Dexter

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Zetsu

Zetsu

New member

Dexter jest seryjnym mordercą. W dzieciństwie został przygarnięty przez policjanta, Harry’ego, który nauczył go zaspokajać swoje chore pragnienia, będące wynikiem traumatycznych przeżyć. Dexter, posługując się “kodeksem” przybranego ojca, zabija ludzi, którzy sobie (w jego mniemaniu) na to zasłużyli, a jednocześnie swojemu “głodowi” zabijania mówi stanowcze nie!

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Jeśli ktoś lubi takie klimaty, to bez dwóch zdań serial jest świetny. Zaletą (wadą?) jest to, że serial jest już skończony i nie jest już emitowany. Nie widziałem jedynie ostatniego sezonu, do którego zbieram się od dłuższego czasu. Brakuje jedynie czasu. Ogólnie Dextera polecam.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
No nie ma nic lepszego niż słoneczne Miami i seryjni zabójcy XD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Czytając opis tego serialu to pierwsze co mi się skojarzyło to Zbrodnia i Kara,filozofia na życie Raskolnikowa. :V

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
No i teraz mi przykro ;(

#cholerne30znakówmusibyć XDD

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Bardzo dobry serial, ale niestety jednocześnie wyjątkowo nierówny. Za pierwsze 2 sezony z czystym sumieniem wystawiłbym 10/10, potem jest kilka słabszych (na czele z Miguelem Prado…) i później chwilowy powrót do genialności w sezonie z Trinity Killerem.

Niestety, końcowe odcinki tego serialu to moim zdaniem tak absurdalna głupota, że serdecznie współczułem wszystkim faktycznym fanom, że muszą oglądać coś takiego, szczególnie, że przez większą część czasu serial ten był naprawdę dobry.

Szkoda także, że tak wiele czasu poświęcono Debrze, która moim zdaniem jest jedną z bardziej denerwujących postaci jakie przyszło mi oglądać w serialu telewizyjnym. (Pierwsze miejsce w tej dziedzinie ma ode mnie żona Ricka z Walking Dead)

Ode mnie solidne 8/10

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Co do postaci Deb, podobała mi się w pierwszych dwóch sezonach. Moją ulubienicą za to jest… Rita.
Co do postaci wybitnie denerwujących, to Maria Laguerta tutaj przoduje bezapelacyjnie. Chyba, że ktoś ma inne zdanie XD

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
#wykopywanietematów #złotyszpadeldlafeitan
Serial miewał swoje momenty. Ale tak schematycznie. Pierwsze dwa sezony świetne, potem mały spadek, potem powrót do formy, itd. Aż w doszło do zakończenia. Do dziś nie wiem, nie potrafię określić, co czuję do takiego obrotu sprawy. Strasznie to było tandetne, ale z drugiej strony coś bardziej “widowiskowego” (że tak pozwolę sobie tego stwierdzenia użyć :p) mogłoby zepsuć całkowicie koniec.
Ogólnie Dexter wciąż jest jednym z moich ulubionych, dużo czasu zmarnowałam przy nim. Ale dobrze go zmarnowałam, bo to takie mocne 8/10

Ostatnia edycja:
Top Bottom