MoonCat
New member
Widziałem, że na chacie pojawiły się dyskusje o szerokości okna chatu i problemów przy różnych rozdziałkach. I chociaż Domen może niedługo coś poprawki to jak ktoś nie chce czekać i otwiera forum zawsze w tym samym browserze na ekranie o stałej rozdzielczości to może spróbować się zabawić i sobie nieco tweakować wygląd strony.
Poniższa instrukcja dotyczy Firefoxa, ale dla Chrome powinny być analogiczne dodatki, które pozwolą osiągnąć podobny efekt.

Przykładowy styl (KOD_STYLU):
.babble-sidebar {
min-width: 400px;
}
.wrap {
max-width: 1100px;
margin-left: 800px;
}
Parametry oczywiście należy dobrać stosownie do własnych preferencji i rozdzielczości:
setTimeout(function(){document.getElementById("babble-icon").click();}, 2000);
Gdzie 2000 to timeout w ms po jakim czasie otworzy się okno chatu. U niektórych może wymagać podkręcenia (u mnie poniżej pewnej wartości nie działało).
Trochę taki mocny hack z tym timeoutem, ale próbowałem różnych wersji dodawania eventu onload i jakoś nie działało. Jak ktoś jest lepszy w JS i ma chwilę to niech zaproponuje jakąś lepszą wersję
Edit: czasem widzę się zdarza, że styl nie załapuje, wówczas refresh pomaga.
Poniższa instrukcja dotyczy Firefoxa, ale dla Chrome powinny być analogiczne dodatki, które pozwolą osiągnąć podobny efekt.
- Pobieramy dodatek np. Custom Style Script.
- Po zainstalowaniu w browserze przechodzimy do jego ustawień:

- Scrollujemy w dół, aż do sekcji mniej więcej tak wyglądającej:

- Uzupełniamy pola zgodnie z obrazkiem (podmieniając KOD_SKRYPTU i KOD_STYLU wedle uznania, patrz punkty niżej) i klikamy + (plus).
- Poniżej powinien pojawić się nowy wiersz mniej więcej tak wyglądający:

- Próbujemy wejść ponownie na stronę (na początku u mnie nie od razu załapało i wymagało kilku refreshów).
Przykładowy styl (KOD_STYLU):
.babble-sidebar {
min-width: 400px;
}
.wrap {
max-width: 1100px;
margin-left: 800px;
}
Parametry oczywiście należy dobrać stosownie do własnych preferencji i rozdzielczości:
- .babble-sidebar min-width - kontroluje szerokość chatu
- .wrap max-width - kontroluje szerokość głównego kontentu forum (lista działów + aktualne)
- .wrap margin-left - (opcjonalny) pozwala przesunąć główny kontent forum nieco bardziej na prawo
setTimeout(function(){document.getElementById("babble-icon").click();}, 2000);
Gdzie 2000 to timeout w ms po jakim czasie otworzy się okno chatu. U niektórych może wymagać podkręcenia (u mnie poniżej pewnej wartości nie działało).
Trochę taki mocny hack z tym timeoutem, ale próbowałem różnych wersji dodawania eventu onload i jakoś nie działało. Jak ktoś jest lepszy w JS i ma chwilę to niech zaproponuje jakąś lepszą wersję
Edit: czasem widzę się zdarza, że styl nie załapuje, wówczas refresh pomaga.
Ostatnia edycja: