okatawo
Member
Witajcie specjalnie dla was ponumerowałem prawidłową kolejność oglądania tego aniem
opis pierwszego sezonu

1.hack//SIGN
Praktycznie początek całej serii
2.hack//Liminality
Ova nawiązujące do animę niektórzy nazywają je 27,28,29,30 odcinkiem Sign
3…hack//GIFT
Również ova 31 odcinek.
4…hack//Tasogare no Udewa Densetsu
.hack//Legend of the Twilight Bracelet
.hack//DUSK
Wszystkie tytuły to jedno anime, ogólnie to anime łączy wydarzenia z signa ale osoby nie wytajemniczone nie zobaczą połączenia gdyż pomiędzy Dusk a sign jest gra na ps2 która łączy wątki.
5…hack//Roots
Tu zaczynają się schody, bo pojawia się alternatywny wątek hack//Quantum ale datowo roots był pierwszy. Wydarzenia mają miejsce w drugiej odsłonie gry .the world.
6…hack//G.U. Trilogy
Film łączący wątek roots warto przeczytać mangę po roots a dopiero potem obejrzeć film.
7…hack//G.U. Returner
Krótkie ova po filmie.
8…hack//Quantum
Jak już mówiłem wątek alternatywny
9…hack//Sekai no Mukou ni
Ostatnie, nie widzę powiązania oprócz uniwersum.
opis pierwszego sezonu
To anime było długo przed sao więc można powiedzieć że od niego się zaczął vrThe World (Świat) to nietypowa gra, w którą gra ponad 200 mln osób. Głównym bohaterem jest Tsukasa, który nie może się wylogować — obudził się w sieci i musi kontynuować grę. Z czasem spróbuje przy pomocy przyjaciół opuścić grę.
1.hack//SIGN
Praktycznie początek całej serii
2.hack//Liminality
Ova nawiązujące do animę niektórzy nazywają je 27,28,29,30 odcinkiem Sign
3…hack//GIFT
Również ova 31 odcinek.
4…hack//Tasogare no Udewa Densetsu
.hack//Legend of the Twilight Bracelet
.hack//DUSK
Wszystkie tytuły to jedno anime, ogólnie to anime łączy wydarzenia z signa ale osoby nie wytajemniczone nie zobaczą połączenia gdyż pomiędzy Dusk a sign jest gra na ps2 która łączy wątki.
5…hack//Roots
Tu zaczynają się schody, bo pojawia się alternatywny wątek hack//Quantum ale datowo roots był pierwszy. Wydarzenia mają miejsce w drugiej odsłonie gry .the world.
6…hack//G.U. Trilogy
Film łączący wątek roots warto przeczytać mangę po roots a dopiero potem obejrzeć film.
7…hack//G.U. Returner
Krótkie ova po filmie.
8…hack//Quantum
Jak już mówiłem wątek alternatywny
9…hack//Sekai no Mukou ni
Ostatnie, nie widzę powiązania oprócz uniwersum.
Ostatnią edycję dokonał moderator: