Gin no Saji (Silver Spoon)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
I

Innostian

Yugo Hachiken marzy o życiu z dala od swojej rodziny, więc postanawia wykorzystać okazję i przenosi się do rolniczej szkoły z internatem. Chłopakowi się wydaje, że nieważne co każą mu się uczyć, jego talent do nauki pomoże przezwyciężyć każde problemy, które się przed nim pojawią. Dość szybko okaże się, iż nie mógł się bardziej mylić! Wychowany jako mieszczuch, musi zmierzyć się z niekonwencjonalnymi prawdami o rolniczym życiu, jakie przyjdzie mu odkryć w nowej szkole. Baw się dobrze śledząc kolejne przygody Yugo, kiedy to stara się dotrzymać kroku w nauce swoim nowym przyjaciołom, dziedzicom wielkich majątków ziemskich, od dawna zaznajomionym z brutalnym światem życia na wsi. Bez żadnego konkretnego celu ani zrozumienia rolniczych realiów, jak Hachiken poradzi sobie w nowej sytuacji? Opowieść o pocie, łzach i umorusanej błotem młodości czas zacząć!
Jedna z moich ulubionych pozycji, bardzo odprężająca i ciepła bajka.

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Polecam! Pierwszy sezon super takie 8-9/10 lecz drugi sezon mega, obejrzałem na raz wszystkie 11 odcinków i daję 10/10

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Świetne anime, obejrzałem oba sezony, a teraz mangę czytam. Niestety manga ma być zakończona, ale pozostaje mieć nadzieję, że będzie trzeci sezon animca.

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Obejrzałam w końcu drugi sezon, co go chyba rok odkładałam :)
Anime jest naprawdę przyjemne i milo się je ogląda. Cały pomysł na pokazanie życia na takiej farmie z różnych aspektów był na prawdę dobry.
Jest zabawne, ale ma też poważne momenty. I cała akcja z boczkiem była świetna :D
W drugim sezonie skupili się chyba jednak bardziej na osobistych problemach postaci niż na samym życiu na wsi, jednak i tak było dobrze.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
W sumie dobrze, że tak zrobili, życie na wsi dobrze pokazano w pierwszym sezonie, ale manga i tak lepsza xD

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Świetne anime, traktuje o dosyć nietypowej tematyce jak na anime, bardzo miła odskocznia od anime o walczących gimabach.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Już myślałem, że natrafię na zapowiedź nowego sezonu, na który materiał by się znalazł, bardzo mocno ubolewam nad tym, że mangę postanowili zakończyć…

Ostatnia edycja:
Top Bottom