Chihayafuru

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
alt

Myanimelist - Chihayafuru
Sezon:Jesień 2011(Pierwszy sezon)
Data premiery: 11 październik 2011
Gatunki: sport, drama, okruchy życia, josei
Studio: Madhouse
Opis anime:

Główna bohaterka Chihaya Ayase to pogodna i żywiołowa chłopczyca bez żadnych ambicji, która żyła w cieniu starszej siostry pragnącej zostać modelką. Jej życie zmienia się gdy poznaje Aratę Wataye, który pokazuje jej starą japońską grę karcianą Karute. Zafascynowana pasją Araty, dziewczyna postanawia zdobyć tytuł Królowej, czyli najlepszej zawodniczki. Główna historia anime ma jednak miejsce kilka lat później, gdy Chihaya zaczyna naukę w Liceum. Nastolatka zamierza otworzyć w szkole klub Karuty, w czym pomaga jej przyjaciel z dzieciństwa Taichi Mashima.

W Chihayafuru można ujrzeć świetnie przedstawione zmagania sportowe, lecz seria nie skupią się jedynie na wątku sportowym. Śmiało mogę polecić ją każdemu kto lubi anime gdzie przedstawiane jest szczegółowo budowanie relacji między postaciami. Romans i sport w bardzo dobrym połączeniu, polecam!

PS. W tym roku wychodzi 3 sezon <3

Ostatnia edycja:
Rota

Rota

Active member
No to mnie taki sport odpowiada! :D
Panie,powiem krótko-przekonał mje Pan,niebawem się biere za to anieme :D

Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
A polecam polecam, mnie wciągnęło, może też jak będę miał więcej czasu przed 3 sezonem sobie rewatch zrobię

Rota

Rota

Active member
Dziś zaczęłam oglądać! Bardzo mi się podoba, dziękuję @Argo1234 !

Rota

Rota

Active member
@Argo1234 wiadomo już kiedy będzie kolejny sezon??: D

Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Z tego co kojarzę to sezon jesienny więc jakoś w październiku chyba

Rota

Rota

Active member
Tyle czekania…Ale warto,to anime jest na liście moich ulubionych.

G

Gorn

New member
Też jestem fanem, zaskoczony byłem że mnie tak wciągnęło jak oglądałem, bo prezentowało się niepozornie 🙂 Jak wyjdzie nowy sezon to na pewno obejrzę

Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Ja do pewnego momentu czytałem mangę, ale później były jakieś długie przerwy i przestałem, więc sobie w 3 sezonie dalszą historię chętnie przypomnę

Top Bottom