Final Fantasy

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Witam, chciałabym zacząć przygodę z serią Final Fantasy na pc ale na różnego rodzajach forów były w większości teksty o tym jaka to ta seria, zła albo dobra nie jest. Interesowałby mnie informacje o FF na pc oraz przedstawienie najlepszych części cyklu (pod kątem fabularnym, grafika może być wyjęta nawet ze starego tormenta) Czyli najogólniej od czego zacząć :)

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
No wreszcie mój konik! Okej, zarunio kochana. Na pewno obowiązkowe na liście jest ff 7 uważane za najlepszą cześć wśród wszystkich fanów ff. Opowiada o cloudzie strife który dołącza do “armii” i poznaje Zaca czyli takiego jakby drugiego protagoniste. Ogólnie według mnie seria obowiązkowa. Na późniejszy tor mogę dać ff 10. Opowiada o tidusie gwiazdzie blitzballu “tamtejsza rozrywka w postaci piłki w wodzie” który wraz ze swoim opiekunem przenosi się do innego wymiaru tysiąc lat od jego i poznaje takie osoby jak wakka, lulu, kimahri, Yuna, rikku, Auron. Ogólnie jedna z lepszych. A na sam koniec polecam ff 13,13-2 i lightning returns. Zmienił on stylowe finala na inną zapoczątkował inne Walki, nawiązania do mitologii nordyckiej i główna Bohaterka jest lightning która chce ocalił planetę i siostrę. Chyba udało mi się bez spojlerow, jak chcesz więcej info to pisz. Śmiało opowiem :)

Ostatnia edycja:
N

neku

Nie jestem tak obeznana jak Benek ale
FF7 to w odróżnieniu do innych serii gra osadzona w świecie a la postapokalipsa. Myślę, że prawdziwy boom na final fantasy zaczął się właśnie od tej serii, więc możesz spokojnie dać ją na pierwszy ogień. Uzupełnieniem FF7 jest FF Crisis Core wydana na PSP która jest klasą samą w sobie. Potem polecam VIII, IX, oraz X w dowolnej kolejności. Moja ulubiona z tego zestawienia to IX, za klimat ala średniowieczna baśń oraz sympatyczne postaci. Jeśli cała reszta przypadła ci do gustu, to pewnie zostałeś już fanem i możesz sięgać po dalsze części, lub cofnąć się trochę do VI, V czy IV.

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Dzięki wielkie teraz nic tylko chwytać za młotek! Z cen konsoli wynika iż na ps3/4 w najbliższym czasie sobie nie pogram, tak więc zostaje pc jednak pytanie jest inne, czy remake FF 7 będzie wydany w naszym pięknym kraju…?

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Widziałem ostatnio w Biedronce u siebie którąś z części FF. Sprawdź u siebie, może się ostała :)

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Nawet jeśli była to raczej dostała już nóg, chociaż kto wie…

Nie mniej sprawdzę :cebulak20: ;)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Niekoniecznie, u mnie leżała chyba 2 tygodnie zanim ktoś kupił.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
W biedrze pewnie widzieliście ff 12 zodiac time. A co do cofania się… Polecam sięgnąć również po ff tactics, jak zarówno legend of mana. Są to staaare tytuły ale bardzo piękne. Wgl square Enix wydaje najpiękniejsze cudeńka *. *

Ostatnia edycja:
Top Bottom