Grafiki

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kazuyuki

Hejka, będę wrzucał tutaj prace z photoshop’a jak i zwykłe rysunki, które są słabe :D

Rysunki :D

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Ten awatar to tak średnio po prostu po wklejane grafiki z Google nic od siebie.

Ostatnia edycja:
LukiMaster

LukiMaster

New member
Nie lubię kradzieży. Szeroko pojęte znaczenie tego słowa sprawia, że w tych czasach każdy kradnie. Zwykły Kowalski, dobry człowiek, a najbardziej polityk. Również i ja. Jednak to czego nie lubię to kradzież czyjejś pracy i używanie jej jako swoje dzieło, lub jego część. Może i moje zdanie jest głupie, bo efektem mojego przeświadczenia jest niechęć do avatarów branych z internetu. Sam przez to tworzę swoje obrazki, które później używam m.in. tutaj, gdyż jako twórcę sztuki mnie takie działania irytują. Stąd nie pochwalę Twojego zabiegu i przejdę do kwestii dla mnie ważniejszej, a dokładniej rysunków.

Nie wiem czy za dużo wymagam, ale kiedy dzielisz się swoją pracą w internecie to warto zadbać o estetykę dzieła. Pierwszą taką rzeczą jest obiekt, na którym swą sztukę przedstawiasz i sposób ukazania tego. Robienie zdjęcia samo w sobie nie jest złe, nie każdy posiada skaner w domu, jednak kartka w kratkę to najgorszy z możliwych wyborów spośród płaszczyzn do zapisu swojej inwencji twórczej. Trzeba się naprawdę postarać, żeby takową kratką wzbogacić swe dzieło, aniżeli je zruinować. Zwłaszcza, że to co tworzysz do takiej kartki się nie nadaje. Zmień kartkę w kratkę na zwykłą, białą. Najlepiej techniczną.

Same umiejętności niezwykle trudno ocenić na podstawie 3 rysunków, jednak da się dostrzec co szwankuje i co poprawić. Żeby rysować w pełnym tego słowa znaczeniu musisz zacząć od rysowania prawdziwego człowieka. Polecam wszystkim to polecę i Tobie - rób szybkie szkice z natury. Jest to najlepszy możliwy rozwój i efekty są widoczne dość szybko.
Widać, że chcesz dopracowywać szczegóły, ale jest to złe podejście na tym etapie. Prowadzi to do tego, że pomimo źle określonej formy, w tym przypadku twarzy, skupiasz się na narysowaniu detali. Nie tędy droga. W każdym działaniu artystycznym zaczynamy od możliwie najmniejszego określenia proporcji, ich położenia i wielkości. Opanowanie tego da zdecydowanie lepsze efekty.

Rozwój jest rzeczą bardzo indywidualną i często brak nam samodyscypliny do samodzielnej nauki, nawet czegoś związanego z ulubioną czynnością. Stąd uważam, że warto zapisać się na kurs rysunku, nawet w najbliższym domu kultury. To już sprawia, że czujesz większą motywację i jest ktoś, kto może twą wiedzę pogłębiać.

Nie przestawaj tworzyć, szczególnie jeśli sprawia Ci to przyjemność. Ja poczekam w tym czasie na rezultaty.

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
No tak kurwa 2/10 będąc szczerym xDDDDDDDDDD

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
No i luki się wku…

Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja: