Claymore

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kocu

Historia rozgrywa się w średniowieczu. W tym świecie ludzie żyją obok kreatur zwanych Yoma, które są potworami żywiącymi się ludzkimi wnętrznościami. Yomy potrafią zmieniać swój kształt i żyją w przebraniu pośród ludzi. Poprzez pożarcie ludzkiego mózgu, Yomy są w stanie przyswoić sobie ludzkie wspomnienia oraz niektóre zachowania, dzięki czemu mogą podszywać się pod swoją ofiarę nie budząc podejrzeń u jej rodziny i przyjaciół.

Potężna i bezimienna organizacja stworzyła w odpowiedzi na ataki Yom wojowników o nadludzkich zdolnościach zwanych Claymore. Nazwa ta pochodzi od wielkich mieczy, które ze sobą noszą w celu walki z potworami. Wioski i miasta, które zostały zaatakowane przez Yomy, wynajmują Claymore, aby te pozbyły sie potworów za dużą ilość pieniędzy

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Krew, odcięte kończyny, brzydkie potwory które są zgładzane przez potwory które wyglądają jak ludzie, czego chciec więcej? Szkoda że anime nie kontynuują. Bo manga wychodzi nadal.

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Hmmm… anime naprawdę dobrze się oglądało ;)
Bardzo mi się podobała nie przesadność tego anime, jedynym fantastycznym elementem tego anime były potwory i ten temat został wykorzystany na 100%
Warto obejrzeć ;)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Świetne anime! Muszę je obejrzeć znów, bo już je prawie całkiem zapomniałam T^T w końcu oglądałam to jeszcze w podst. A ending jest genialny!

Ostatnia edycja:
K

KeraVX

Wiedźmin jako anime, tyle… i aż tyle. Jest dobre, surowe, poważne, tak bardzo jakby Europejczycy to robili a nie Japonia. Dla fanów Dark Fantasy w sam raz, Berserkiem to to nie jest ale i tak jest dobrze.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Takie cudeńko XDD ładna grafika do tego jeszcze… I danzai no hana przebija wszystko

Ostatnia edycja:
Top Bottom