Czemu w anime główni bohaterzy to mężczyźni

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
fala5g

fala5g

New member
Czemy w anime głównymi bohaterami w 99% są mężczyźni?

P. S. Wie ktoś czy będzie drugi sezon
dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru darou ka (Danmochi)

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
jest drugi sezon, i propo twoich męskich postaci czyli protagonistow to Cie zaskocze iż w 2 sezonie Danmachi nasza rycerka jest protagonistką… Dziekuje za uwagę ;D

Ostatnia edycja:
Lumek

Lumek

Donator
Zależy od gatunku anime, bo są gatunki co MC są kobiety :) Jeśli oglądasz głównie Shounen’y to się nie dziw, MC to facet (wiem zdarzają się wyjątki) :)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Jak masz dosyć męskich postaci to polecam Shoujo :)

Ostatnia edycja:
fala5g

fala5g

New member
@Benek Nie nazwałbym tego drugim sezonem, a raczej choć na razie jestem na 5 odc to jest to przedstawienie tej samej historii z innej perspektywy. A pytanie właśnie, dlatego że po obejrzeniu około 30 anime, trafiłem na pierwsze, w którym główna bohaterka to kobieta, dlatego napisałem, że w 99% :)

@Benek Czy w tym “2” sezonie będzie się dziać coś dalej niż w pierwszym, bo nwm czy chce mi się dalej oglądać?

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
No bo oglądasz pewnie najczęściej gatunek anime, który przeznaczony jest głownie dla chłopaków w wieku około 13 lat. W nieco poważniejszych produkcjach dosyć często ujrzymy główną bohaterkę. Np. Ergo proxy, Black Lagoon czy też Claymore. Poza tym tak jak napisał Zetsu w shoujo protagonistką jest dziewczyna, ale to są zazwyczaj romanse. ALe jak teraz czegoś szukasz z elementami fantasy, walki itp. to polecam Shakugan no Shana, Zero no Tsukaima, Little Witch Academia, Kaze no Stigma, Hidan no Aria, InuYasha itp. Wszystkie serie, ktore wymienilem są 13+ gdzie występuje główna bohaterka i które daly mi bardzo duzo frajdy kiedy bylem mlodszy :p (moze poza Little Witch Academia bo to wyszlo relatywnie niedawno)

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Cokolwiek studia Ghibli umiejscawia w centrum wydarzeń dziewczynę

Ostatnia edycja:
V

venus

Możliwe, że poprostu źle szukasz, a poza tym bardziej “dziewczyńskie” anime, albo jakieś o magicznych loli mają dziewczynę jako główną bohaterkę. Możliwe, że oglądasz zwykle jakieś przygodówki, w których często jest męski bohater.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Ja mam tak ze nie obejrzę aż mnie nie najdzie ochota żeby wchlonac cala serie na raz… Ale na pewno dali cos więcej jak w 1 sez bo byly nawet wzmianki o tym.
Co do protagonistow męskich i żeńskich… Przyznajmy ze chłopaków jest więcej, ogólnie wystarczy poszukać. Ja np. Wole romanse gdzie chop jest głównym bohaterem… Ale czasami najdzie ochota na cycki no i cóż… ;D

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Nie da się również ukryć, że u nas bardziej popularne są takie właśnie “chłopięco-męskie” bajki. Więcej chłopaków ogląda u nas animce, więc siłą rzeczy chętniej subują i uploadują takie a nie inne bajki. Gdyby sytuacja była odwrotna i byłoby więcej dziewczyn - pewnie większość tłumaczonych bajek to byłyby shoujo romanse.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Również nie dziwie się temu, że akurat w shounenach jest więcej facetów głównymi bohaterami. Mi tam to kompletnie nie przeszkadza :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom