Halo-Halo, witam

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Halo-Halo, witam. Jestem Idolw Szutrab (jest to mój internetowy nickname (dokładnie to IdolwSzutrab7), więc na wszystkich stronach nazywam się tak samo), ludzie w skrócie wołają na mnie Idol. Mam z 21 lat. Bez dziewczyny. Mieszkam w Wielkiej Brytanii. Obecnie pracuję w firmie PPG Industries i chodzę do collegu w swoim mieście. Prywatnie zajmuje się robieniem stron internetowych od prawie 10 lat, więc znam się na rzeczy. Posiadam własny serwer wydzierżawiony w firmie OVH, który jest ulokowany we Francji. Mam na nim kilka własnych projektów internetowych i nie tylko (np. serwer teamspeak). Oto moja główna domena - http://isvn.pl/ cały projekt ISVN.pl reprezentuje mój serwer. Nazwa ISVN to skrót od dolwzutrabe[v]e[n]. Znam się bardzo dobrze na Windowsie i dobrze na Linuksie, Androidzie, Windows Phonie. Anime oglądam od 2012 roku. Moje pierwsze świadomie obejrzane anime to Eureka Seven (film, nie serial). Od tego tytułu zacząłem się interesować anime, po czym trafiłem na pewne forum dyskusyjne o anime, takie samo jak to tutaj. Niestety po dwóch latach stałego bywalca na owym forum odszedłem z tego względu iż atmosfera i ludzie stali się wredni. Aktualnie na swojej liście ukończonych tytułów mam coś ponad 300 anime (w tym seriale i filmy). Moja lista anime - http://mal.isvn.pl/ Interesują mnie romanse i sci-fi. Głównie w tych dwóch gatunkach się lubuję. Lubię głównie muzykę elektroniczną. Słucham electro house, trance, hardstyle. Ale lubię też spokojną muzykę chillout’ową. Bardzo lubię dźwięki fortepianu wraz ze skrzypcami, ale nie przepadam za klasyczną muzyką. Nie przepadam za grami komputerowymi, chociaż sam jestem graczem. Czasami gram w takie gry jak Counter-Strike: Global Offensive. Mój profil steam - http://steamcommunity.com/id/IdolwSzutrab7/ Prowadzę również partnerski kanał YouTube o grach, ale na razie jest on projektem zawieszonym w próżni. Cóż, chyba tyle wam wystarczy. Dalej nie wiem co jeszcze mógłbym o sobie napisać. Wyglądam dość marnie, tak sądzę, mam 180cm wzrostu, włosy czarne, oczy szarobłękitne, ważę z jakieś 96kg. Nie lubię sportu i nie dbam fizycznie o siebie. To chyba tyle. Prawdę mówiąc to przyszedłem tutaj napisać posta o współprace, bo wraz ze znajomymi mamy podobne forum o tematyce anime, ale może zostanę tutaj na dłużej.

Ostatnia edycja:
Hejcia, jestem Ayu. Zostań na dłużej! Bardzo dużo jest tutaj ciekawych osób :>
Zawsze można o czymś ciekawym porozmawiać ( nie zwracaj uwagi na te tabu na czacie, które właśnie się odbywa, hehe )
Jest kilka osób o podobnych zainteresowaniach do twoich to kompanów znajdziesz :>
Miłego pobytu i powodzenia ze współpracą :)
*Pytanie kontrolne, lubisz boczek?

Ostatnia edycja:
Ciężko będzie tutaj zostać :p Mało czasu mam na fora dyskusyjne. Cały swój wolny czas po pracy poświęcam na anime, by jak najwięcej obejrzeć. Ale skoro mnie wysiudali z poprzedniego forum, a te tutaj pracuje na moim ulubionym silniku (tylko trochę styl ciężki jak dla mnie w paru miejscach nie dociągnięty), to może tutaj zostanę na dłużej. Bo prawdę mówiąc jak straciłem dostęp do forum o anime, to straciłem kontakt z ludźmi od anime. A lubię dyskutować o anime, bardzo lubię. Szczególnie o anime, które aktualnie wychodzą. Lubię je oceniać i wytykać błędy. Mam nadzieję, że tutaj taki dział znajdę. Co do boczku, to nie lubię żadnego boczku >.<

EDIT: Mieszkam w samym centrum Wakefield, stara środkowa Anglia. I nie, nie gram w WoT’a. Grałem, kiedy obejrzałem anime Girls und Panzers, ale kiedy tylko zdobyłem Panzera IV to przestałem grać. Na gry mam naprawdę mało czasu.

Ostatnia edycja:
“Mam z 21 lat. Bez dziewczyny. Mieszkam w Wielkiej Brytanii. Obecnie pracuję w firmie PPG Industries i chodzę do collegu w swoim mieście. Prywatnie zajmuje się robieniem stron internetowych od prawie 10 lat, więc znam się na rzeczy.”
Więc od wieku około 12 lat robisz strony?

Zniszczę powód do przywitania się takiemu forumowiczowi naszemu jednemu i spytam się:
Lubisz masło?

Edit: Jak boczku możesz nie lubić? Ayame będzie smutno :p
Dobra robota :p

Ostatnia edycja:
Idolf IDOLF ADOLF O BOŻE!! Xd Czy to ze mną coś nie tak?

Ostatnia edycja:
Tak, strony robię od podstawówki. Najpierw nauczyłem się kilku podstawowych składni HTML, później to rozwijałem i uczyłem się nowych. Byłem wstanie napisać jakąś prostą i brzydką stronę. Z biegiem czasu poznałem inne możliwości jak CSS, czy jQuery. Niestety zabrakło mi czasu by nauczyć się PHP i nadal mi go brakuje.

Co za dziwne pytania z boczkiem i masłem xD
Masło lubię.

W prawdzie zamiast “Idolw” powinno być “Adolw”, ponieważ jest to początek mojego nazwiska zapisany wspak, ale musiałem to zmienić, bo perfidnie kojarzyło się właśnie z Adolfem.

Ostatnia edycja:
Pozdrawiam, czytasz jakieś książki, tu by bardziej pasowało japońskie novelki, bądź mangi?

Ostatnia edycja:
Nie, nigdy nie czytałem książek i nie lubię czytać. Jak widzę tonę tekstu, to po chwili męczy mi się wzrok. Mang nie czytam, ale wiem jak wyglądają, bo kiedyś kupiłem jeden tomik na próbę. Preferuję masowo oglądać anime.

Ostatnia edycja:
Cześć! Miło Ciebie poznać. W końcu dotarł ktoś w moim wieku… xD W sumie mogę powiedzieć, że zainteresowanie tworzeniem stron internetowych nas łączy… chociaż zaznaczam to moje zainteresowanie i nie uważam siebie pod żadnym pozorem za jakiegoś speca (więc pewno jak będę mieć jakiś problem to ktoś rozwiąże moje zapytania! <3 w końcu ) Również uwielbiam dźwięk fortepianu nawet próbowałam grać na klawiszach, ale gdzieś posiałam swoje wszystkie nagrania i obecnie NIC NIE PAMIĘTAM :///// (a klawisze były pożyczone od byłego chłopaka mojej siostry xD)
Powiedz mi czy byłbyś może zainteresowany współpracą z moją osobą, z przyjemnością dołączam na różne fora gdzie się oczywiście udzielam, ale tak z innej beczki xD Jestem grafikiem i mogę zawsze coś maznąć. : x Chcę dotrzeć do jak największej ilości fanów anime i mangi, chcę by poznali podstawy rysunku i chciałabym aby oni zobaczyli że rysowanie nie jest ciężkie i przy okazji mogliby wesprzeć mnie przy rysowaniu komiksu który chciałabym kiedyś wydać :/ Poszukuję np. wsparcia przy rozwijaniu swojego kanału na yt. (Mam już osoby od intra i wszelkich animacji) może uda mi się kogoś jeszcze spotkać od tworzenia dźwięków przyjemnych dla ucha podczas oglądania jak ktoś coś tworzy, ale myślę że potrzebuję również takiej osoby jak Ty która zna się na rzeczy! O XD W jakiej sytuacji mogłabym Ciebie wykorzystać to jeszcze… bym się musiała zastanowić xD Nie wiem co dalej napisać… xd no nic! WITAJ NA FORUM xD

Ostatnia edycja:
Hejcia, widzę że już inni Cię wymęczyli nieco :)
Grasz może w jakieś gry bluzzarda albo wgle interesujesz się którymś z jego uniwersów? XxD
Ah… No i zostań z nami, przecież nie trzeba się codziennie meldować! Wpadnij raz na jakiś czas na czata pogadać z nami mangozjebami XDD (to nie do Ciebie mango).
I jesteś w stanie polecić jakiś house ze skrzypcami w tle? Bynajmniej nie chodzi o tego mema z domkiem i skrzypeczkami… :D

Ostatnia edycja:
Jak z przyjemnością dołączasz na różne fora to zapraszam na moje (link już wysłałem na PW). Co do współpracy, to jestem chętny, ale musisz wiedzieć, że nie lubię komunikatorów i z żadnych nie korzystam, więc ciężko jest się ze mną skontaktować. Najprościej i najszybciej to przez facebooka, bo tam zaglądam codziennie lub po prostu na eMail - admin@isvn.pl. Jestem typem człowieka, który preferuje eMail. Nie chciałbym, aby eMaile obumarły. W Japonii eMaile są używane jak zwykłe wiadomości SMS. Ludzie piszą do siebie nonstop eMaile. Ja właśnie jestem podobnego zdania. eMaile nie są tylko po to, by rejestrować konta w różnych serwisach społecznościowych. Mniejsza o to. Chętnie pomogę, szczególnie dziewczynie i to w moim wieku, o ile tylko będę mógł. Myślę, że w tej sprawie to trzeba po prostu porozmawiać. Jak masz klienta TeamSpeak, to możemy się umówić na jakimś serwerze (preferuję swój, ale może być dowolny byle by nikt nie przeszkadzał) na daną godzinę by pogadać o wszystkim i o niczym. Koleżanki graficzki nie mam, a bardzo by mi się przydała. Rysujesz tylko anime, czy potrafisz zrobić też jakieś logo albo banery? W sumie ja odkąd oglądam anime, to marzy mi się potrafić rysować mangowe postacie, ale nie dla każdego to jest możliwe. Cóż, na mojej stronie isvn.pl mam podane linki do moich profilów na różnych stronach społecznościowych (również facebook), wybierz sobie jakieś i do mnie napisz. Tylko nie zapomnij napisać, że jesteś tą dziewczyną z forum animes. W tygodniu pracuję od samego rana do późnego wieczora, ale może uda się nam porozmawiać wieczorem. A jak nie to może na jakiejś przerwie ci odpisze. Tylko nie wiem czy wiadomości od nieznajomych przychodzą na messengera (mam windows phone, tutaj messenger jest “inny”).

EDIT: W żadną z gier Blizarda niestety ale nie grałem.
Co do house i skrzypiec, to na myśl przychodzi mi tylko jedna artystka:
:)

Ostatnia edycja:
Witaj na forum, zycze milej zabawy. Mam nadzieje, ze bedziesz nas odwiedzal. Widze, ze lybisz komputery. U nas wielu jest ich milosnikow wiec z pewnoscia sie z ludzmi dogadasz.

Zapraszam do udzielania sie na czacie oraz w konferencjach ;-)

Ostatnia edycja:
Już wysyłam zaproszenie na fb :>

Właściwie no jestem grafikiem i tworzę loga w wektorze… nie ma dla mnie żadnego wyzwania dla banerów, czy to w wersji elektronicznej, czy też jako wydruk wielkoformatowy :xx Przygotowuję grafiki do druku jak i do wyświetlenia na urządzeniach elektronicznych ^^ Ale głównie właśnie pracuję na kreskach mangowych :>
Również popieram pisanie poprzez e-maila chociaż ludzie rzadko chcą się ze mną tam porozumiewać… (zazwyczaj mam spam na fb :// czego nie cierpię, bo ciągle pika mi telefon! UH)

Ostatnia edycja:
To i ja wtrącę swoje trzy grosze, Witam ja ciebie.
Podasz link do kanału? Też prowadzę kanał już od roku i zakładam drugi :) Coco nie wiedziałem że znasz się na DTG i grafice wektorowej, jakich programów używasz? Ilustrator/corel? myślałem że tylko rysujesz mange ;p
Miło że wpada tu kolejny grafik, ja studiuje grafikę na PJWSTK teraz PJATK i pracuje w agencji reklamowej więc miło że jest nowa osoba po fachu. Również prowadzę małe studio reklamowe w wolnym czasie z wspólnikami, przyda się nowy kontakt do współpracy, co do hostingu ja jestem na etapie załkania ale u siebie w domku w piwnicy stawiam, wolę mieć 100% dostęp :)

Ostatnia edycja:
alt
okatawo:
Coco nie wiedziałem że znasz się na DTG i grafice wektorowej, jakich programów używasz? Ilustrator/corel? myślałem że tylko rysujesz mange ;p
Przerwałam sobie edukacje na rzecz kursu z grafiki, więc jakieś tam pojęcie mam. xD (jak mam na czymś pracować to oczywiste że będzie to corel :>)

Ostatnia edycja:
Żeby nie robić spamu: Idol masz jakieś portfolio ze stronkami ? pokażesz ?
do cooco: Powiem ci na codzień w pracy używam corela, chociaż lepszy jest znacznie ilustarator polecam :x
Jest to jak Gimp i Photoshop. Corel To taki gimp a ilustrator to phostoshop. Na uczelni używam tylko pakietów adobe, w pracy też bym wolał w sumie.

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom