Forumowy Minecraft

• Autor wątku PhariosShaphire
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
P

PhariosShaphire

New member
Jak mówi tytuł ostatnio były plany na temat założenia forumowego serwera Minecraft… Więc? Jakieś pomysły? xD

Ostatnia edycja:
kamkom

kamkom

Członek ekipy
Zacząłem sie zastanawiać czy nie zrobić czegoś takiego jak zrobić officala zapraszać do niego ludzi z fp, zysk byłby za premium (dla użytkowników forum będą jakieś profity) zarobioną kasę można byłoby wydać na utrzymanie serwera (zarówno mc jak i forum)

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Mogę postawić serwer, bo neta i kompa mam raczej dobrego. Odpalamy serwa oficjalnie po maturach, lecz chciałbym jeszcze wcześniej odpalić go na próbę ze wszystkimi by się upewnić, że nie będzie lagów za dużych.

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
To zależy co chcecie zrobić. Można np, odpalić server o tematyce jakiegoś anime, stworzyć mapę wgrać pluginy…
Bawiłem się w to kiedyś ;D

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Mc… skończyłem z nim w gimnazjum, więc… tym razem chyba powiem nie :p

Ostatnia edycja:
Saquato

Saquato

Donator
Golti, jeżeli serwer ma być stawiany na większą ilość osób i tak jak kamkom napisał by sam się serwer utrzymywał etc to nie wystarczy twój PC… Trzeba wykupić VPSa lub dedyka pod serwer MC.
Sam serwer mógł bym zrobić bo w to kilka lat się bawiłem (Mapy, Pluginy, Etc etc…)

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Jak tak mówisz to możesz załatwić. Na 10 osób serwer to myślę, że nie byłby problem dla mojego neta i PC.

Ostatnia edycja:
Saquato

Saquato

Donator
10 os to pewnie nie był by problem. Ale tak jak niektórzy piszą że z fabułą czy ogólnie na większą ilość graczy to sądzę że nie wyrobił by twój PC ;P

Zależy od tego czy to ma być na użytek kilku os typowy survival czy coś większego.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
survival! z nyan catami i laskami z hentajców z wełny

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Odpalam temat ponownie. Zapraszam do zgłaszania pomysłów. Start jest planowany po maturach. Dołączycie? xD

Ostatnia edycja:
kamkom

kamkom

Członek ekipy
Ja bym sb pogral tylko.pytanie serwer dedyk czy hamak

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Do Goltiego te pytanka… Mi to tam jeden pies, mam premium więc nie muszę się przejmować xD

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Kamkom na hamachi nie zgarniesz tylu graczy co na dedyku :D

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Raczej myślę tu o jakimś dedyku ale to wszystko wyjdzie w praniu. Chciałbym aby na tym serwie troszkę ludzi siedziało i może jakąś płatność sms (przynajmniej aby serwer utrzymać) załatwić za jakieś bonusy.

Ostatnia edycja:
kamkom

kamkom

Członek ekipy
Pisałem wcześniej ale jeszcze raz napisze, aktywna ekipa z forum będzie mieć jakiś bonus ( np większą działkę czy coś w tym.stylu) za kasę będzie można wykupić zmianę gamemoda, premium w postaci zmiany koloru nicku, wykupienie slota na serwerze.
Jeśli miałbyc serwer większy to trzeba byłoby przeprowadzić nabory na administracji i moderacji żeby gimbaza nie zaczęła odwalac cyrkow. Do reklamy serwera można uzyc fp i jeszcxe w paru innych miejscach. Serwer i pluginy do uzgodnienia. Z tego co wiem saq ma doświadczenie z serwerami do mc wiec w razie potrzeby może pomoc.

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Dodatkowo można użyć naszego forumowego systemu nC, czyli umieścić jakieś dodatki w sklepiku.

Ostatnia edycja:
kamkom

kamkom

Członek ekipy
W sumie dobry pomysł używać nc do zakupu różnych rzeczy. Może wprowadzimy sklep i walutę na serwerze także zwaną.nc którą będzie można zdobyć ale także kupić za pomocą nc ( i wprowadzic doladowania nc na.forum za pomocą sms paypal paysafe i przelew.)

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Chciałbym aby nC z forum było można zdobyć tylko poprzez aktywność na forum a doładowania sms to byłby dodatek do MC ;D

Ostatnia edycja:
kamkom

kamkom

Członek ekipy
tak z innej beczki trzeba by przygotowac mape pod serwa jesli ma byc dedyk i pomyslec o rangach dla userow

Ostatnia edycja:
Top Bottom