Boku No Hero Academia

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Boku No Hero Academia

[attachment=332]
Wśród ludzkości rozwinęły się supermoce zwane „Dziwactwami”, które posiada aż 80% populacji świata. Za ich przyczyną pojawiło się wielu nowych czarnych charakterów oraz przeciwstawiających się im superbohaterów. Jak można się domyślić, zapotrzebowanie na nich jest dość spore w tych zwariowanych czasach, co poskutkowało stworzeniem prestiżowej szkoły zwanej Akademią Bohaterów, zajmującej się trenowaniem aspirujących herosów.
Zostanie bohaterem jest także marzeniem gimnazjalisty Izuku Midoriyi, jednak na jego nieszczęście, chłopak należy do tych 20% populacji nie posiadających żadnych supermocy. Nie ma on jednak zamiaru się poddawać i mimo wszystko pragnie przystąpić do egzaminu wstępnego Akademii Bohaterów.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Wciąga jak nie wiem, a to co się w mandze ostatnio odpierdziela to juz wgl miazga. Polecam wszystkim fanom shounenów i dobrej akcji :)

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Zdecydowanie jedna z najlepszych serii sezonu wiosennego.

Troszkę kontynuuje hype na tematykę bohaterską.

Z odcinka na odcinek coraz chętniej chce się włączyć kolejny, bohater swoją wytrwałością i chęcią bycia najlepszym podbił mój gust. Do tego dochodzą smaczki typu przyjaciel z dzieciństwa, presja otoczenia oraz różne groźne potwory, które zagrażają ludzkości.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
No i trzeba przyznać, że Bones robi kawał dobrej roboty. Jedyna wada, to że będzie tylko 13 odcinków jak na razie. Zachęcam wszystkich do czytania mangi, bo dzisiejszy chapter pozamiatał wszystko, a kontynuacja anime nie wiadomo kiedy wyjdzie.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Szczerzę znów nie złapałem bakcyla. Choć muszę powiedzieć że bajka wybija się trochę ponad przeciętność,lecz jest to tylko poziom który 3-4 lata temu był uważany za przeciętny. Po przywyknięciu do dość słabych bajek jedna czy dwie “perełki” w sezonie potrafią wywołać natychmiastowy zachwyt lecz moim zdaniem trzeba poczekać i sprawdzić czy hype nie opadanie. Na ten moment mocne 7/10 i poleciłbym każdemu który chcę obejrzeć coś z tego sezonu :)

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Podszedłem do tytułu z nastawieniem, że będzie to średniak ale wciągnęło mnie. Nie jest to nic oryginalnego, sam opis fabuły nie jest wyjątkowo zachęcający, ale sposób, w jaki ją poprowadzono jest już całkiem ciekawy. Kreska również przypadła mi do gustu, bardzo dobrze pasuje do tej serii i cieszy oko :D Polecam każdemu, kto szuka prostej, miłej komedii do odmóżdżenia po ciężkim dniu ^^

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Ludu mój drogi, skoro mówicie, że to jest średnia, to bierzcie się za mangę. Serio to co się teraz i po akcji w anime dzieje to jest miazga, a nie wiadomo kiedy, wyjdzie 2 sezon. Osobiście poświadczam, że im dalej tym lepiej, jak to nie jest prawda to mnie banujcie.

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Nie lubię oglądać typowych shounenów, ale muszę przyznać, że ten jest całkiem spoko ^^

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Zaliczone. Mega miło się zaskoczyłem. Nie lubię typowych Shounenów, ale ten bardzo mi się podobał. Oczywiście Aoi Yuuki zaorała swoim dubbem <3 Może Fabuła bardzo mi się spodobała. Postacie może nie wybijają się szczególnie, ale i tak pamiętam praktycznie wszystkie. Cieszę się, że studio nie postanowiło
zrobić pierdyliarda filerów, tylko spokojnie zrobiło krótki sezon czekając na materiał by stworzyć kolejny. Końcowa ocena to 7,5/10, a jak na typowy shounen to u mnie dużo. Poczekam na kolejne sezony i jeśli nadal będzie trzymało ten poziom, to spokojnie będę mógł wystawić pełne 8 :D

Koniecznie obejrzeć

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Kolejne anime z serii “nie będę tego gunwa oglądać” po czym “OJEZUSIEŃSKUTOJESTCUDOWNE” xD
Kisłam z tego głównie przez fakt, że Deku cały czas beczy. Ale potem okazało się, że beczy jeszcze więcej, a wraz z nim płaczą inne postacie xD
Ale jak płakał Todoroki to ja płakałam razem z nim.
Fajnie, że dali olejny sezon, ale ciekawi mnie, czy będą to ciągnąć dalej. Bo z tego co wiem, to manga wciąż wychodzi i ma się całkiem nieźle, bo popularność nie słabnie.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Deku w sumie już teraz będzie płakał coraz mniej, choociaż no będą działy się takie rzeczy, że no chciał nie chciał musiał jak to mówią, ale to pewnie tego jeszcze w drugim sezonie nie będzie. Moim zdaniem manga ma ciągle tendencję zwyżkową i seria jest coraz lepsza, więc pozostaje czekać na kolejne i kolejne sezony, bo materiału źródłowego, jest spokojnie na dokończenie drugiego sezonu i jeszcze zrobienie 3 sezonu z 25 odcinkami.

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Ja mam własnie w planach mangę, ale to tylko dlatego, że nie mogę się doczekać co będzie dalej. I zapewne anime będę już oglądać dla samego zobaczenia Todorokiego i All Mighta w kolorze xD

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Oglądaj oglądaj, bo ten tego, niektórych może być niedługo trochę mniej na ekranie albo mogą całkiem zniknąć, ale żeby nie było ja nic nie mówiłem, to wcale nie spoiler

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Ja już czytam, więc zaraz będę wiedzieć więcej. No i nie podpuszczaj, bo znam kilka akademiomaniaków i wiem, że mój ulubiony bohater wciąż żyje ^

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
No JESZCZE żyje, ale co to za życie XD ?

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
Póki nie cierpi i żyje to moje serduszko ma się dobrze. Chociaż pewnie dla podniesienia hajpu na mangę go uśmiercą. Moje ulubione postacie zawsze umierają :(

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
No powiedzmy, że nie cierpi, jeszcze się chłop trzyma, no ale wszystko zmierza do tego, że jednak będziesz miała rację :p

Ostatnia edycja:
N

neku

Może faktycznie przerzucę się na mangę, bo anime jakoś tak średnio mnie wciągnęło. Ma kilka interesujących postaci, kilka ciekawych zwrotów akcji i w sumie tyle… Liczyłam na coś na miarę Bleacha albo Naruto bo seria ma potencjał.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Przeciez ta seria całościowo wsysa nosem bleacha i naruto, takie jest moje zdanie na ten moment, aale to moze dlatego, ze wiem.jak spieprzyli w pewjym momencie i Naruto i Bleacha :c. Tak czy siak w BnHA im dalej tym lepiej, przynajmniej narazie, w 3 sezonie beda najlepsze momenty :D Nekoo czytaj, polecam

Ostatnia edycja:
Top Bottom