Dobra Nowelka

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Sakitta

Cóż… dział nowelek jest tak rozbudowany… tyle w nim najróżniejszych tematów… Mniejsza o to. Szukam jakiejś nowelki, coś dobrego na początek. Jeśli chodzi o książki, do tej pory czytałem tylko autorów rozmieszczonych geograficznie od USA do Rosji, nigdy wcześniej nie natrafiając na Azję, więc dobrze by było, gdybym nie doznał szoku kulturowego, więc Ecchi i Hentai odpada, podobnie jak nie wiadomo jak przerysowane fantasy i sci-fi.

Ale może lepiej wypisać interesujące mnie gatunki (kolejność przypadkowa):
  • Fantasy (bez przesadnej epickości)
  • Sci-fi (tu to samo, niech to się mieści w granicach jakiejś normy, dodatkowe punkty za obecność mechów)
  • Horror (tylko taki, w którym coś się dzieje od początku i nie trzeba czekać do zakończenia, jak u Kinga)
  • Akcja
  • Romans (byleby nie typowy dla dziewczyn, o ile takie istnieją)
  • Inne gatunki też mogą być, ale pod warunkiem, że nowelka ma w sobie “to coś”
O, i Sword Art Online odpada. Ostatnio obejrzałem anime i pod wpływem wzruszenia zainteresowałem się nowelkami (wzruszenie wynikało z masy przywołanych wspomnień, choć sam serial był niezły, ale do 14. odcinka włącznie. Mając w pamięci perspektywę tego, co stało się później… póki co nie mam odwagi zabierać się za czytanie. Jakby to ująć… chciałbym to przeczytać, ale coś mnie powstrzymuje, tak samo jak w przypadku Boku non Pico).

To jak, towarzysze, pomożecie?

Ostatnia edycja:
rool

rool

New member
Jak szukasz dobrej novelki to polecam novelki z Korei i Chin. Na stronie novelki.pl masz już zaczątek tego. Potem jak znasz eng to na stronie wuxiaworld.co masz więcej, a na stronach rosyjskich, o dziwo, przeważnie są już skończone.

Top Bottom