Euro 2016

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Zetsu

Zetsu

New member
Tu możecie spokojnie nazwać naszą reprezentację “patałachami” i komentować obejrzane mecze (bo i tak obejrzycie chcąc niechcąc chociaż jeden).

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Paka jest, zgranie jest, myślę, że mogą spokojnie wywalczyć drugie miejsce w grupie. Jeżeli tak się stanie dalej najprawdopodobniej, jeżeli nie będzie żadnych niespodzianek trafią na Szwajcarie, która również jest w zasięgu naszej drużyny. W ćwierćfinale zaczynają się schody, bo tam będzie czekać prawdopodobnie Hiszpania, która niby jest bez formy, ale wiadomo Hiszpania to jednak klasa sama w sobie. Wyjście z grupy to jak dla mnie plan minimum, a jak dojdą do ćwierćfinału to będę bardzo zadowolony. W niedzielę będzie trzeba przygotować jakieś wyjście do baru i obejrzeć mecz w dobrym towarzystwie :)

Ostatnia edycja:
Vorzech

Vorzech

Donator
Hiszpania ostatni mecz z tego co mi wiadomo przegrała z Gruzja :) ale sport jest nie przewidywalny i mimo wszystko wierze, że Polska wygra :)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Vorzech, ja wierzę tylko w możliwość taką, że zagramy tylko 3, by naród mógł zaśpiewać “nic się nie stało, Polacy nic się nie stało”. Irytuje mnie przy okazji ten cały szum medialny a propos reprezentacji, oni są wszędzie, aż się boję czasem telewizor włączyć. XDD

Ostatnia edycja:
Vorzech

Vorzech

Donator
Tak samo z siatkarzami albo Małyszem było :p Przejdzie albo się przyzwyczaisz :p Z resztą ja nie wierze, że w pierwszym meczu to Polska jest faworytem :p Tym bardziej, że Irlandia nie przegrała żadnego meczu :p Ale jak to mówi mój kolega z pierwszym gwizdkiem wszystko się zeruje :p wierzmy w nich może jakoś wygramy :) Dodam tylko >> bardziej mnie interesuje czy służby porządkowe dadzą rade nie dopuścić do zamachów.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Jestem wielkim fanem piłki nożnej - Euro to dla mnie takie małe święto. Niestety nie dane mi będzie obejrzeć wszystkich meczów (sesja, te sprawy), ale postaram się jak zwykle popatrzeć na jak największą ilość. Oczywiście za pośrednictwem streamów, bo “złodziejom” z Polsatu płacić nie zamierzam.

Polska drużyna ma realne szanse na ćwierćfinał, chociaż patrząc na to jak nasze patałaszki (swoją drogą dziwię się, że ktoś też tego określenia używa, ja je uwielbiam :D ) grały w niedawnych meczach towarzyskich (przegrana z rezerwowym składem Holandii, żenujący remis z Litwą) no to nie wróżę im długiego pobytu na tej imprezie.

W kontekście czarnych koni od wielu lat wymieniam Belgię, ale oczywiście tym razem to żaden czarny koń, a pełnoprawny kandydat do mistrzostwa. Co do możliwych zaskoczeń to na pierwszym miejscu Chorwacja, na drugim Szwajcaria.

Potencjalny wygrany to Francja, która ma kapitalną reprezentację, moim zdaniem najlepszą ze wszystkich (jedynie linia obrony dość nie domaga, ale przynajmniej Koscielny to gwarant stabilnej formy). W tym kontekście oprócz Francji silna jest przede wszystkim wspomniana Belgia, Anglia (zawsze silna, ale nigdy nic nie osiąga, może tym razem będzie inaczej bo przez wazę przygotowawczą przeszli nieźle + kiedy ostatnio Spurs miało tylu przedstawicieli w reprezentacji, cieszy mnie to :D ) i może Niemcy, ale według mnie nie są takim faworytem jak chociażby Trójkolorowi.

Najlepszego strzelca turnieju obstawiam albo Giroud (w Arsenalu w tym sezonie raczej średniawo, ale w reprezentacji w ostatnich meczach nieźle się pokazał) albo Griezmanna. Były też jakieś plotki, że to Ben Arfa ma grać na napadzie, ale nie wiem ile w tym prawdy, pewnie mało.

Z nadziei: chciałbym, żeby Jonathan Tah dostał trochę czasu na boisku, to gracz z “mojego” klubu, więc liczę, że trochę się ogra na lepszej imprezie, szczególnie, że jego koledzy z drużyny Brandt i Bellarabi zostali kompletnie “z tyłka” przez Loewa z drużyny na Euro skreśleni.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Adahn o ile mi wiadomo to Ben Arfa nie jedzie na Euro, chyba że sie coś zmieniło i jestem nie do informowany. Szwajcarii zbyt dużych szans bym nie dawał, ale nigdy nic nie wiadomo. Chorwacja jak najbardziej może zaskoczyć, chociaż oni od paru ładnych lat pakę już mają, a na turniejach nic nie osiągają. Co do oglądania, to to samo co wyżej, sesja … Kto wymyślił sesje w trakcie Euro??
Adahn, Ty z Poznania widzę, to można ewentualnie gdzieś na miasto na mecz w niedziele skoczyć.

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Argo1234:
Adahn o ile mi wiadomo to Ben Arfa nie jedzie na Euro, chyba że sie coś zmieniło i jestem nie do informowany. Szwajcarii zbyt dużych szans bym nie dawał, ale nigdy nic nie wiadomo. Chorwacja jak najbardziej może zaskoczyć, chociaż oni od paru ładnych lat pakę już mają, a na turniejach nic nie osiągają. Co do oglądania, to to samo co wyżej, sesja … Kto wymyślił sesje w trakcie Euro??
Adahn, Ty z Poznania widzę, to można ewentualnie gdzieś na miasto na mecz w niedziele skoczyć.
Co XD Serio nie wzięli Ben Arfy? Jego obecność uznałem za tak oczywistą, że nawet nie weryfikowałem tego.

Żenująca decyzja, jedzie Sissoko i Cabaye, a nie jedzie Arfa, przecież to jest tak śmieszne… Mówię, powołanie dla niego wydawało mi się tak oczywiste, że nawet nie patrzyłem czy faktycznie jest w składzie, mój błąd.

No ale nauczony brakiem Noble’a i Antonio (Hodgson ma “fetysz” dużych zespołów i West Ham chyba dla niego nie istnieje) i obecnością Hendersona i Wilshera w składzie Anglii powinienem to sprawdzić.

A co do meczu w niedziele - sorrki, ale już planujemy ze znajomymi w moim mieście pod Poznaniem sobie obejrzeć na domówce ;)

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Wilshere u Anglików to jest jakieś nieporozumienie. Właśnie dlatego Anglicy nigdy nic nie osiągają. U nich nie grają zawodnicy w formie, tylko zawodnicy z nazwiskami. Daję im max ćwierćfinał, no chyba, że im drabinka podpasuję to wtedy odpadną w półfinale. Belgia i Francja jak dla mnie będą walczyć o Mistrzostwo Europy w tym roku.

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Dumny z chłopaków mega jestem :D

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Nie szło, ale najważniejsze, że wygrali. Dumni po zwycięstwie, wierni po zwycięstwie!

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Dużo okazji poszło… Ale zagrali dobry mecz, od początku czekałem na Kubę i się doczekałem.

Zaskoczyli mnie bardzo miło Chorwaci i niewykorzystany karny dla Hiszpanów.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Najs

#cholerne30znakówmusibyć

Ostatnia edycja:
N

Naczos

New member
No to czas podsumować zmagania wszystkich Grup od A do F, było wiele ciekawych meczy ale takich w których się nudziłem też nie zabrakło, bogato jeśli chodzi o bramki i emocje. Kilka zaskoczeń pozytywnych jak i negatywnych nie zabrakło :).

Grupa A
Francuzi wyszli dość pewnie z pierwszego miejsca lecz nie pokazali wielkiego Footboolu (może się oszczędzali chociaż wątpię) na pewno wiele osób oczekiwało od nich więcej, stać ich na więcej, mogą pokazać wielkie widowisko mają do tego potencjał.
Po pierwszym meczu rumunów sądziłem że mogą wyjść z grupy bo ładnie grali z francuzami lecz potem było tylko gorzej.
Szwajcarzy pewnie i konsekwentnie szli po swoje punkty nic im zarzucić nie można, pokazali że potrafią grać w piłkę.
Albania do końca wierzyła że z trzema punktami wyjdą z grupy lecz koniec końców jedna bramka która dała im trzy punkty to za mało bo stracili w innych meczach tych bramek za dużo.

Grupa B
Co tu dużo mówić Anglia zawiodła nie pokazała nic nadzwyczajnego nie wróże im i w tych mistrzostwach nic dobrego, za dużo sytuacji marnują o do za małej ich ilości dochodzą biegają i podają bez ładu i składu. Rosja porażka totalna ^^. Słowacji udało się wyjść z tej jak moim zdaniem dość ciężkiej grupy, grają bardzo zespołowo jak zawsze ich gra momentami może się podobać.
Noi Walia ! przepiękne bramki Bele, on po prostu pchał drużynę na przód (strzały z wolnych powinien zdecydowanie on przejąć w realu bo robi to perfekcyjnie), lecz Walia nie składa się tylko z niego reszta drużyny grała równie pięknie, ich kontry zachwycają oraz ten duch walki wyspiarzy którego brakuje tylko u Anglików ^^, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o Walię oby tak dalej chciał bym żeby zagrali z polakami w półfinale.

Grupa C
Jedna z najnudniejszych grup w całych mistrzostwach, żadna z drużyna mnie nie zachwyciła, mecze na 1:0, mnóstwo niewykorzystanych akcji Polaków w każdym meczu jak Niemców sprawiały że chciałem przestać oglądać mecze obu tych drużnym mimo że chętnie oby dwa te zespoły chętnie zobaczył bym w finale, bo obu kibicuję. Irlandia lekko zaskoczyła chociaż można powiedzieć bardziej że Ukraina zawiodła bardziej jak Irlandia Północna zachwyciła ^^
Oby Polacy i Niemcy pokazali w dalszej fazie rozgrywek więcej jak w fazie grupowej.

Grupa D
Szkoda Czechów chociaż po prostu sami są sobie winni nic wielkiego nie pokazali i zawalili mecz z turkami.
Co do turków to to był po prostu okropny footbool (ich meczu z Czechami nie widziałem jego nie ocenie).
Hiszpanie jak zwykle zachwycają swoimi podaniami, Iniesta potrafi czarować piłką lecz to by było na tyle jeśli chodzi o hiszpański zespół ^^, obrona szwankuje i to bardzo mocno co było widać z meczu z Chorwatami, jeśli chcą coś ugrać muszą coś zmienić bo Tiki-Taka już nie wystarcza do wygrywania wszystkich meczy. Chorwaci jak dla mnie czarny koń tych mistrzostw grał na miarę oczekiwań a nawet trochę ponad to, ich piłka jest efektywna co widać w ilości goli, chociaż jak dla mnie stać ich na jeszcze więcej.

Grupa E
Nie cierpię włoskiej piłki tyle o niej nie chce o niej nawet pisać ^^, Belgowie zawiedli, pokazali jedynie minimalnie to na co ich stać, nie wróżę im dobrze w dalszej rozgrywce. Szwedzi z ibrahimowicem na czele nic nie zagrali i to mnie cieszy bo typa nie lubię ^^. Irlandczycy nie pokazali nic w pierwszych dwóch meczach oraz ledwo wygrali z Włochami ale z grupy wyszli i jest to dla nich sukces, wierzę że mogą namieszać w meczu 1/8 bo wyspiarze walczą do końca i o każdą piłkę !.

Grupa F
Islandia zaskoczenie tych mistrzostw nie wiem czy ktoś w ogóle sądził że ta drużyna ma szanse na trzecie miejsce w grupie a tu hop drugie miejsce, ani jednej porażki w trzech meczach, brawo Islandczycy ! ! lecz o Węgrach nie można zapomnieć tego że zajmą pierwsze miejsce też raczej się nikt nie spodziewał, pokazali po prostu piękna piłkę szczególnie można było ją zobaczyć w kontrach oraz stałych fragmentach gry.
Austria zawiodła po całości tak samo jak Portugalia, tyle że Portugalii jakoś się udało wyjść z grupy z trzema remisami ^^ mimo że Portugalczycy dochodzą do dużej ilości sytuacji i strzałów na bramkę nie potrafią obrócić ich w gole i co za tym idzie wygraną, brakuje skuteczności, co prawda w trzecim meczu się poprawili a ronaldo pokazał klasę no ale to jak na Portugalię wciąż za mało.

1/8 Moje spekulację kto może wygrać
Szwajcaria - Polska (Jak polska zacznie wykorzystywać stuprocentowe sytuacje to wygrają, ogólnie będzie to bardzo równy mecz ale wierzę w polaków)
Chorwacja - Portugalia (Chorwaci zdecydowani faworyci tego spotkania, jedynie Ronaldo jakimiś niesamowitymi indywidualnymi sytuacjami mógł by coś zmienić no ale jak wiemy nie jest w idealnej formie oraz fizycznie nie jest z nim najlepiej)
Walia- Irlandia Północna (To wygra Walia nie ma innej opcji, mecz będzie ciekawy bo wyspiarze vs wyspiarze no ale różnica klas jest wielka aż za wielka)
Węgry - Belgia ( Belgia będzie w o wiele większym posiadaniu piłki co Węgrom zdecydowanie odpowiada bo wtedy mogą prowadzić swoje zabójcze kontry, liczę na bogaty w gole pojedynek lecz nie jestem w stanie powiedzieć kto to wygra ^^)
Niemcy - Słowacja (Niemcy powinni to wygrać to swoimi ludzmi z ławki rezerwowych nie będzie tu problemów z ich przeprawą przez ten mecz, liczę również że Muller się odblokuję w tym meczu i zacznie strzelać bramki jak w mistrzostwach świata)
Włochy- Hiszpania (Zdecydowanie najciekawiej zapowiadający się mecz tej 1/8, żelazna obrona włochów przeciwko Tiki-Tace Hiszpanów, można powiedzieć że rewanż za mecz sprzed czterech lat kiedy to Hiszpanie skompromitowali Włochów w finale niszcząc ich aż cztery do zera, myślę że wynik będzie inny ale wygra ta sama drużyna co cztery lata temu)
Anglia- Islandia ( Mimo że dobrze życzę Islandii tutaj powinna się skończyć ich przygoda w tych mistrzostwach, chyba że Anglicy będą strzelać do własnej bramki zamiast do tej przeciwnika ^^)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Włochy - Hiszpania
Po meczu z Chorwatami obstawiam wygraną Włochów.
No i Polacy - mistrzowie w marnowaniu okazji

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
alt
Naczos:
No to czas podsumować zmagania wszystkich Grup od A do F, było wiele ciekawych meczy ale takich w których się nudziłem też nie zabrakło, bogato jeśli chodzi o bramki i emocje. Kilka zaskoczeń pozytywnych jak i negatywnych nie zabrakło :).

Grupa A
Francuzi wyszli dość pewnie z pierwszego miejsca lecz nie pokazali wielkiego Footboolu (może się oszczędzali chociaż wątpię) na pewno wiele osób oczekiwało od nich więcej, stać ich na więcej, mogą pokazać wielkie widowisko mają do tego potencjał.
Po pierwszym meczu rumunów sądziłem że mogą wyjść z grupy bo ładnie grali z francuzami lecz potem było tylko gorzej.
Szwajcarzy pewnie i konsekwentnie szli po swoje punkty nic im zarzucić nie można, pokazali że potrafią grać w piłkę.
Albania do końca wierzyła że z trzema punktami wyjdą z grupy lecz koniec końców jedna bramka która dała im trzy punkty to za mało bo stracili w innych meczach tych bramek za dużo.

Grupa B
Co tu dużo mówić Anglia zawiodła nie pokazała nic nadzwyczajnego nie wróże im i w tych mistrzostwach nic dobrego, za dużo sytuacji marnują o do za małej ich ilości dochodzą biegają i podają bez ładu i składu. Rosja porażka totalna ^^. Słowacji udało się wyjść z tej jak moim zdaniem dość ciężkiej grupy, grają bardzo zespołowo jak zawsze ich gra momentami może się podobać.
Noi Walia ! przepiękne bramki Bele, on po prostu pchał drużynę na przód (strzały z wolnych powinien zdecydowanie on przejąć w realu bo robi to perfekcyjnie), lecz Walia nie składa się tylko z niego reszta drużyny grała równie pięknie, ich kontry zachwycają oraz ten duch walki wyspiarzy którego brakuje tylko u Anglików ^^, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o Walię oby tak dalej chciał bym żeby zagrali z polakami w półfinale.

Grupa C
Jedna z najnudniejszych grup w całych mistrzostwach, żadna z drużyna mnie nie zachwyciła, mecze na 1:0, mnóstwo niewykorzystanych akcji Polaków w każdym meczu jak Niemców sprawiały że chciałem przestać oglądać mecze obu tych drużnym mimo że chętnie oby dwa te zespoły chętnie zobaczył bym w finale, bo obu kibicuję. Irlandia lekko zaskoczyła chociaż można powiedzieć bardziej że Ukraina zawiodła bardziej jak Irlandia Północna zachwyciła ^^
Oby Polacy i Niemcy pokazali w dalszej fazie rozgrywek więcej jak w fazie grupowej.

Grupa D
Szkoda Czechów chociaż po prostu sami są sobie winni nic wielkiego nie pokazali i zawalili mecz z turkami.
Co do turków to to był po prostu okropny footbool (ich meczu z Czechami nie widziałem jego nie ocenie).
Hiszpanie jak zwykle zachwycają swoimi podaniami, Iniesta potrafi czarować piłką lecz to by było na tyle jeśli chodzi o hiszpański zespół ^^, obrona szwankuje i to bardzo mocno co było widać z meczu z Chorwatami, jeśli chcą coś ugrać muszą coś zmienić bo Tiki-Taka już nie wystarcza do wygrywania wszystkich meczy. Chorwaci jak dla mnie czarny koń tych mistrzostw grał na miarę oczekiwań a nawet trochę ponad to, ich piłka jest efektywna co widać w ilości goli, chociaż jak dla mnie stać ich na jeszcze więcej.

Grupa E
Nie cierpię włoskiej piłki tyle o niej nie chce o niej nawet pisać ^^, Belgowie zawiedli, pokazali jedynie minimalnie to na co ich stać, nie wróżę im dobrze w dalszej rozgrywce. Szwedzi z ibrahimowicem na czele nic nie zagrali i to mnie cieszy bo typa nie lubię ^^. Irlandczycy nie pokazali nic w pierwszych dwóch meczach oraz ledwo wygrali z Włochami ale z grupy wyszli i jest to dla nich sukces, wierzę że mogą namieszać w meczu 1/8 bo wyspiarze walczą do końca i o każdą piłkę !.

Grupa F
Islandia zaskoczenie tych mistrzostw nie wiem czy ktoś w ogóle sądził że ta drużyna ma szanse na trzecie miejsce w grupie a tu hop drugie miejsce, ani jednej porażki w trzech meczach, brawo Islandczycy ! ! lecz o Węgrach nie można zapomnieć tego że zajmą pierwsze miejsce też raczej się nikt nie spodziewał, pokazali po prostu piękna piłkę szczególnie można było ją zobaczyć w kontrach oraz stałych fragmentach gry.
Austria zawiodła po całości tak samo jak Portugalia, tyle że Portugalii jakoś się udało wyjść z grupy z trzema remisami ^^ mimo że Portugalczycy dochodzą do dużej ilości sytuacji i strzałów na bramkę nie potrafią obrócić ich w gole i co za tym idzie wygraną, brakuje skuteczności, co prawda w trzecim meczu się poprawili a ronaldo pokazał klasę no ale to jak na Portugalię wciąż za mało.

1/8 Moje spekulację kto może wygrać
Szwajcaria - Polska (Jak polska zacznie wykorzystywać stuprocentowe sytuacje to wygrają, ogólnie będzie to bardzo równy mecz ale wierzę w polaków)
Chorwacja - Portugalia (Chorwaci zdecydowani faworyci tego spotkania, jedynie Ronaldo jakimiś niesamowitymi indywidualnymi sytuacjami mógł by coś zmienić no ale jak wiemy nie jest w idealnej formie oraz fizycznie nie jest z nim najlepiej)
Walia- Irlandia Północna (To wygra Walia nie ma innej opcji, mecz będzie ciekawy bo wyspiarze vs wyspiarze no ale różnica klas jest wielka aż za wielka)
Węgry - Belgia ( Belgia będzie w o wiele większym posiadaniu piłki co Węgrom zdecydowanie odpowiada bo wtedy mogą prowadzić swoje zabójcze kontry, liczę na bogaty w gole pojedynek lecz nie jestem w stanie powiedzieć kto to wygra ^^)
Niemcy - Słowacja (Niemcy powinni to wygrać to swoimi ludzmi z ławki rezerwowych nie będzie tu problemów z ich przeprawą przez ten mecz, liczę również że Muller się odblokuję w tym meczu i zacznie strzelać bramki jak w mistrzostwach świata)
Włochy- Hiszpania (Zdecydowanie najciekawiej zapowiadający się mecz tej 1/8, żelazna obrona włochów przeciwko Tiki-Tace Hiszpanów, można powiedzieć że rewanż za mecz sprzed czterech lat kiedy to Hiszpanie skompromitowali Włochów w finale niszcząc ich aż cztery do zera, myślę że wynik będzie inny ale wygra ta sama drużyna co cztery lata temu)
Anglia- Islandia ( Mimo że dobrze życzę Islandii tutaj powinna się skończyć ich przygoda w tych mistrzostwach, chyba że Anglicy będą strzelać do własnej bramki zamiast do tej przeciwnika ^^)
Grupa A

Francja - Pokazała to czego wszyscy się spodziewali. Pewne spokojne wyjście z pierwszego miejsca. Bardzo dobry mecz otwarcia ^^
Szwajcaria - Wypełnili zadanie. Znów pokazali, że potrafią. Od lat pokazują, że są blisko europejskiej elity, ale zawsze coś stanie im na przeszkodzie. ( Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo :p )
Albania - Nie cierpię ich gry. Jak dla mnie fartem przez kibiców weszli na euro. Propsy za 3pkt
Rumunia - Największy zawód. Po dobrym meczu otwarcia liczyłem, że Albania będzie dla nich jak poranna kawa i wyjdą z 3 miejsca. Niestety tak się nie stało. Mecz z Francją wystarczył żeby pokazali, że będą dla nas trudni w EL MŚ.

Grupa B

Rosja - Pokazała totalne 0! Gdybym miał wybrać najsłabszy zespół tego euro, to zdecydowanie są do oni. Wielki zawód
Słowacja - Zasłużony awans. Już w eliminacjach pokazali, że będą się w tym euro liczyć. Pierwszy mecz może nie po ich myśli, ale potem bardzo dobra piłka.
Anglia - Szczerze to nie mam zdania xD Niby opanowanie, ale zespół z taką rangą powinien radzić sobie zdecydowanie lepiej.
Walia - CUD MIÓD I ORZESZKI! Według mnie mogą pokusić się nawet o finał. Czekam na ich kolejne mecze i mam nadzieję, że się nie zawiode ^^

Grupa C

Niemcy - Bez polotu. Chyba każdy myślał, że wyjdą z 9pkt a tu proszę ^^ Mimo to nadal uważam, że do półfinału powinni dojść.
Polska - Brak wykończenia akcji. Mamy bardzo dobrą drużynę, która w tym roku ma szansę dojść bardzo daleko. Będę trzymał kciuki do końca, ale obowiązkowa poprawa wykończenia akcji.
Irlandia Północna - Niby grają jak dzikusy, ale koniec końców okazało się to skuteczne xD Nie wróżę im dalekiej dogi w tym euro, ale i tak gratulację.
Ukraina - Zespół z którym rzekomo mieliśmy walczyć o drugie miejsce z euro wyleciał jako pierwszy xD Nic nie pokazali.

Grupa D

Chorwacja - Zawsze są zaraz za elitą europejską, ale stwierdzili, że chyba najwyższy czas do niej wskoczyć. Jeden z lepiej grających zespołów na tym euro.
Hiszpaania - Tu to samo co ty :p
Turcja - Moje ładne ubrania odpadły! Fartem weszli do euro i to im powinno wystarczyć.
Czechy - Nic nie zrobili. Liczyłem, że nie będą zbytnio odstawać. Nie będę tęsknił.

Grupa E

Włochy - Ja od zawsze z niewiadomy przyczyn kochałem Włochy xD Oglądałem tylko początek ich ostatniego meczu i nw co oni tam potem zrobili xD
Belgia - Mieli wyjść z drugiego miejsca i to też zrobili. Nie lubię ich więc miło będzie jak wylecą :3
Irlandia - W jedynem ich meczu który oglądałem robili tyle błędów, że masakra. Nie wróże dobrej przyszłości.
Szwecja - Ibrahimowic kończy karierę! Będzie jeszcze gorzej.

Grupa F

Węgry - Zjebali mi kupony xD Bardzo miłe zaskoczenie, bo sądziłem, że to oni będą na końcu tej grupy. Mam niestety wrażenie, że to już dla nich za dużo. Polak Węgier dwa bratanki! Ja bardzo kibicuję od tej chwili.
Islandia - No kocham ich po prostu <3 Kto na początku kwalifikacji by pomyślał, że wgl będą w euro. Bardzo miłe zaskoczenie i liczę na więcej
Portugalia - A tak mieli mieć łatwo xD Prócz ostatniego mecz nic nie pokazali. Jestem niezadowolony, bo spodziewałem się więcej.
Austria - Byli moim czarnym koniem i gówno zrobili. Ich zachowanie było okropne.

1/8

Szwajcaria - Polska
Remis i karne :D Trzymam kciukasy za Polaków i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.

Chorwacja - Portugalia
Oczywiście, że Chorwacja. Mój nowy czarny konik :3

Walia - Irlandia Płn.
No tu akurat wiadomo xD

Belgia - Węgry
Nie wiem. Ja liczę na Węgrów, ale muszę powiedzieć Belgia :c

Niemcy - Słowacja
Kocham Słowację, ale to nie ta sama półka co Niemcy. Liczę, że uda im się strzelić chociaż jedną bramkę.

Hiszpania - Włochy
ALE SIĘ JARAM! To znów mógł być mecz finałowy. Zapominam o ostatniej przegranej Włochów i liczę na ich Awans.

Francja - Irlandia
Nie napisałeś o tym meczu :p albo ja jestem ślepy. No z 3 do 0 dla Francji będzie. Irlandia i tak jest już za daleko.

Anglia - Islandia
Anglicy od kilku lat pokazują, że mimo iż są elitą, to nie mogą dojść daleko. Tym razem mają teoretycznie słabego przeciwnika, ale mogą się przeliczyć. Wygra Islandia bo tak :p

Ostatnia edycja:
N

Naczos

New member
Podsumować 1/8 trzeba :d
Polska - Szwajcaria (Polacy zagrali z nut pierwszą połowę w drugiej połowie oraz dogrywce ich nie było widać ani przez chwile, przestali grac nie chcieli strzelić drugiego gola co jest smutne bo prawie przez to przegrali koniec końców pięknie wyszły im rzuty karne, bałem się jak strzelał swojego karnego MIlik ale tym razem mu wyszło …)

Portugalia - Chorwacja (Bardzo równy mecz tutaj mógł każdy wygrać ale cieszy mnie że jest to Portugalia bo ma o wiele słabszą obronę od tej chorwackiej polakom będzie łatwiej im strzelać bramki a ofensywa Portugalska jest mało skuteczna na tych mistrzostwach a defensywa polski zachwyca bez przerwy.

Walia - Irlandia Północna (Mało brakowało a mielibyśmy o jedną niespodziankę więcej, irlandczycy grali po raz kolejny pełnym sercem no ale sami wbili sobie sztylet w plecy, Walia zagrała okropny mecz. Gdzie jest Walia która grała w Fazie Grupowej i która zachwycała ? !

Belgia - Węgry (Przepiękny mecz w wykonaniu Belgów widać było że po pierwszej bramce było im mało i chcieli więcej nie to co polacy, rozpędzili się i ciężko będzie ich zatrzymać)

Niemcy - Słowacja (Niemcy się odblokowali tak jak chciałem i zaczęli grać jak na nich przystało pięknie w ofensywie oraz pięknie w defensywie)

Hiszpania - Włochy (Hiszpanie się wypalili trener musi wprowadzić tam nową krew oni są już wszyscy za starzy(oni nie są głodni sukcesu bo wszystko już osiągnęli) , włosi bramki z niczego jak zawsze no ale oni zawsze się prześlizgną ^^)

Francja - Irlandia (Irlandia mogła się pokusić o zwycięstwo no ale Francuzi w niesamowitym stylu odrobili straty a zaraz po tym wyszli na prowadzenie lecz dalej nie sądzę żeby mieli szanse na mistrzostwo)

Anglia - Islandia ( Mój czarny konik któremu nikt nie dawał bramki w fazie grupowej, wyszedł z niej a teraz pokonał anglików ! i to nie fartem oni po prostu grali o niebo lepiej od anglików, pięknie wychodziły im akcje przede wszystkim kontry noi to też zostało nagrodzone bramkami. Anglicy zostaną powieszeni na stosie w swoim kraju za przegraną z Islandią ^^)

Typy na ćwierćfinały :

Polska - Portugalia (szanse są Portugalia ma słabą obronę no ale co z tego, strzelą bramkę Portugalczykom i przestaną grać … mimo wszystko wierzę w wygraną Polaków)

Walia - Belgia (Belgowie zdecydowani faworyci są lepsi od Walijczyków pod każdym aspektem)

Niemcy - Włochy (Niemcy nie wygrali jeszcze nigdy meczu w Włochami w fazie KO, ale jestem pewny że Niemcy przerwą tą passe przegranych z tym krajem bo gra włochów jest okropna i nie chce jej dalej oglądać ^^)

Francja - Islandia ( Jedynie jeden zwycięzca może być w tym meczu i jest to Islandia ! )

Ostatnia edycja:
Top Bottom