Gdzie czytacie mangi online?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Zetsu

Zetsu

New member
Wiadomo, czasem trudno odszukać ulubione mangi w papierowej wersji, chociaż wydawnictw mangowych jest w naszym kraju kilka, do księgarni trafia niewiele tytułów (Empik to już szkoda gadać), w moim mieście kiedyś był sklep z komiksami i mangi zajmowały tam sporo miejsca na półkach, sklep został zamknięty jakiś czas po mojej przeprowadzce do ów miasta. Szkoda.
Więc poniekąd jestem skazany na szukanie mang w sieci.
Najczęściej korzystam z Centrum Mangi, ale też ze stron grup skanlacyjnych np. Żółć. A wy?

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Czytam
Futago-Shimai.blogspot.com - Moją ukochaną mangę Akatsuki no Yona,przeczytałam również “romantyczny Egoista” i czytam mangę o 30-letnim pisarzu. Przyjemnie się czyta.
centrum-mangi.pl - Zaglądam tu,najczęściej ponieważ wiele mangi które mnie interesują
Hayte.pl - też można znaleźć coś ciekawego (ja znalazłam) :D

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Ja czytam zazwyczaj normalne, -not online, ale jak czasem przegapie jakiś tom czy cuś, mam apke na telefonie “manga rock” - ma ograniczenie do pobrania jednej mangi na raz, ale czytać online można tyle ile się chce.

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Ja mangi czytam głównie po angielsku na stronie mangafox i na stronie imperialscans

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Mangafox i Mangahere

Ostatnia edycja:
B

Blade81

Zasadniczo jak poprzednicy. Głównie Mangareader, czasem Mangafox, rzadziej mangagere, kissmanga i mangapark. Kilka razy mangatraders z którego pobrałem 3 mangi gdyż nie było innego znanego mi wtedy źródła. Ecchi/hentaie na hentairules, a wcześniej także Fakku.

Zasadniczo jest sporo stron z mangami, wystarczy wpisać konkretny tytuł w google i wyskoczą setki pozycji. Jeśli chodzi o polskie stronki to dawno temu jeszcze zaglądałem na mangalib, ale nie wiem czy dalej to żyje.

Powiedziałbym, abyście czytali papierowe, ale wiadomo, nie zawsze można i przede wszystkim to kosztuje.

Ostatnia edycja:
F

Faye

New member
A ja mam takie pytanie. Wie ktoś, gdzie znajdę całość mangi “Toshokan Sensou”? Wiem, że na centrum mangi jest tylko dwanaście rozdziałów po polsku, a na mangafox znalazłam trzy po angielsku. Szczerze mówiąc nie zależy mi na języku, większość mang i tak czytam po angielsku. Zależy mi na stronie, na której znajdę wszystkie dwadzieścia dwa rozdziały. Z góry dzięki :)

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Czasami z:http://manga-skan.pl
Nie mniej najczęściej kończę na tej stronie: http://www.gomymanga.com

Zauważyłem, że po angielsku przyjemnie jest czytać, praktycznie brak problemów, ostatecznie mieć kartę drugą włączoną i tam google tłumacz.

Ostatnia edycja:
Top Bottom