Zetsu
New member
Tu możecie spokojnie nazwać naszą reprezentację “patałachami” i komentować obejrzane mecze (bo i tak obejrzycie chcąc niechcąc chociaż jeden).
Ostatnia edycja:
Co XD Serio nie wzięli Ben Arfy? Jego obecność uznałem za tak oczywistą, że nawet nie weryfikowałem tego.Adahn o ile mi wiadomo to Ben Arfa nie jedzie na Euro, chyba że sie coś zmieniło i jestem nie do informowany. Szwajcarii zbyt dużych szans bym nie dawał, ale nigdy nic nie wiadomo. Chorwacja jak najbardziej może zaskoczyć, chociaż oni od paru ładnych lat pakę już mają, a na turniejach nic nie osiągają. Co do oglądania, to to samo co wyżej, sesja … Kto wymyślił sesje w trakcie Euro??
Adahn, Ty z Poznania widzę, to można ewentualnie gdzieś na miasto na mecz w niedziele skoczyć.
Grupa ANo to czas podsumować zmagania wszystkich Grup od A do F, było wiele ciekawych meczy ale takich w których się nudziłem też nie zabrakło, bogato jeśli chodzi o bramki i emocje. Kilka zaskoczeń pozytywnych jak i negatywnych nie zabrakło.
Grupa A
Francuzi wyszli dość pewnie z pierwszego miejsca lecz nie pokazali wielkiego Footboolu (może się oszczędzali chociaż wątpię) na pewno wiele osób oczekiwało od nich więcej, stać ich na więcej, mogą pokazać wielkie widowisko mają do tego potencjał.
Po pierwszym meczu rumunów sądziłem że mogą wyjść z grupy bo ładnie grali z francuzami lecz potem było tylko gorzej.
Szwajcarzy pewnie i konsekwentnie szli po swoje punkty nic im zarzucić nie można, pokazali że potrafią grać w piłkę.
Albania do końca wierzyła że z trzema punktami wyjdą z grupy lecz koniec końców jedna bramka która dała im trzy punkty to za mało bo stracili w innych meczach tych bramek za dużo.
Grupa B
Co tu dużo mówić Anglia zawiodła nie pokazała nic nadzwyczajnego nie wróże im i w tych mistrzostwach nic dobrego, za dużo sytuacji marnują o do za małej ich ilości dochodzą biegają i podają bez ładu i składu. Rosja porażka totalna ^^. Słowacji udało się wyjść z tej jak moim zdaniem dość ciężkiej grupy, grają bardzo zespołowo jak zawsze ich gra momentami może się podobać.
Noi Walia ! przepiękne bramki Bele, on po prostu pchał drużynę na przód (strzały z wolnych powinien zdecydowanie on przejąć w realu bo robi to perfekcyjnie), lecz Walia nie składa się tylko z niego reszta drużyny grała równie pięknie, ich kontry zachwycają oraz ten duch walki wyspiarzy którego brakuje tylko u Anglików ^^, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o Walię oby tak dalej chciał bym żeby zagrali z polakami w półfinale.
Grupa C
Jedna z najnudniejszych grup w całych mistrzostwach, żadna z drużyna mnie nie zachwyciła, mecze na 1:0, mnóstwo niewykorzystanych akcji Polaków w każdym meczu jak Niemców sprawiały że chciałem przestać oglądać mecze obu tych drużnym mimo że chętnie oby dwa te zespoły chętnie zobaczył bym w finale, bo obu kibicuję. Irlandia lekko zaskoczyła chociaż można powiedzieć bardziej że Ukraina zawiodła bardziej jak Irlandia Północna zachwyciła ^^
Oby Polacy i Niemcy pokazali w dalszej fazie rozgrywek więcej jak w fazie grupowej.
Grupa D
Szkoda Czechów chociaż po prostu sami są sobie winni nic wielkiego nie pokazali i zawalili mecz z turkami.
Co do turków to to był po prostu okropny footbool (ich meczu z Czechami nie widziałem jego nie ocenie).
Hiszpanie jak zwykle zachwycają swoimi podaniami, Iniesta potrafi czarować piłką lecz to by było na tyle jeśli chodzi o hiszpański zespół ^^, obrona szwankuje i to bardzo mocno co było widać z meczu z Chorwatami, jeśli chcą coś ugrać muszą coś zmienić bo Tiki-Taka już nie wystarcza do wygrywania wszystkich meczy. Chorwaci jak dla mnie czarny koń tych mistrzostw grał na miarę oczekiwań a nawet trochę ponad to, ich piłka jest efektywna co widać w ilości goli, chociaż jak dla mnie stać ich na jeszcze więcej.
Grupa E
Nie cierpię włoskiej piłki tyle o niej nie chce o niej nawet pisać ^^, Belgowie zawiedli, pokazali jedynie minimalnie to na co ich stać, nie wróżę im dobrze w dalszej rozgrywce. Szwedzi z ibrahimowicem na czele nic nie zagrali i to mnie cieszy bo typa nie lubię ^^. Irlandczycy nie pokazali nic w pierwszych dwóch meczach oraz ledwo wygrali z Włochami ale z grupy wyszli i jest to dla nich sukces, wierzę że mogą namieszać w meczu 1/8 bo wyspiarze walczą do końca i o każdą piłkę !.
Grupa F
Islandia zaskoczenie tych mistrzostw nie wiem czy ktoś w ogóle sądził że ta drużyna ma szanse na trzecie miejsce w grupie a tu hop drugie miejsce, ani jednej porażki w trzech meczach, brawo Islandczycy ! ! lecz o Węgrach nie można zapomnieć tego że zajmą pierwsze miejsce też raczej się nikt nie spodziewał, pokazali po prostu piękna piłkę szczególnie można było ją zobaczyć w kontrach oraz stałych fragmentach gry.
Austria zawiodła po całości tak samo jak Portugalia, tyle że Portugalii jakoś się udało wyjść z grupy z trzema remisami ^^ mimo że Portugalczycy dochodzą do dużej ilości sytuacji i strzałów na bramkę nie potrafią obrócić ich w gole i co za tym idzie wygraną, brakuje skuteczności, co prawda w trzecim meczu się poprawili a ronaldo pokazał klasę no ale to jak na Portugalię wciąż za mało.
1/8 Moje spekulację kto może wygrać
Szwajcaria - Polska (Jak polska zacznie wykorzystywać stuprocentowe sytuacje to wygrają, ogólnie będzie to bardzo równy mecz ale wierzę w polaków)
Chorwacja - Portugalia (Chorwaci zdecydowani faworyci tego spotkania, jedynie Ronaldo jakimiś niesamowitymi indywidualnymi sytuacjami mógł by coś zmienić no ale jak wiemy nie jest w idealnej formie oraz fizycznie nie jest z nim najlepiej)
Walia- Irlandia Północna (To wygra Walia nie ma innej opcji, mecz będzie ciekawy bo wyspiarze vs wyspiarze no ale różnica klas jest wielka aż za wielka)
Węgry - Belgia ( Belgia będzie w o wiele większym posiadaniu piłki co Węgrom zdecydowanie odpowiada bo wtedy mogą prowadzić swoje zabójcze kontry, liczę na bogaty w gole pojedynek lecz nie jestem w stanie powiedzieć kto to wygra ^^)
Niemcy - Słowacja (Niemcy powinni to wygrać to swoimi ludzmi z ławki rezerwowych nie będzie tu problemów z ich przeprawą przez ten mecz, liczę również że Muller się odblokuję w tym meczu i zacznie strzelać bramki jak w mistrzostwach świata)
Włochy- Hiszpania (Zdecydowanie najciekawiej zapowiadający się mecz tej 1/8, żelazna obrona włochów przeciwko Tiki-Tace Hiszpanów, można powiedzieć że rewanż za mecz sprzed czterech lat kiedy to Hiszpanie skompromitowali Włochów w finale niszcząc ich aż cztery do zera, myślę że wynik będzie inny ale wygra ta sama drużyna co cztery lata temu)
Anglia- Islandia ( Mimo że dobrze życzę Islandii tutaj powinna się skończyć ich przygoda w tych mistrzostwach, chyba że Anglicy będą strzelać do własnej bramki zamiast do tej przeciwnika ^^)