Byousoku 5 Centimeter (5 Centimeters per Second)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

Doomen201

Kolejne dzieło mistrza Makoto Shinkai. Przepełnione melancholią i zadumą nad życiem, oprawione wspaniałym obrazem.Tytułowe pięć centymetrów na sekundę, to średnia prędkość z jaką opadają kwiaty wiśni. Film składa się z trzech krótkich epizodów, z których każdy opowiada historię trudnej i niemożliwej do spełnienia miłości dwojga nastolatków.
Byosoku 5 centimeter oglądając wręcz podziwiałem wszystko było zrobione przewspaniale, ale po obejrzeniu do końca byłem sfrustrowany zostawiłem na MAL’u ocene 5 i wróciłem do porannego siedzenia przed kompem … po jakichś 2 godzinach dostrzegłem geniusz tego filmu i pierwsze co zrobiłem to wszedłem na MAL’a zmieniłem ocenę na 10 i cały dzień miałem głowę w chmurach za sprawą tego filmu oczywiście jeżeli sam film oceniłem na 10 to nie mam się tu co rozpisywać wszystko było na jak najwyższym poziomie ;)

Ostatnia edycja:
R

Raniqu

Też polecam oglądałem to pare razy ponieważ ten film jest genialny i miałem problem z ogarnięciem wszystkiego na raz. Po pierwszym obejrzeniu wydawało się cienkie, lecz kiedy obejrzałem to za 2 razem wszystko okazało się oczywiste więc moja ocena to 9.5/10.

Dodam jeszcze tylko że tutaj można zobaczyć co się dzieje gdy człowiek nie wykorzysta szansy…

Ostatnia edycja:
D

Doon

Fajny dramat i fajnie, że ktoś zrobiło nim temat :)
Polecam każdemu kto kiedykolwiek był w związku na odległość.

Ostatnia edycja:
D

Doomen201

“Związek na odległość to pretekst do seksu na pożegnanie”
~Ted Mosby
xDD

Ostatnia edycja:
Top Bottom