Ed, Edd i Eddy

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
L

Laaks

New member
Ed, Edd i Eddy (ang. Ed, Edd n Eddy) (1999-2009) – serial animowany, stworzony przez Danny’ego Antonucciego i wyprodukowany w Kanadzie przez studio a.k.a. Cartoon. Był tworzony od roku 1999 aż do 2009. Kreskówka zyskała popularność zarówno w Kanadzie, jak i w wielu innych krajach. W planach twórców była produkcja czterech sezonów, ale Cartoon Network (czyli stacja emitująca serial) wykupiło prawa do dwóch kolejnych; powstał sezon piąty, a w 2007 roku twórcy zapowiedzieli, że nie będzie szóstego sezonu, ponieważ mają w planach film pełnometrażowy kończący serie. Nowy film - Ed, Edd i Eddy: Wielkie Kino miał premierę na polskim Cartoon Network 30 grudnia 2009 roku. Ed, Edd i Eddy jest jedną z najdłużej produkowanych oraz najbardziej popularnych kreskówek stacji Cartoon Network. Serial po raz ostatni na polskim Cartoon Network wyemitowano 7 czerwca 2014 o godzinie 20:35. Były to odcinki “Niezwykły rejs” oraz “Wszystkowiedzący Ed”.

Jedna z przyjemniejszych bajek do odpoczynku i pośmiania się jakie widziałem bez dłuższego myślenia wystawiam jej ocenę 9/10 ponieważ dało się zobaczyć tam pewną schematyczność która pomimo swoje obecności nie przeszkadzała w odbiorze.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Jedna z ulubionych moich kreskówek, które oglądałem przez bardzo długi czas. Zwykle zachwalaliśmy ją z Turelem. Moją ulubioną postacią zawsze był Eddy, zawsze najbardziej narwany, chciwy i zawsze najmocniej obrywał xD

Ostatnia edycja:
B

Blu3

Kreskówka na którą zawsze czekałem zaraz po “Król szamanów”. Chudy Edd Zawsze ciekawiło mnie co ma pod czapką i czego się wstydzi :p

Ostatnia edycja:
T

Turel

Ach kreskówka legenda. Jedna z tych na których się wychowałem. Było parę creepypast nawet o niej. Wyraziści bohaterowie, bardzo specyficzny klimat i humor. Oglądało się, oglądało… Również jedna z najdłużej emitowanych pozycji CN…

@Blu3 Odnośnie czapki Chudego:

Twórca powiedział kiedyś w wywiadzie, że Chudemu spłonęły włosy po jednym z nieudanych eksperymentów. Podejrzewam, że pod czapką ma spalone włosy, łysinę i/lub blizny. ;] Dlatego to ukrywa.

Ostatnia edycja:
AnomuS

AnomuS

New member
Jak dotąd nie ogarniam za bardzo, który to Ed, Edd albo Eddy -_-

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Zdecydowanie najlepsza kreskówka mojego dzieciństwa (nie licząc anime), podobnie jak z Bliźniakami Cramp znałem większość odcinków starych serii na pamięć :D

Dla fanów polecam także kinówkę “Wielkie kino”, nie jest jakaś wybitna, ale fajnie tak móc zobaczyć wreszcie brata Eddiego :D

Ostatnia edycja:
T

Turel

Kinówka jest całkiem fajna. Ładnie zamyka wszystkie wątki i kończy serial. Aż mi się smutno zrobiło, jak ja oglądałem. :/ Pozycja obowiązkowa dla każdego fana Edków. Szkoda, że nie pokazali Chudego bez czapki…

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Najlepsza kreskówka ever, zjadłoby się taką łamiszczekę ;3

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Takie łamiszczęki były kiedyś w sklepach w formie krówek - mordoklejek. Były fajne, takie batoniki, bardzo twarde, słodziutkie, które trzeba było długo żuć i zlepiały zęby. Pamiętam, że sporo osób nimi sobie usuwało mleczaki za dzieciaka.

Każdy kto oglądał Edków marzył chyba o tym by spożyć łamiszczękę. :)

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Jakoś ta kreskówka nie porwała mnie zbytnio. Takie sobie,najbardziej przerażała mnie kreska

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Najlepsza kreskówka dzieciństwa
To mój koń ;3

Ostatnia edycja:
Armila15

Armila15

Donator
Faja była, tak do śmieszkowania. Chudy Edd był komiczny xD Zawsze miałam nadzieje, że zdobędą te głupie łamiszczęki ;P Nie wiem teraz czy w końcu je zdobyli czy nie. Najbardziej lubiłam tego na rowerze i Deskę <3

Ostatnia edycja:
T

Turel

@up: Jeśli ciekawi Cię czy je zdobyli, czy nie, to polecam obejrzeć film pełnometrażowy pt. “Ed, Edd i Eddy: Wielkie kino”. Był on nadawany przez kanał CN w polskiej wersji dubbingowej i jest na tym kanale co jakiś czas powtarzany. Bardzo dobry film, który w ładny sposób kończy wszystkie wątki i domyka historię, pokazuje jaki los spotkał chłopców i ogólnie jak serial się kończy. To niezłe zwieńczenie fabuły. Dodatkowo, choć serial wartości edukacyjnych czy morałów jako tako nie miał, to film ów i owszem. :3

Polecam. Dla każdego fana Edków pozycja obowiązkowa.

Ostatnia edycja:
Top Bottom