Dzień Dobry

• Autor wątku Salandriel
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Salandriel

Dzień dobry wszystkim!

Nazywam się Michał, mam 18 (za pół roku 19) lat i jak nietrudno się domyślić - zamiast uczyć się do matury, oglądam “chińskie bajki”.
Moja przygoda z animcami i mangą zaczęła się w czasie emisji Naruto na Jetixie, kilka ładnych lat temu. Przeliczając - no, będzie to z połowa mojego życia :p Mimo całkiem długiego stażu nie mam zbyt wiele tytułów obejrzanych w całości, wybredny jestem - a to fabuła nie pasuje, a to muzyka nie taka jak trzeba i animacja/kreska leży. Na ten moment obejrzałem: Naruto, Fairy Tail (Prześwietny soundtrack 1 serii, wersja z 2014 gorsza pod każdym względem), Fate/Stay Night, Fate Zero, Clannad, Sword Art Online (Kocham za muzyke ale warta oglądania jest tylko pierwsza połowa pierwszego sezonu xD), Shingeki no Kyojin, Death Note… i kilka tytułów by się jeszcze pewnie znalazło ale na ten moment o nich zapomniałem xD

Ze znalezieniem przeze mnie tego forum nie wiąże się żadna ciekawa historia, ot, wpisałem w google “anime forum pl” i kliknąłem w pierwsze hasło jakie się pojawiło. Do założenia konta głównie nakłoniła mnie chęć dyskusji z innymi odbiorcami japońskiej animacji i poznania wartych obejrzenia pozycji.

Zagłębiając się nieco w moją prywatność - uczę się w liceum. Nie mam ulubionego gatunku muzycznego, mogę słuchać praktycznie wszystkiego. Na moim dysku znajdziecie foldery zawierające muzykę klasyczną, sporo poezji śpiewanej (Kaczmarski, Grechuta, SDM), soundtracki z gier i filmów, rock, metal (zwłaszcza folkowy), rap, a nawet szanty xD Książek zazwyczaj nie czytam, nie znajduje na nie czasu - niemniej, gdy się już wezmę za jakąś serie na poważnie to potrafię zagłębiać się w nią całymi godzinami. Lektura 12 książek z serii “Zwiadowcy” zajęła mi 12 dni (do dziś uważam to fantasy za słabe i właściwie nie wiem co mnie w nim tak urzekło). Kocham oglądać filmy i z tym na pewno chciałbym jakoś związać swoją przyszłość, np. w roli operatora filmowego. Poza tym kocham sport (prym tutaj wiedzie Piłka Nożna), historie i przeglądanie memów w internecie xD

Jakby kto był bardzo ciekawski to zostawię tu jeszcze swój enneagram: 1w2.

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Czołem! Szacunek za poezję śpiewaną, metal folkowy i szanty :D
może będziesz jednym z czynników rozruszających społeczność. Ale ten, po maturze, bo skończysz jak niektórzy ;)
Baw się dobrze!!

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Yo!
Wreszcie jakiś nowy pisze o sobie, sporo się ludzi tutaj rejestruje ostatnio, ale przywitać się to już nie łaska :)

Jeśli pozwolisz to mam pytania XD
Masz rodzeństwo?
Hodujesz jakieś zwierzątko?
Ulubiony film?
Chodzisz do kina?
Lubisz majonez?
Skąd pomysł na nick?
Znienawidzony dzień tygodnia?
Ulubiony napój?

Chyba tyle, chociaż coś jeszcze mogę mi się przypomnieć.
Witaj i udzielaj się na forum
Baw się dobrze
Pozdrawiam
Zetsu

Ostatnia edycja:
S

Salandriel

Matura to bzdura :p Próbne poszły przyzwoicie więc czuje się upoważniony do zatracania życia przed kompem xD

A co do pytań:
  1. Tak, całą czwórkę!
  2. Poza psem nie mam żadnego zwierza acz przewinęły się w przeszłości: mysz, dwa szczury i dwa króliki. Ogólnie - gryzonie rulez.
  3. Jednego ulubionego filmu Ci niestety nie wskaże ale w gronie subiektywnie najlepszych znalazłyby się: Fight Club, Ciekawy przypadek Benjamina Buttona, Trylogia Władcy Pierścieni, 7 psychopatów, Marsjanin, Piękny umysł, Nienawistna ósemka, Stowarzyszenie Martwych Poetów, Grand Budapest Hotel, Kochankowie z Księzyca, Marzyciel, Forrest Gump, Życie jest piękne, Między piekłem a niebem. Z animacji prym wiodą Król Lew i Shrek I. Ponadto wielką sympatią darze tytuły “John ginie na końcu” i “Knight of the Badassdom” mimo ich kiepskiej oceny na filmwebie - trafiają w moje poczucie humoru xD
  4. Tak, chodzę do kina ale nie jakoś często. Ostatnio na wielkim ekranie chyba oglądałem Ostatnią Rodzinę i Wołyń.
  5. Uwielbiam majonez i mogę go jeść całymi dniami - do kanapek, do sałatki, do wszystkiego.
  6. Środa.
  7. Cola! Ale tylko ta oryginalna! Coca-Cola, nie żadne Pepsi.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
“John ginie na końcu”??
A to nie była też książka? <Zetsu myśli> Hmmmm

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Cześć, witam bardzo serdecznie w naszej forumowej rodzince, baw się tu dobrze xd

Ostatnia edycja:
S

Salandriel

Tak, film powstał na bazie książki.

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Witaj na forum! Powiedz co wolisz, mangę czy anime?

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Witam Cię!
Widzę, że zaczynałeś tak jak ja, Jetix Naruto i chęć znalezienia dalszych losów blondasa :D .

PS. Lepiej słuchaj Tano z tą maturą, bo był już tu taki jeden, co sobie nie poradził IKS DE

Ostatnia edycja:
Top Bottom