Gra w Króla [Ousama Game]

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Avenida

Avenida

Donator
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c427e3986ef2.jpg
Gra w Króla
Autor: Hitori Renda, Nobuaki Kanazawa
Gatunek: seinen, dramat, horror, tajemnica, supernatural, szkolne życie, romans
Liczba tomów: 5
Liczba tomów w polskim wydaniu: 1+
Wydawnictwo J.P.Fantastica

Opis: Nobuaki Kanazawa jest uczniem klasy 1B w Liceum Prefekturalnym Tamaoka. Uczą się tu również jego dziewczyna Chiemi Honda i najlepszy przyjaciel Naoya Hashimoto. Nagle wszyscy uczniowie w klasie zaczynają otrzymywać e‑maile od tajemniczego nadawcy, określającego siebie mianem Króla, i zostają wciągnięci w specyficzną grę. Wiadomości zawierają rozkazy, które należy wykonać w ciągu 24 godzin, w przeciwnym wypadku bowiem wymierzona zostanie kara. Pierwsze polecenia, nakazujące jednemu chłopakowi pocałowanie koleżanki, a drugiemu polizanie stopy innej, wydają się tylko głupim żartem. Nikt nie traktuje tego poważnie, dla wielu to nawet świetna zabawa, do czasu, gdy w podejrzanych okolicznościach umierają pierwsze osoby.
Manga naprawdę warta uwagi, poza może kilkoma według mnie chorymi akcjami (nie będę wymieniać jakimi żeby nie spoilerować) autor miał naprawdę świetny pomysł i na fabułę i na całą listę zadań…
Jestem wielką fanką tematyki : “tajemnice/zagadki” wiec u mnie ta manga ląduje n liście ulubionych i na pewno całą seria wyląduje na mojej półce z mangami!
Miłego czytania!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/590ee39fb8c0.jpg

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
A ja mam wręcz przeciwnie. Zadania wyglądają jakby w 5 minut wymyślił je jakiś gimbus. Chociaż nie, bo obrażam teraz gimbusów. Czytałem całkiem niedawno, a nie pamiętam żadnej postaci. Nie wiem jakim cudem postanowili wydawać coś z tak niską oceną ma malu. Będę kupował tylko dlatego, że jestem fanem gatunku.

NIE POLECAM

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
No nie wiem, nie pomogę
Jestem po lekturze całości i… głowy mi to nie urwało. Postacie irytujące do granic moich możliwości, takie na “odwal się”, w każdym znaczeniu tych słów (nie ma tam postaci dobrze zbudowanej), a uważam siebie za człowieka cierpliwego i tolerancyjnego. Fabuła ma strasznie nierówny poziom, akcja kica sobie po kolejnych stronach zamiast gnać w szalonym tempie, słowem brak logiki w działaniu. Nie wiem co autor miał na myśli, ale powinien odstawić to co bierze.

Tak jak mój przedmówca
ODRADZAM

Ostatnia edycja:
1

1112

Ja lubię tą mangę i mam nadzieję, że wydadzą 2. część kiedykolwiek.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Jak dla mnie manga jest dobra kiedy się człowiek nudzi i w sumie nie ma nic lepszego do roboty ALE ja już bym wolał liczyć nitki w koszulce niż płacić za to :v

Ostatnia edycja:
Top Bottom