Ja uważam, że jako animu akcji całkiem dobrze się spisuje(mówię oczywiście o tej nowej 1 serii). Oczywiście, można wiele tej bajce zarzucić, że trochę już nieaktualny source material, bo teraz trochę inne trendy w anime, że drewniane dialogi. Abstrahując od samego źródła, to co mi się mega podoba, to świetna realizacja, szczególnie w Diamencie(4 part), ja tam praktycznie w każdym odcinku jarałem się tym jak ten świat został wykreowany przez animatorów, gra kolorów, kreska którą ciężko pomylić z jaką kolwiek inną serią, mega płynne animacje, a także sprytne udźwiękowienie. Te techniczne walory moim zdaniem są już dobrym powodem by to obejrzeć, seria na szczęście ma o wiele więcej do zaoferowania. Dlatego ja myślę, że to całkiem dobra seria, tylko trochę zbyt wielki hype, bo przez to wiele osób się odbiło. Jojo nie jest typowym shounenem którego każdy pokocha, znam wiele osób które przez memy zaczęły oglądać i rozkładały ręce wewalając ten tytuł do kosza po 2 odcinkach. Ale to w sumie trochę też rozumiem, bo 1 sezon mnie też męczył, byłem blisko by to porzucić. Patrząc na wypowiedzi innych osób, rónież z przed latm chyba wiele osób miało problem z 1 partem.