Dzień Dobry

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
A

Aki

New member
Cześć wszystkim, forum szukałem głównie po to by poznać fanów anime ludzi którzy podpowiedzą jakieś
ciekawe tytuły, podzielą się swoją opinią. Moja przygoda z tym gatunkiem zaczeła się za dzieciaka, pierwszy tytuł jaki przychodzi mi do
głowy to generał daimos i inne z Poloni1 (tsubasa, yattaman, calendar man). Później poznałem rtl 7 z
nieśmiertelnym już Dragon Ballem (do tego magiczni wojownicy i rycerze zodiaku) i na sam koniec doszedł
hyper ze swoim GTO (Great Teacher Onizuka). GTO było ostatnią pozycją jaką pamietam, nastąpiła spora przerwa
bo przeszło 10 lat. Jakieś dwa może trzy lata temu poznałem gościa który wogóle nie ukrywał się z faktem że
anime ogląda, sam chyba nie umiałbym w towarzystwie się do tego przyznać. Rozmawialiśmy o naszych
zainteresowaniach, powiedziałem że lubie klimaty fantasy, gry rpg i wirtualną rzeczywistość bo osobiście
uważam że jest to przyszłość branży rozrywkowej, a on szybko połączył te fakty i powiedział żebym obejrzał
SAO. Naprawdę byłem mega sceptycznie nastawiony z podejściem typu “bajki” to już zamknięty rozdział w moim
życiu, znów mineło trochę czasu aż nadszedł dzień w którym z nudów mógłbym nawet stanąć na głowie. Okazało
się że SAO to był strzał w dziesiątke, wkręciałem się strasznie, teraz leci seria za serią (Accel World, No
Game No Life, Majimoji Rurumo,Kill la Kill, Shuffle, Zero no Tsukaima) niestety nie mogę ostatnio znaleźć
nic z mojej tematyki i tak zbłądziłem w takie serie jak “Kiss x Sis” albo “B Gata H Kei”. Czasem mam
wrażenie że to chore, zbliżam się do trzydziestki i “bajki” oglądam z drugiej strony tak dobrze się bawię że
przestać nie umiem, wyobraźnia i poczucie chumoru japończyków jest rozbrajające.

PS. chyba starczy jeszcze kogoś zanudze :) jeżeli znacie jakieś ciekawe fantasy to chętnie bym obejrzał.

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Witam.

Z aktywnych użytkowników jestem tu jednym z forumowych dziadków - rocznik 88.
Baw sie z nami dobrze i wracaj cżęsto.

Z tytułów o jakie pytasz polecam Log Horizon i Hai to Gensou no Grimgar

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Yo!
Jest tu parę osób, które dobiegają powoli do 30. roku życia (np. ja) i oglądają anime.
Witaj!
Jeśli chcesz to pochwal się wiekiem, tym co robisz w życiu, etc.
Czytasz może mangi?
Masz prawo jazdy?
Chyba tyle, rozejrzyj się po różnych działach i znajdź coś dla siebie.
Zajrzyj też na czat

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wita kolejny forumowy dziadek, rocznik 89, oficjalnie - nerd :). Miłej zabawy na forum, zapraszam do rozmów na czacie :D

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Kiss x Sis to nie żadne błądzenie, tylko nowy rozdział w życiu XD
Incest is wincest! Hahahaha
Baw się tu dobrze :)

Ostatnia edycja:
A

Aki

New member
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) mam nadzieje że uda mi się wpasować w tutejszy klimat

fooze

Za Twoją namową zacząłem oglądać Log Horizon, rzeczywiście świetnie wpasowuje się w to co napisałem i nie sposób uciec od porównań do SAO. Jednak czegoś tu brakuje, SAO świetnie zbudował napięcie - jeżeli umrzesz w grze umrzesz też w prawdziwym świecie, jeżeli będziesz się chował w mieście tracisz czas w trakcie którego prawdziwe ciało umiera. Do połowy pierwszego sezonu trwa walka o uwolnienie się z VR czas ten był wykorzystany do budowania wspólnych relacji między postaciami dlatego po uwolnieniu seria mogła bez żadnych problemów przejść w stronę romansu, z tą serią po prostu nie sposób było się nudzić.

Tymczasem oglądając Log Horizon odczuwam trochę monotonie, niby coś się dzieje są walki, podróże i przygody, ale jeżeli ktoś umrze to i tak się nic nie stanie postać się odrodzi, relacje między bohaterami są raczej płytkie, a humoru i żartów nie ma za dużo. Obejrzałem 5 odcinków więc nie mam prawa wyrażać się o całej serii, stąd moje pytanko rozkręca się to anime na dłuższą mete ?

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Siemka, Log Horizon nieco się rozkręca później ale generalnie podobny klimat utrzymuję się przez cała serię, tak jak zauważyłeś od śmierci w grze się nie umiera, tak więc bohaterzy podchodzą do wszystkiego z większym luzem niz w sao. Spróbuj obejrzeć Btooom! albo Danmachi. Wg. mnie te serie mają najbardziej podobny klimat do Sao. Pozniej Grimgar i Overlord.

I pytanie, czytasz moze light nowelki?

Baw się dobrze na forum :3

Ostatnia edycja:
A

Aki

New member
agellow

Light novel nie czytam, będąc szczerym to do dnia dzisiejszego nie wiedziałem nic o istnieniu takiego gatunku, obecnie mam jakiś problem ze skupieniem uwagi, nie wiem nawet jak to opisać. Swojego czasu lubiłem czytać książki dajmy na to taka Achaja grube tomiszcze, człowiek wciągał się w fabułe, przywiązywał do postaci a że książka gruba to przygoda zdawała się nie mieć końca, to było coś za co ubóstwiałem czytanie, coś tysiąckrotnie lepszego jak obejrzenie filmu półtorej godziny. Kilka miesięcy wstecz kupiłem wiedźmina “ostatnie życzenie” nawet do połowy nie doszedłem, ciągle gdzieś uciekam myślami i tracę wątek, a przecież to tylko zbiór krótkich opowiadań.

I dzięki za tytuły na pewno rzucę okiem

ZETSUBOU BILLY

W kwietniu będzie 29 lat, a prawa jazdy nie mam i nie będę miał bo jak twierdzą lekarze wada wzroku mnie dyskwalifikuje. Jedną mangę mam za sobą taki relikt przeszłości, który wciąż trzymam w domu. Nie umiem tej serii wyrzucić to jak pozbyć się kawałka swojego dzieciństwa, mowa oczywiście o dragon ball :)

Tanovan
Kiss x Sis to nie żadne błądzenie, tylko nowy rozdział w życiu XD
Wstęp do nowego gatunku ;-)

Ostatnia edycja:
Vudzio

Vudzio

Donator
Ciepło witam :D
Kiss x Sis o jeju pamiętam xD
Polecam Ci Baka to Test to Shoukanjuu razem z 2 sezonem.
Jedno z moich pierwszych anime ;o

Co myślisz o apokalipsie zombie?

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
GTO! Dzień dobry! Propsik za Onizuke
Grywasz może w Final Fantasy? :C

Ostatnia edycja:
Y

Yubei

Witam , też stary weteran , mang nigdy nie czytałem . Wolałem anime z legendarnym Dragon Ballem na czele , Lowca Dusz , Magiczni wojownicy itp .

Ostatnia edycja:
Top Bottom