Długie ciekawe anime

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
KakashiSenpai

KakashiSenpai

New member
Witam, poszukuję jakiegoś długiego, ciekawego anime coś w rodzaju Naruto/Boku no Hero Academia. Jeśli macie coś co odbiega od koncepcji przedstawionych w powyżej wymienionych seriach to śmiało proponujcie, tylko żeby było w miarę długie i nie zamulające. W końcu muszę coś oglądać w czasie czekania na następne epizody Naruto/BNHA. Z góry dziękujęwszystkim 🙂

MoonCat

MoonCat

New member
W sumie to trochę mało napisałeś co już oglądałeś i jakie typy anime lubisz… Ale jeśli ma być długie to może One… eh, Spider, ubiegłeś mnie : P

KakashiSenpai

KakashiSenpai

New member
Wiem, że mało bo tak naprawdę to oglądałem tylko Naruto, które kocham i po prostu oglądałem go z 5x od początku do końca 😃 Teraz się zainteresowałem innymi anime i właśnie skończyłem oglądać dotychczasowe odcinki Academi i czuję pustkę bo 1 odcinek na tydzień to dla mnie dużo za mało, ponieważ potrafię obejrzeć 20 odcinków dziennie. Właśnie myślałem o One Piece od dłuższego czasu ale nie mogłem się przekonać żeby zacząć, teraz sobie zobaczę z czym to się je. Jeszcze jakieś propozycje? Nie muszą być mega długie, ale ważne żeby były wciągające. A no i OPM’a oglądałem też oczywiście.

Ostatnia edycja:
MoonCat

MoonCat

New member
No to jeśli dotychczas oglądałeś jedynie Naruto, Boku no Hero i One Punch Man, to chyba można by długo polecać… Generalnie duuużo przed Tobą oglądania. Wręcz bym powiedział, nie szukaj tasiemców (One Piece), a nadrób trochę krótszych klasyków.

Z takich oczywistych tytułów to Shingeki no Kyojin, Hunter x Hunter, może Fate/stay Night, FMA Brotherhood, Hellsing Ultimate… Choć nawet ciężko to nazwać oczywistymi tytułami, bo jest ich dużo więcej…

A w ogóle to przejrzyj sobie https://myanimelist.net/topanime.php?limit=50. Wszystko co ma score powyżej 8.0 jest prawdopodobnie warte obejrzenia.

Ostatnia edycja:
KakashiSenpai

KakashiSenpai

New member
Dzięki wielkie, oj będę miał co oglądać i to mi się podoba, czas to na pewno znajdę 😃

notu

notu

Member
Dragon Ball jeszcze proponuję. Zaweze Naruto mi się kojarzy jako klon DB więc może ci się spodoba

KakashiSenpai

KakashiSenpai

New member
Właśnie DB nie bardzo mi podchodzi, jakiś taki dziwny.

Hannto

Hannto

Active member
Proponuje SAO,Shakugan no Shana, Re:Zero, D.Gray-man jeśli wolisz battle anime lub Yahari, Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Na, Zero no Tsukaima, Saenai Heroine no Sodatekata, Chuunibyou i Bakuman jeśli interesują cię też inne rodzaje.

fala5g

fala5g

New member
  1. Code Geass - 50odc - w chuj wciągające aczkolwiek nie jest to shounen
  2. Hunter x Hunter 2011 - jeśli gustujesz w tasiemcach to to jest to czego szukas, po prostu masterpiece
  3. Akame ga Kill - spoko bijatyka, ale tylko 24odc, aczkolwiek mimo wszystko polecam
Z tego co tu wymieniłem to do twoich preferencji najlepiej zalicza się Hunter x Hunter 2011, ale pozostałe 2 serie też są warte obejrzenia.
P. S. Code Geass podałem raczej dlatego, że to moja ulubiona chińska bajka, ale nwm czy ci będzie odpowiadać.

KakashiSenpai

KakashiSenpai

New member
@Hannto
Dużo anime poleciłeś, widziałem parę z nich na myanimelist ale ciężko wyłapać wszystko przy tak ogromnej liście, na pewno sprawdzę wszystkie, tak jak mówiłem wcześniej mam dużo czasu. Inne rodzaje anime? W sumie czemu nie, jak polecacie to pewno musi być dobre bo chłamu nikt nie ogląda 😃

@fala5g
Właśnie HxH zacząłem sobie wczoraj oglądać, obejrzałem 1 odcinek, bo na resztę już zbyt zmęczony byłem, ale powiem, że po 1 odcinku fajnie się zapowiada i na pewno obejrzę całe. Shounen czy shojo, czy też jakieś inne (nie znam się dokładnie) nie robi mi w sumie różnicy, tylko żeby nie było to typowe romansidło.

Top Bottom