Hajime No Ippo

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
HAJIME NO IPPO

" Makunouchi Ippo jest przeciętnym, niczym nie wyróżniającym się uczniem. Ostatnimi czasy stał się obiektem ataków (zarówno psychicznych jak i fizycznych) ze strony kolegów z klasy. Powodem takiego stanu rzeczy, jest pomoc Makunouchiego w prowadzenia rodzinnego interesu rybnego. Pewnego dnia bohatera z opresji ratuje bokser Takamura. Chłopak postanawia ruszyć w ślad za wybawcą i stać się kimś takim jak on. "

Gatunki: Shounen, Sport, Komedia

Kolejne anime sportowe, które powinniście znać. Seria skierowana głównie do męskiej części publiczności. Tematyka boksu, duża ilość typowo męskiego humoru i delikatny romans sprawiają, że przy tym anime po prostu nie da się nudzić. Pierwszy sezon zaczął wychodzić w 2000 roku, więc na początku niektórzy mogą mieć problem z kreską. Do najkrótszych nie należy, anime składa się jak do tego pory z 3 sezonów, które łącznie posiadają 126 odcinków oraz 2 filmów. Co najlepsze manga ma 1135 chapterów, dalej wychodzi i nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie miała się zakończyć, a zekranizowana jest jakaś połowa. Nie wiadomo czy doczekamy się ekranizacji dalszych losów Makunouchiego, bo już trochę czasu minęło od ostatniego sezonu, a materiału mają dużo.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
No fajnie by było gdyby powstały nowe epki, przyjemnie się oglądało

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Bardzo fajna seria, nieźle motywująca. Nie jestem jakimś specjalnym fanem takich tasiemcowatych shounenów, ale akurat Ippo zdarzyło mi się obejrzeć i naprawdę polecam każdemu fanowi nie tylko boksu, ale po prostu dobrego shounenu z dobrze wyreżyserowanymi walkami i nakreślonymi postaciami.
Wiadomo, poziom HxH to to nie jest, ale tak czy siak ogląda się ok.

Ostatnia edycja:
Top Bottom