Dobieranie anime względem upodobań

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
T

TheSuspect

Donator
W tym wątku pomagamy znaleźć ciekawe tytuły opierając się na tym co drugiej osobie się podobało.
Podaj swoje ulubione tytuły a na pewno Ci pomożemy!

Witam !
Nie dawno zacząłem przygodę z anime . Parę już oglądnąłem .
Do tej pory oglądnąłem i mnie się podobało :
Akame ga Kill!
Shingeki no Kyojin
Danganronpa
Sword Art Online

Najbardziej z tych podanych powyżej anime podobało mnie się SAO :)
Mam nadzieje ,że pomożecie :)

P.S.
Jeśli anime zawiera ecchi , to nie podawajcie :)

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
A czego dokładnie szukasz? Romans, akcja, mecha, szkolne, zawierajacy jakiś konkretny element, fabułę? Czy obojętnie, wszystko jak leci?

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Na myanimelist.net na pewno znajdziesz coś dla siebie. A od siebie mogę polecić Fate/Zero i dalsze kontynuacje lub Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Jeśli chcesz coś dłuższego to polecam Hunter x Hunter 2011.

Ostatnia edycja:
T

TheSuspect

Donator
Przede wszystkim, fantasy. Romans może być ale bardziej jako taki dodatek.
A najważniejsze, żeby była krew, bohaterowie gineli.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
No to takie motywy zawiera Berserk i Claymore.

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
Podbijam Berserk, do tego jeszcze może Hellsing. Elfen Lied słyszalam, że jest dobre, ale nie widziałam. Basilisk, Bayonetta: Bloody Fate, Blood the Last Vampire, Sword of The Stranger, Higurashi no Naku Koro ni, Tokko. Nie wszystkie sa i fantasy i równocześnie mają dużo krwi, ale to już sam ocenisz co Ci się spodoba a co nie :)

Ostatnia edycja:
T

TheSuspect

Donator
Dziękuję za pomoc :)
Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi! :)

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
Ja ze swojej strony mogę polecić:
  • Tokyo Ghoul
  • Another
  • Tokyo Ravens (ma elementy romansu)

Ostatnia edycja:
AnomuS

AnomuS

New member
Ja tam bym polecił oczywiście moją ulubioną Toradore!(Romans) i Belzebuba (Komedia),i jak będziesz miał co jeszcze oglądać to możesz sobie zobaczyć też Aldnoah.Zero (Akcja,Mecha)

Ostatnia edycja:
V

Vashkun

New member
Jeśli podobało Ci się SAO to ja polecę Log Horizon w ciut podobnym klimacie ;)

Ostatnia edycja:
O

Omen123

Witam
Szukam anime podobne do:Steins Gate,Angel Beats,Mirai Nikki.
Oglądnąłem takie anime jak
-Mirai Nikki
-Angel Beats
-Death Note
-Elfen Lied
-To Love Ru (3 sezony)
-Tokyo Ghoul (2 sezony)
-Steins Gate
-Hellsing Ultimate
Jestem otwarty na propozycje.Możecie podawać swoje ulubione serie których jeszcze nie ogladnąłem. Coś w stylu top 3 albo 5 . Pozdrawiam :D

Ostatnia edycja:
E

Everell171

Do Mirai Nikki nawet podobna jest Danganronpa, też jest tam gra o przetrwanie i jedna milutka psychopatka ❤️

Ostatnia edycja:
O

Omen123

Lubie krew ale też i romantyczne historie.Dużo anime nie ogladłem wiec mozecie pisac np. Wasze ulubione

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
alt
Omen123:
Witam
-Mirai Nikki
-Angel Beats
-Death Note
-Elfen Lied
-To Love Ru (3 sezony)
-Tokyo Ghoul (2 sezony)
-Steins Gate
-Hellsing Ultimate
Jestem otwarty na propozycje.Możecie podawać swoje ulubione serie których jeszcze nie ogladnąłem. Coś w stylu top 3 albo 5 . Pozdrawiam :D
Polecę Ci kilka starszych tytułów:
FMA: Brotherhood
Great Teacher Onizuka
Eureka Seven
Black Lagoon
NHK ni Youkoso!

Ostatnia edycja:
O

Omen123

alt
Domen:
alt
Omen123:
Witam
-Mirai Nikki
-Angel Beats
-Death Note
-Elfen Lied
-To Love Ru (3 sezony)
-Tokyo Ghoul (2 sezony)
-Steins Gate
-Hellsing Ultimate
Polecę Ci troszkę starszych tytułów:
FMA: Brotherhood
Great Teacher Onizuka
Eureka Seven
Black Lagoon
NHK ni Youkoso
Dziekuje :D

Poniżej mozecie podawac kolejne ;)

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Jeśli podoba Ci się motyw cofania się w czasie i manipulowania rzeczywistością to polecam Boku dake ga inai machi. Nie jest to moim zdaniem tytuł jakiś wybitny, ale wielu się bardzo podobał.

A jeśli chcesz obejrzeć coś, co raczej na pewno Ci się spodoba, to polecam coś z: Monster, Baccano!, FMA: Brotherhood, Fate/Zero, Psycho-pass, Tengen Toppa Gurren Lagann

Są to jedne z najbardziej popularnych i szanowanych serii, które często poleca się jako tytuły, od których warto zacząć przygodę z anime. Najcięższym z zestawienia jest zdecydowanie Monster, ale jeśli lubisz kryminały z dość mocno zarysowanym wątkiem psychologicznym to będzie to tytuł idealny.

Ostatnia edycja:
Destroyer

Destroyer

New member
Był tutaj przytoczone anime Monster jako ciężki thriller psychologiczny ale spotkałem się też z opiniami ze jest to horror i tu mojmoje pytanie. Czy są tam jakieś straszne postacie, rozrywane ciała, brutalne mordy itp? Bo tematyka mi się podoba i nienawidzę horrorów xD I byłbym wdzięczny za każdy dobry romans podobny do Toradora, Kaichou wa maid sama czy Golden Time. Z góry dziękuję za pomoc :)

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
To mogę ci polecić Ouran Koukou Host Club i Lovely★Complex.
Na temat Monster się za bardzo nie wypowiem, chociaż nie sądzę, by był to horror.

Ostatnia edycja:
T

TheSuspect

Donator
Skoro widziałeś Mirai Nikki ,to powinno teoretycznie spodobać ci się Danganronpa .

Może nie podobne do tytułów ,które podałeś ,ale interesującym anime jest Code Geass . Polecam :)

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Destroyer:
Był tutaj przytoczone anime Monster jako ciężki thriller psychologiczny ale spotkałem się też z opiniami ze jest to horror i tu mojmoje pytanie. Czy są tam jakieś straszne postacie, rozrywane ciała, brutalne mordy itp? Bo tematyka mi się podoba i nienawidzę horrorów xD I byłbym wdzięczny za każdy dobry romans podobny do Toradora, Kaichou wa maid sama czy Golden Time. Z góry dziękuję za pomoc :)
Nie, to typowy Thriller, klasyfikowanie Monstera jako horror to dość spore nieporozumienie. Nie wiem w ogóle na jakiej podstawie MAL określił ten gatunek, ale Monster ma tyle wspólnego z horrorem co Dzień Świra z komedią, czyli niezbyt dużo.

Ostatnia edycja:
Top Bottom