BOKU DAKE GA INAI MACHI

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

Laaks

New member
https://i.ytimg.com/vi/xe271owtkUQ/maxresdefault.jpg

Historia podąża tropem Satoru - mangaki posiadającego umiejętność cofania się w czasie. Jednak dzięki tej zdolności mężczyzna jest zmuszany do zapobiegania śmierciom i katastrofom zanim te miałyby dojść do skutku. Wiąże się to z ciągłym powtarzaniem czasu, dopóki nie ma pewności, że dokonał prewencji zdarzenia. Wskutek wplątania w pewną sytuację zostaje uznany za mordercę. Próbując ocalić ofiarę, cofa się do czasów szkoły podstawowej, dokładnie miesiąc po zaginięciu Kayo Hinazuki, jego szkolnej koleżanki. Satoru postanawia ocalić dziewczynę i rozwikłać tajemnicę jej zaginięcia.
Anime zapowiada się bardzo ciekawie szczególnie motyw z podróżami w czasie mnie ciekawi.
Jeszcze tylko protag niech będzie outsiderem i jestem zadowolony .

Ostatnia edycja:
V

Vashkun

New member
Anime świetne, może obrazki lepiej zestawione niż faktycznie przedstawione w pierwszym odcinku,
ale zapowiada się świetnie. Motyw przewidywania zabójstw jest fajnie zrobiony i przygotowany do rozwijania się z serią.
Oglądam i polecam 100%

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Trochę mi brzmi jak początek Steins Gate czy jakaś tam część Kisemonogatari… Czyli trochę nudno?

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Nie to raczej nie to złe porównanie raczej to będzie coś jak Charlotte 6 odcinków syfu of 7 8/10

Ostatnia edycja:
I

Innostian

Bajka sezonu, a może być nawet roku. Kreska - majstersztyk, zwłaszcza tła, muzyka również świetna. Osoba pisząca scenariusz nie stroni od dość kontrowersyjnych rzeczy, to samo osoby odpowiedzialne za animacje. Fabuła ma czas na rozkręcenie się w dodatku ma dobrze zbudowany fundament do tego w postaci świetnej mangi, która skończy się wraz z anime, czyli końcówka nie będzie wymyślana tylko brana z oryginału. Główny bohater ogarnięty i wie co ma robić. Czekałem na tak dobrą bajkę jakieś 2 lata.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Obejrzę na bank, już po przeczytaniu opisu, skojarzyłem ze Steins;Gatem. W sumie zwróciłem uwagę dzięki postowi Innostiana w dziale “ogólnie o anime”, dzięki! Zobaczymy czy podejdzie pod mój gust.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Anime jest naprawdę dobre być może najlepsze z tego sezonu ale czy z całego roku to nie jest pewne ci byciu na pewno podejdzie na jakieś konfie mówiłem ci o tej bajce nawet

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Lax, na konfach wiele osób poleca różne rzeczy i się czasem zapomni, szczerze wolę kiedy bajki są polecane w “forumowy” sposób, ponieważ nie “wypadną” z głowy wtedy ;d

Ostatnia edycja:
A

anon69907507

Innos…twój komentarz idealnie podsumował to co chciałem napisać, w obecnej “erze” bajek, twórcy idą pod większość widzów, robią tandetę, bo “wszyscy” to lubiom, tymczasem nareszcie mamy coś co jest moim zdaniem faworytem sezonu albo i nawet faworytem roku(co nie zmienia faktu, że chciałbym aby w tym roku były co najmniej 3 bajki takiego kalibru). Mam nadzieję że seria będzie trzymała dalej poziom, że tego nie spieprzą, ale wydaje mi się że będzie ok, bo skoro będzie full na podstawie mangi, to musi być zajefajne.
~~

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Po obejrzeniu 10 odcinka mogę powiedzieć że jest to chyba najlepsze anime jakie w życiu widziałem

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Zdecydowanie dobre anime. Trzeba koniecznie obejrzeć :)

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Moim zdaniem jest dobre, ale obecna pozycja tego anime na MALu, czyli absolutna topka to jest niestety lekka przesada. Seria się jeszcze nie skończyła, ale moim zdaniem całość jest dość przewidywalna i jeśli spełnią się wszystkie moje przewidywania (a po ostatnim odcinku na to się zanosi), to naprawdę wyjdzie blado.

Już kiedyś pisałem na chacie, że gdyby ta seria była takimi okruchami życia z motywem cofania się w czasie, a nie skupiałaby się dość mocno na tej sprawie kryminalnej to byłaby lepsza, bo relacje między bohaterami, jak i same postacie stoją na bardzo dobrym poziomie. Zagadka natomiast - moim zdaniem niekoniecznie.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Rozwiązanie zagadki tak chamsko podsuwali nam pod nos, że myślałem, iż jej rozwiązanie jest inne. Więc trochę mnie zaskoczyli takim obrotem spraw. Co nie zmienia faktu, że to zabrało trochę przyjemności.

Samo anime jak dotąd trzyma wysoki poziom, na początku jednak wydawało mi się lepsze. Teraz hype opadł i zostało anime dobre. Bohaterowie, kreska i tła są świetne, choć czy tylko mnie razi (albo nie słyszę) jakichś dobrych motywów muzycznych? Oczywiście opening jest świetny, ale chodzi mi o sam OST, którego nie słyszę, nie przebija się jakoś.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
hanler:
Rozwiązanie zagadki tak chamsko podsuwali nam pod nos, że myślałem, iż jej rozwiązanie jest inne. Więc trochę mnie zaskoczyli takim obrotem spraw. Co nie zmienia faktu, że to zabrało trochę przyjemności.

Samo anime jak dotąd trzyma wysoki poziom, na początku jednak wydawało mi się lepsze. Teraz hype opadł i zostało anime dobre. Bohaterowie, kreska i tła są świetne, choć czy tylko mnie razi (albo nie słyszę) jakichś dobrych motywów muzycznych? Oczywiście opening jest świetny, ale chodzi mi o sam OST, którego nie słyszę, nie przebija się jakoś.
Mam dokładnie takie samo wrażenie. W pewnym momencie już się pogodziłem, że rozwiązanie zagadki może być aż tak proste i nie doszukiwałem się drugiego dna. Nie wiem jeszcze jak jest w praktyce (wciąż zostały chyba 3 odcinki), ale wydaję mi się, że ta historia już nie może się inaczej potoczyć - nie przy tak małej ilości minut.

Motywów muzycznych, które wyróżniałyby się na tle openingu faktycznie jest jak na lekarstwo. Ogólnie ścieżka dźwiękowa tej serii nie stoi moim zdaniem na jakimś wybitnym poziomie, jednak wciąż jest przyjemna dla ucha. No, ale tak jak mówisz, nie zapada w ogóle w pamięć.

Czekam na te ostatnie odcinki, mam dość sporą nadzieję, że jednak wszystko okaże się bardziej skomplikowane niż sobie to wymyśliłem gdzieś w 3-4 odcinku…

Edit: 10 odcinek oczywiście potwierdził prawie wszystko, serio, ta seria imo z każdym następnym odcinkiem jest gorsza…

Ostatnia edycja:
AnomuS

AnomuS

New member
Jak dla mnie super anime. Jedno z lepszych w tym sezonie jakie jest ;d

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Mi tam z odcinka na odcinek coraz mniej się podoba, 11 zaczął się bardzo dobrze, ale potem to już równia pochyła moim zdaniem. W ogóle nie kupuję tego motywu z utratą pamięci i nagłym przypomnieniu sobie tego, co miało miejsce a aucie. Moim zdaniem był on w 100% zbędny, a że anime ma tylko 12 odcinków to jest to niewybaczalne. W ogóle samo rozwiązanie historii i moment gdy główny bohater dowiaduje się kto za tym wszystkim stoi był tak strasznie słaby, że aż dziwne.

To, że w przedostatnim odcinku nie dzieje się ABSOLUTNIE NIC co pociągałoby fabułę do przodu to jest jednak strasznie smutne. Poniżej 7/10 już ta seria nie zejdzie, ale naprawdę liczyłem na coś o wiele lepszego, szczególnie po kilku pierwszych odcinkach.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
@Adahn
Pamiętaj, że w tematach w tym dziale nie wolno spoilerować, zgodnie z zasadami opisanymi na stronie głównej działu.

Mnie anime trochę zawiodło ze względu na zbyt oczywiste rozwiązanie zagadki, przynajmniej do 10 odcinka myślałem, że niczym mnie nie zaskoczy. W odcinku 11 pojawiły się jednak pewne ciekawe akcenty. Mam nadzieję, że odcinek 12 powali mnie na kolana, jeśli tak się stanie, pomyślę o wyższej ocenie niż 6/10.

Ostatnia edycja:
AnomuS

AnomuS

New member
Dobra jestem po 12 odcinku, cała seria oglądnięta to mogę coś więcej napisać ;3
Muzykę pokochałem odkąd usłyszałem opening, do fabuła trzymała w napięciu (te zakończenia odcinków… i czekanie na kolejny) jak i zagadki trzymały dosyć wysoki poziom. Anime niesamowicie mnie wciągnęło, polecam każdemu ode mnie jest skromne 10/10. Dostałem cudne zakończenie i kolejne anime leci do ulubionych :D

Ostatnia edycja:
A

Adahn

U mnie wręcz przeciwnie. Po pierwszych odcinkach myślałem, ze seria będzie zaslugiwala na solidna ocenę (9 lub nawet 10), ale niestety ostatnie odcinki i rozwiązanie historii głównego antagonisty były na tyle absurdalne, że cały obraz wcześniej wykreowanego świata został przycmiony przez to ostatnie, zle wrażenie. Jako historia kryminalna, to anime jest po prostu słabe, a dobre “okruchy życia” w produkcji, która z założenia traktuje o dochodzeniu to niestety zbyt mało. Muzyka natomiast stała na bardzo dobrym poziomie, opening zapamiętam na długo. Ostateczna ocena 7/10.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Również wystawiłem notę 7/10. Stwierdziłem, że ta seria jest za dobra na to by dostać 6, ale za słaba na to by dostać 8. Na plus początek serii, ciekawa fabuła, świetny soundtrack, na minus oczywiście pewne zbyt przewidywalne i oczywiste fabularne rozwiązania.

Ostatnia edycja:
Top Bottom