyślnie je zatruwając, a nawet świętując otwieranie rur ściekowych do bagna. Na festiwalach czci się głównego pracodawcę oraz fabrykę detergentów Tox-chem, która w żaden sposób nie kryje szkodliwości swoich produktów.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Świetna kreskówka, którą lubiłem oglądać głównie w gimbazie i liceum. Bardzo polubiłem stosunki panujące między bliźniakami i zabawne groteskowe sytuacje. Jedna z kreskówek, przy której bawić się można nawet dzisiaj :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom