Cześć i czołem,pytacie skąd się wziąłem.

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
G

Green-Ivan

Witam wszystkich z tej strony Green-Ivan. Anime oglądam gdzieś cztery czy pięć lat. Chociaż może lepiej powiedzieć, że całe życie w końcu oglądało się Pszczółkę Maje i Muminki :p
Co do ulubionych anime to ciężko coś wybrać. Jednak jak już to bankowo Hellsing, Hajime no Ippo,History’s Strongest Disciple Kenichi,D.Gray-Man,Black Lagoon,High School DxD (sezon pierwszy reszta to dno) i jeszcze trochę innych. Szkoda czasu na takie wymienianie. Mang za dużo nie czytałem ,ale jak już to Sun-Ken Rock oraz Nozoki Ana ta manga mnie naprawdę urzekła :D W razie czego podaje link do MAL’a:

Poza anime i mangą interesują mnie sporty walki dokładnie zachowanie ciała na przyjecie poszczególnych technik lub podczas wyprowadzania tych technik. Z innych sportów to od pewnego czasu kalistenika. Oczywiście książki różniej maści, w różnych ilościach i odstępach czasu. Grywam też w gry komputerowe przeważnie cRPG i RTS jednak klika lat grałem też w Magic the Gathering. Interesuje się też sprzętem audio oraz muzyką. Gust muzyczny jest u mnie bardzo rozległy zależy od nastroju z naciskiem na rock i jazz. Poza diso polo to taki gatunek z serii który mogę poczęstować słowami: apage, Satanas! Do tego dochodzą komputery, gotowanie i wszystko inne co przykuje moją uwagę na dłuższy czas.

Forum wybrane całkowicie przypadkowo. Za sprawą pozycjonowania w google :p Pomysł na rejestracje pojawił się po wypadzie weekendowym na Pyrkon. Pierwszy raz byłem na takiej imprezie. Zostałem oczarowany tym wydarzeniem, żałuje, że wcześniej nie pojechałem na takie wydarzenie.Niby jest super, ale jak nie ma się do kogo gęby otworzyć to robi się średnio. Taka nadzieja naiwniaka, że może to przyszłego roku zapoznam jakieś ciekawe osoby tu. Tak wiem okłamuje się.

I na koniec jeszcze raz witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników
Green-Ivan

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Siema, ja w tym roku na pyrkonie nie bylem, ale troche ludzi z forum bylo :d wiec gębę do kogo mialbys otworzyc. W każdym bądź razie witam na forum, baw się dobrze :)

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
A witam witam

Lubisz boczek?
Co sądzisz o poligamii?

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ori! Sjań ndum Nekrin de Nekrinius!
Ari na?

A tak serio, to co tam?

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

No to nadzieja, że przyszły pyrkon będzie jeszcze ciekawszy bądź inny konwent w tym roku.
Laxty tak boczek lubię nie wysadzę się razem z forum jeśli o to chodzi. Co do poligamii no to zależy raczej od kultury danego regionu świata lub danej osoby. Sam chyba miałbym ciężko być drugim, ale zawsze mogę być pierwszy wielu kobiet xD Dobry harem ładnych towarzyszek nie jest zły oczywiście. Jeśli towarzyszki się na to godzą.

Yankesss dosyć ogólne zapytanie. Jednak powiem, że dochodzę jeszcze dochodzę do siebie po Pyrkonie. Miałem zmyć się po 21, ale jak zobaczyłem co się zaczyna tam dziać po 21 to stwierdziłem, że zostaje do rana. W przyszłym roku jest plan na trzy dni jechać o ile dostanę w tych dniach urlop w pracy.

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
Siemanko, jestem Ayu miło mi poznać :)
MAm nadzieje, że Ci się tu spodoba.

Lubisz boczek? A muzykę klasyczną?

Wpadaj na czat, ostatnio nuda.

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Ayame z boczkiem było,ale odpowiem. Tak lubię bo boczku nigdy nie za wiele :p
Muzyka klasyczna czasami zdarzy mi się posłuchać. Jakieś Cztery Pory Vivaldiego, Walkiri Wagnera, Toccata Bacha i inne przypadkowe nagrania na które mi się napatoczą na kursor myszki.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Witam serdecznie na forum!

Jakie jest Twoje ulubione cRPG? U mnie Baldur’s Gate 2, chociaż za najlepszego przedstawiciela gatunku uważam Planescape:Torment ;)

Jaka ulubiona talia w Mtg? Nie jestem jakimś ekspertem (zjadłem zęby na Yu Gi Oh, a MTG grywałem tylko sporadycznie), ale i tak jestem ciekaw.

Mam nadzieję, że będzie Ci się tutaj podobało i udanego Pyrkonu w następnym roku :D

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Adahn jakość specjalnie ulubionego nie mam. Jednak ze starszych lubię Neverwinter Night. Niestety w Baldure’s Gate czy Planescape: Torment nie grałem. Może kiedyś nadrobię te braki. Z nowszych to będzie seria Gothic pierwsze trzy części. Trzecia część miała zadatki na super grę, ale skończyło się jak zawsze gdy wydawca popędza twórców. Później Star Wars Knights of the Old Republic I i II. Oczywiście nasz wiedźmin pierwszą cześć przeszedłem równe 70 razy :p Następne części mniej, ale też mam je zaliczone. Serie gier fallout prócz części czwartej diabelny FPS nie cRPG. Teraz ostrzę sobie zęby na jakieś jRPG.

Co do MtG grałem tak jak pisałem amatorsko poza turniejami rankingowymi. Jakieś pauper lub trochę format T2.
Do formatu T2 miałem Zielone Aggro(talia typu jak najwięcej stworów, jak największy dmg w przeciwnika nie do skontrowania) Założenie było takie, że rzucałem sobie stworki produkujące tokeny i manę i trzy cztery bestie o dużym dmg. Pod koniec gry rzucałem sobie aury wzmacniające bydlaka, że robił się np.16/16. Zaś na wielki finał leciała karta która dawała wszystkim kartą tyle ataku i obrony ile miał największy stwór ataku oczywiście plus umiejętność trample(w skrócie przeciwniki bronił tyle dmg ile mógł reszta wchodziła. Zdarzało się, że przeciwnik łykał po 500 pkt obrażeń.
Zaś do paupera było tego wiele czerwone-czarne bardzo agresywne aggro. Później jakieś czerwono-niebieskie przewijarko-spalarki.
Jednak gdybym miał określać ulubiony typ tali to będzie to aggro.
Co do Yu Gi Oh patrzyłem jak kumple grali. Ogólnie takie karty to cholernie drogie hobby.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Witaj na forum, życzę Ci dobrej zabawy i miło spędzonego z nami czasu. Mam szczerą nadzieję, że z nami zostaniesz. Zapraszam na czat i konfy.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Green-Ivan:
Adahn jakość specjalnie ulubionego nie mam. Jednak ze starszych lubię Neverwinter Night. Niestety w Baldure’s Gate czy Planescape: Torment nie grałem. Może kiedyś nadrobię te braki. Z nowszych to będzie seria Gothic pierwsze trzy części. Trzecia część miała zadatki na super grę, ale skończyło się jak zawsze gdy wydawca popędza twórców. Później Star Wars Knights of the Old Republic I i II. Oczywiście nasz wiedźmin pierwszą cześć przeszedłem równe 70 razy :p Następne części mniej, ale też mam je zaliczone. Serie gier fallout prócz części czwartej diabelny FPS nie cRPG. Teraz ostrzę sobie zęby na jakieś jRPG.

Co do MtG grałem tak jak pisałem amatorsko poza turniejami rankingowymi. Jakieś pauper lub trochę format T2.
Do formatu T2 miałem Zielone Aggro(talia typu jak najwięcej stworów, jak największy dmg w przeciwnika nie do skontrowania) Założenie było takie, że rzucałem sobie stworki produkujące tokeny i manę i trzy cztery bestie o dużym dmg. Pod koniec gry rzucałem sobie aury wzmacniające bydlaka, że robił się np.16/16. Zaś na wielki finał leciała karta która dawała wszystkim kartą tyle ataku i obrony ile miał największy stwór ataku oczywiście plus umiejętność trample(w skrócie przeciwniki bronił tyle dmg ile mógł reszta wchodziła. Zdarzało się, że przeciwnik łykał po 500 pkt obrażeń.
Zaś do paupera było tego wiele czerwone-czarne bardzo agresywne aggro. Później jakieś czerwono-niebieskie przewijarko-spalarki.
Jednak gdybym miał określać ulubiony typ tali to będzie to aggro.
Co do Yu Gi Oh patrzyłem jak kumple grali. Ogólnie takie karty to cholernie drogie hobby.
Tak, no niestety, stworzenie całkiem dobrej talii turniejowej w przypadku Yu Gi Oh to kwota około 600 złoty. Nie wiem jak jest z MTG, ale akurat w YGO meta jest na tyle ruchoma, że praktycznie po każdej nowej ban liście trzeba sobie przebudowywać talie, szczególnie, że nowe karty wychodzą dość często.

Gothica w sumie nigdy jakimś wielkim fanem nie byłem, zawsze mnie wkurzało, że ściągnęli trochę koncept Bezimiennego właśnie z Planescape:Torment :) , chociaż nie ujmuję Niemcom, bo stworzyli bardzo ciekawe uniwersum. Szkoda, że wraz z Gothiciem 3 cała seria się tak strasznie popsuła.

Z serii Neverwinter Nights grałem jedynie w 2 oraz dodatek Maska Zdrajcy, podobał mi się, szczególnie ten dodatek jest godny uwagi, ale jednak wolę Baldura :D

Jeśli interesują cię jRPG to polecam serdecznie grę Persona 4 (najlepiej wersja Golden) i ogólnie gry z tej serii (obok 4 genialna jest także Persona 3 FES, każda gra ma oddzielną historię, więc nie trzeba grać po kolei) - dla mnie jest to jedna z najbardziej interesujących serii RPG jakie znam.

Jeśli lubisz gry karciane, to pamiętaj, żeby na Pyrkon brać talię - najczęściej są tam całkiem fajne turnieje i jest też sporo okazji, żeby wyhaczyć tanio karty :D

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Karty mam jeszcze w szafie, ale są to raczej karty już poza obiegiem. Trzymam je raczej z sentymentu oczywiście zagrać bym z kimś zagrał. Lubię tę grę.
Za moich czasów do MtG była karta która kosztowała od 150 do 200zł sztuka wypadało mieć te trzy sztuki lub komplet czterech. Nie mówiąc oczywiście reszcie tali. Nie wiem jak teraz to wygląda. Zastanawiam się czy nie wrócić do kart, ale doba nie jest z gumy nie rozciągnie się, a człowiek ma tyle pasji. Przydałoby się by doba miała tak 36h lub by człowiek potrzebował 2h snu na 7 dni działania :p

Dzięki bardzo za polecenie ciekawych jRPG jak będzie chwila to postaram się zdobyć te gry i je ograć.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Witam Cię serdecznie na forum i ja. Mam nadzieję, ze na dłużej zagrzejesz u nas.

Mam dwa pytania, jedno mniej istotne, drugie dość istotne: jak masz na imię? Lubisz sernik?

Widzę, że nie obejrzałeś jeszcze Mahou Shoujo Madoka Magika. Serdecznie polecam tę serię.

No i takie jeszcze pytanie: wyjaśnisz dokładnie, czym jest ta kalistenika? Szczerze? Pierwszy raz słyszę.

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Na imię mi Daniel. Zaś sernik oczywiście lubię i nie ufam ludziom którzy nie lubią sernika ;)
Kalistenika - jest to system treningu siły, wytrzymałości i gibkości ciała tylko za pomocą własnej masy. W skład treningowy wchodzą różne rodzaje pompek, przysiadów, podciągnięć, i wielu innych ćwiczeń. Występują one w różnych wariantach od tradycyjnych po takie pompki, podciągnięcia na jednej ręce czy najtrudniejsze pompki w staniu na jednej ręce. Samym systemem ćwiczeń zainteresowałem się stosunkowo niedawno w celu zmaksymalizowania skuteczności technik wyniesionych ze sztuk walki.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
alt
Green-Ivan:
Zaś sernik oczywiście lubię i nie ufam ludziom którzy nie lubią sernika ;)
To znaczy, że mogę Ci nawet zaufać. Bo też nie ufam takim ludziom.
Dzięki za wyjaśnienie tego terminu - teraz już będę wiedzieć.

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Heeej! Witaj w naszej forumowej rodzince c:!

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Mroczna to jest tak mocno ogólnikowo i tak jak ja to rozumiem. Jest niby jakaś tam definicja na cioci wiki i w jakimś stopniu pokrywam to z tym. Więcej o tego typie ćwiczeń można się dowiedzieć z książek Paula Wade “Skazany na Trening”. Książkę jak ktoś ma dostęp można nawet przeczytać z ciekawości co facet pisze. Bez musu wdrażania jego systemu w życie.

Maru mam nadzieje, że wasza forumowa rodzinka się mnie szybko nie wyrzeknie :D

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Witam ;)
Lubisz moze czytac książki? Niekoniecznie chodzi tylko o mangi, ale rowniez o literature…
Jesli tak to jakibtytul nosi twoja ulubiona ksiazka?
A jaka mnga najbardziej orzypadla ci do gustu?

Licze na udaną współpracę!

Ostatnia edycja:
G

Green-Ivan

Avenida książki czytam w różnych ilościach. Dodatkowo jestem zagorzałym wrogiem ludzi którzy niszczą i nie szanują książek.
Moja ulubiona książka? Ciężkie pytanie jakoś faworyta nie posiadam. Jednak jeśli mam już wybierać to chyba sagę o wiedźminie. Zaś jeśli wybierać z całej sagi ulubioną część to myślę, że będzie to “Chrzest Ognia” i spotkanie z Emilem Regisem.
Manga która mi przypadła bardzo do gustu to Sun-Ken Rock. Uważam ją za naprawdę świetną mangę o bardzo dobrej kresce i fajniej fabule.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Hejka
Masz może konta na Filmweb, LubimyCzytac, czy Las.Fm? :D Btw jak dla mnie jazz gryzie się z rockiem :p Najlepsze połączenie to rock and metal <3 No, ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Ostatnia edycja:
Top Bottom