Gry RPG

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kageno

Donator
Co sądzicie o grach rpg? Nie chodzi mi o Gothica czy Skyrim tylko o prawdziwe "papierowe"rgp. Gry, które wymagają wyjścia z domu i spotkania się z ludźmi. Typowe spotkanie jest nazywane sesją i zazwyczaj uczestniczy w nim ok 4 osób w tym jeden mistrz gry, który spełnia role narratora i opowiada historie. Gracze wcielają się w role bohaterów których sami stworzyli. Na gry rpg od pewnego czasu prowadzona jest wręcz nagonka, że szatan się w nich czai itp. Jako aktywny gracz i od niedawna także mg chciałbym się dowiedzieć co o nich sądzicie. Zapraszam do dyskusji.

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Ja ogólnie polecam takie gry! :D Można poznać fajnych ludzi (na konwentach gram w to) A jeżeli chodzi o sesje,to mój znajomy ze Szczecina należy do jakiegoś tam zgromadzenia i często właśnie uczestniczy w takich sprawach. Ogólnie,spoko sprawa i nawet lepsza gra niż siedzenie przed kompem i zamulanie :x

Ostatnia edycja:
K

Kubson

New member
Takie rpg są naprawdę fajne gram w nie czasem z kolegami którzy z resztą są zapaleńcami rpg jaki ja i często w nie grają na kompie :D wybieramy wtedy losowo jedną osobę która będzie MG i ma tydzień czasu na obmyślenie fabuły, postaci potem zbieramy się sobote i gramy.Wszystko jest losowo więc czasem będziesz magiem a czasem rycerzem <3.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Jak dla mnie tego gry są najlepsze i super, nie ma to jak usiąść przy stole nalać sobie napitku zamówić dla wszystkich pizze i grać godzinami udając typowego krasnoluda i odbywając konwersacje z innymi i mistrzem gry udającego starego i grubiańskiego barmarza czy parszywego bandyte bo jak krasnolud musi targować się o niższą cenę bo właściciel gospody nie lubi krasnoludów i chce mu drożej dać xD

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Nigdy w takie nie grałam ;—; Od dawna chcę spróbować, ale nie mam z kim nawet XD
Na razie jaram się planszówkami i karciankami “na żywo”

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Co do gier “papierowych” ech… nie skomentuje tego bo za dużo pisać. Po prostu śmiech i tyle :D Z znajomymi po kilka godzin się grało w planszówki i zawsze był ubaw po pachy. Co do gier RPG z MG, czyli odgrywanie swojej roli, to samo też mam trochę doswiadczenia. Dzięki MG którego mieliśmy zawsze było śmiesznie i na dodatek EPICKO! Ech ten penis demona… Chcę o tym zapomnieć, żeby mnie tak kostki ztrolowały… :( Trauma do końca życia. Co do samych gier RPG np MMO, to szczerze to jest ich wiele i jakoś nigdy nie potrafiłem znaleźć takiej które by mi przypadła do gustu na obecne czasy. Tak to tylko WoW czy Skyrim no i ofc Gothic~~

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Niko jak uda mi się dotrzeć na urodziny Kici to może coś poprowadzę dla was jeśli będziecie chcieli a tak poza tym mieszkasz w dużym mieście a tam na 100% są jacyś gracze wystarczy się popytać.

Ostatnia edycja:
W

Wabik

New member
Niestety nie miałem okazji jeszcze w to grać i żałuję. Dawno już o tym słyszałem. Może wy mi doradzicie. Jak szukać takich osób, by zacząć?

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
no na pewno są, ale wstyd by mi było z nieznanymi osobami tak XD

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Wabik na fb jest grupa Panie i Panowie zagrajmy w RPG to możesz poszukać osób ze swojego miasta.

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Niko,właśnie fajnie jest poznać nowe osoby :)

a uważam,ze nic lepszego niż wspólna gra nie może połączyć ludzi…lub rozdzielić XD

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Maru dla przykładu przytoczę sytuację z jednej z sesji na których grałem. Wcielałem się w role 2m berserkera z mieczem 2.5 m miałem 2 razy więcej siły niż inta więc było grubo. Moja postać pokłóciła się z postacią kolegi który grał strażnikiem i nie podobało mu się to że zastraszałem karczmarza i skończyło się na tym że wyzwał mnie na pojedynek. No więc rzucałem pierwszy ok trafiam rzucam na obrażenia krytyk rzucam drugi raz krytyk rzucam trzeci raz krytyk ogólnie wyciągnąłem ponad 60 obrażeń jednym uderzeniem na 1 poziomie. Cytują mojego mg który zwracał się do mnie “Twój cios był tak szybki że prawie przekroczył barierę dźwięku kiedy tylko twoje ostrze napotkało przeszkodę w postaci ciała Baldreda wydało z siebie przeraźliwy huk. Po chwili dostrzegłeś że ciało twojego towarzysza właśnie unosi się w powietrzu… w drobnych kawałkach.” Po tym wydarzeniu kumpel się na mnie obraził i nie gadał ze mną tydzień XDD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Hahaha,ale RPG mają swój urok,serio XD

szczególnie na konwentach :D jak ktoś się nudzi i nie ma dla niego ciekawego panelu,to na RPG’ach można zabić nudę :3

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
to troche jak z mafią, też sie zawsze przez nią kłócimy XD

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Tak XD

Choć na konwentach można spooootkać różne mafię. Ja grałam w najlepszą w mafię na Omakaiu w Toruniu!
Choć ogólnie RPG są jeszcze bardziej ciekawsze niż mafię :D

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ja tam wole w gronie chociaż troche znajomych osób zagrać w takie RPG dobre :<
Najlepiej tam gdzie MG pozwoli mi grać krasnoludem magiem ale przy okazji mi strasznie utrudniając mi życie, tak dobrze słyszeliście krasnolud mag XXXXXXD

Ostatnia edycja:
Top Bottom