Co robicie ze starymi smartfonami

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Luka_16

Luka_16

Member
Ja mój stary smartfon, który ma już 5 lat nadal mam i czasami z niego korzystam, np. choćby po to by pisać na nim do kogoś, gdy oglądam na yt filmiki na moim obecnym urządzeniu.
Myślę, że warto sobie zostawić, może się sprzydać.
Zawsze też możesz sprzedać i zarobić z kilka stów.

Hannto

Hannto

Active member
Mam każdy telefon jaki kiedykolwiek używałem. Jeszcze parę lat i będą to obiekty muzealne które będzie można sprzedać na aukcji dla jakichś kolekcjonerów. Zwłaszcza tą klockowatą motorole która spokojnie mogłaby zastąpić cegłę podczas budowy domu.

M

majkaaaa99

New member
Właśnie my zawsze zużyte telefony oddajemy gdy są zbiórki elektrośmieci

Jack Daniels

Jack Daniels

Active member
Rytualnie rozwalam z całej petardy młotkiem, wyjmuję baterię, oblewam kwachem z baterii, potem naftą, a na koniec podpalam i śmiejąc się szaleńczo inkantuję w języku elfów. Sąsiedzi zabierają dzieci i zamykają drzwi, okna i okiennice ;)

a, i wszystko w stroju wielkanocnego królika ;)

Hannto

Hannto

Active member
Rytualnie rozwalam z całej petardy młotkiem, wyjmuję baterię, oblewam kwachem z baterii, potem naftą, a na koniec podpalam i śmiejąc się szaleńczo inkantuję w języku elfów. Sąsiedzi zabierają dzieci i zamykają drzwi, okna i okiennice ;)

a, i wszystko w stroju wielkanocnego królika ;)
Ale pamiętasz o tym żeby złożyć w ofierze głowę kozy? Bez tego rytuały są o połowę słabsze ;p

M

Moniaczke

New member
Jeśli się do czegoś nadaje to oddaję, najczęściej rodzicom czy innym starszym osobom w rodzinie, które nie mają takich dużych wymagań.

Jeśli nikt nie chce to oddaję do skupu sprzętu elektronicznego.

Dzięki temu mozna co nie co na sprzęcie zarobić. Jak również jest to znacznie bardziej ekologiczne niż wyrzucanie tego do śmieci ( wiele częsci da się odzyskać w ramach recyclingu)

Top Bottom