Gintama

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kocu

Akcja Gintamy ma miejsce w Edo. Japonia była nazywana ziemią samurajów do czasu kiedy z kosmosu przybyli Amanto i wprowadzili na Ziemi cywilizację oraz zakazali używania mieczy. Samuraje stanowiący niegdyś potęgę Japonii podupadli na sile. Anime opowiada głównie o losach Gintokiego, który jest najemnikiem. Dołącza do niego Shinpachi, po tym jak Gintoki uratował jego siostrę. Trzecią osobą należącą do organizacji Gintokiego jest Kagura, która należy do najsilniejszego klanu w całej galaktyce - Yato. Gintama posiada kompozycję epizodyczną, nie występuje tu ciągła fabuła. Każdy odcinek zawiera zazwyczaj całkowicie inny wątek, a odcinki są ze sobą bardzo luźno powiązane. Wyjątkiem są występujące od czasu do czasu dłuższe epizody rozłożone na kilka odcinków.

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
To anime jest tak dziwne, aby zrozumieć sens trzeba znać inne animce, kulturę japońską bo właśnie tym nasiąknięty jest Gintama. Bo tak naprawdę o co chodzi? Szczerze, że to nie mam pojęcia… stanąłem na 70 epku i aktualnie nie mam ochoty do tego wracać może jak nadrobię kilka serii tak aby bardziej wczuć się w klimat Gintamy. Aktualnie daję takie 6/10 :D

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Gintama jest piękne anime ,wiele można się nauczyć o Japonii i nie tylko Domen napisał. Kocham kocham kocham koocham! Nie dość że są tak śmieszne sceny że brzuch mnie boli to jeszcze są takie smutne sceny że można płakać(płakałam już ze 2 razy) jestem w trakcie oglądania 96 odcinka i pewnie poryczę się nie raz! Gintama bawi się również wzrusza do łez nie mówiąc o parodiach innych programów czy anime w Gintamie. Po prostu koocham to!!! kocham kocham!!!

Ostatnia edycja:
SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
No jest to dość specyficzne anime. Na początku ciężko mi się oglądało Gintamę, jednak z kolejnymi odcinkami zacząłem doceniać ten tytuł. Większość odcinków to totalna parodia WSZYSTKIEGO (inne anime, tradycja i kultura japońska, sławne osoby…)! Zdarzają się też bardzo smutne odcinki, na których nie łatwo powstrzymać łzy. Aktualnie oglądam 102 odcinek pierwszej serii i jak do tej pory chcę oglądać tego więcej, więcej i więcej! Jeśli miałbym oceniać to myślę, że tytuł zasługuje na mocne 8/10.

Ostatnia edycja:
V

venus

Jestem w trakcie 73 epka, to mój pierwszy tasiemiec, wiadomo zdarzają się ciekawsze odcinki, czasem takie średniaki, ale naprawdę to jedno z lepszych anime jakie oglądałam. Już teraz mogę dać mocne 8.5/10.

Ostatnia edycja:
Top Bottom