okatawo
Member
Łapcie kolejny mój cudowny przepis, tym razem zapraszam na proste ale jakie to smaczne naleśniki Amerykańskie po japońsku 
Dodam że jest to przepis testowany i zmodyfikowany przeze mnie
Co potrzebujemy:
Łączymy 50 ml zimnej wody z pół łyżeczki sody, następnie dodajemy jajka i cukier(ja dałem 4 łyżki stołowe ), cukier wanilinowy i miód.
Następnie mieszamy mikserem na średnich obrotach, następnie dodajemy jakieś 150 g mąki i łyżkę jogurtu , ponownie miksujemy i zostawiamy na 30 minut żeby ciasto odpoczęło trochę, ja daję trochę oleju do ciasta żeby się nie przyklejały zbytnio do patelni
,
SMAŻENIE !!!
Dodajemy na patelnię trochę ale to na prawdę trochę oleju i smażymy
Obracamy gdy na stronie która jeszcze nie była smażona pojawią się bąbelki, Dorayaki możemy podawać złożone razem z jakimś nadzieniem ja jem jak zwyczajne naleśniki amerykańskie 
Oto efekt:
Dodam że jest to przepis testowany i zmodyfikowany przeze mnie
Co potrzebujemy:
- Mąka Tortowa Typ 450
-2/3 jajka
-Cukier kto ile woli ;p
-Cukier Wanilinowy
-Łyżkę Jogurtu Naturalnego.
-soda oczyszczona lub proszek do pieczenia
-Miód łyżka stołowa wystarczy.
Łączymy 50 ml zimnej wody z pół łyżeczki sody, następnie dodajemy jajka i cukier(ja dałem 4 łyżki stołowe ), cukier wanilinowy i miód.
Następnie mieszamy mikserem na średnich obrotach, następnie dodajemy jakieś 150 g mąki i łyżkę jogurtu , ponownie miksujemy i zostawiamy na 30 minut żeby ciasto odpoczęło trochę, ja daję trochę oleju do ciasta żeby się nie przyklejały zbytnio do patelni
SMAŻENIE !!!
Dodajemy na patelnię trochę ale to na prawdę trochę oleju i smażymy
Oto efekt:

Ostatnia edycja: