Dni Kultury Chińskiej i Instytutu Konfucjusza Wrocław

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Nikorin

New member
Nie konwent co prawda, ale może ktoś z Wrocławia ma ochotę wpaść i się spotkać, albo coś :3
20.09 Ogród Staromiejski (to ten przy Teatrze Lalek niedaleko Rynku)

Ostatnia edycja:
O co chodzi z zapisami? Trzeba się zapisać, wprzód na wybrane rzeczy i ewentualnie zapłacić? Jestem zainteresowany.

Ostatnia edycja:
nie płaci się za nic, zapisy są na tą Miejską Grę i na dzień wcześniej, w Mediatece na różne kursy:
19.09.2015 MEDIATEKA

11:00 – Bajki chińskie (obowiązują zapisy)

11:50 – Nauka chińskiej piosenki (obowiązują zapisy)

12:10 – Maski opery pekińskiej (obowiązują zapisy)

13:00 – Kaligrafia chińska (obowiązują zapisy)

14:00 – Malarstwo chińskie na wachlarzach (obowiązują zapisy)

15:00 – Lekcja języka chińskiego

15:30 – Ceremonia parzenia herbaty z degustacją

16:00 – „Nie tylko Chińczycy…czyli wędrówka porcelanowym szlakiem.” – Jerzy Tomaszewski

16:45 – „Jingdezhen - Porcelanowe miasto” – Prof. Gabriel Palowski

17:30 – „Słodko-kwaśna opowieść o Chinach” – Katarzyna Matuszczyk-Lu

18:00 – Zakończenie

ja idę na kaligrafię i malowanie na wachlarzach

Ostatnia edycja:
Buuuuu… Czemu w Rz-owie nie ma takiego czegoś?? :C Zabierzcie mnie do Wrockaaa

Ostatnia edycja:
U nas też rzadko takie rzeczy organizowane :). Widocznie Twój i mój rejon Eiu to takie zadupia xD

Ostatnia edycja:
No u mnie to inne rzeczy robią… Ale nic związanego z manga anime czy komiksami :(

Ostatnia edycja:
W Starogardzie i Tczewie to nie dziwota, ale w Gdańsku mogliby robić spotkania w takich klimatach

Ostatnia edycja:
Pewnie robią tylko o tym nie wiecie :3 dużo eventow organizują biblioteki albo stowarzyszenia współpracy Polsko japonskiej czy chińskiej, instytuty konfucjusza, szkoły językowe itp. Ogłaszają się tylko na swoich stronach :3

Ostatnia edycja:
W sumie jak byłem w politicusie (kółko naukowe) to byłem na spotkaniu z ambasadorem Japonii w RP, miałem gdzieś fotkę, ale wtedy to się nie interesowałem tematami zw z Azją.

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom