Hattrick - Menadżer piłki nożnej

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Raizer

New member
Ten temat jest przeznaczony dla osób lubujących się w piłce kopanej i grach ekonomiczno-strategicznych. Właśnie połączeniem tych rodzajów jest Hattrick. Z miejsca napiszę, że to nie jest gra dla osób niecierpliwych ale o tym później.

Czym jest Hattrick?

Hattrick jest internetowym menadżerem piłkarskim, w którym dostajemy pod władanie klub piłkarski. Naszym zadaniem jest zdobywanie coraz to lepszych wyników, pięcie się po szczeblach tabeli i awans do lepszej ligi. No wszystko ładnie pięknie ale to nie jest takie proste na jakie się wydaje, gdyż silnik tej gry jest niebywale złożony i dopieszczony pod praktycznie każdym względem.

Dlaczego to nie jest gra dla niecierpliwych?

A otóż dlatego moi kochani, bo aby poznać w podstawowym stopniu zasady gry, silnik meczowy, zasady prowadzenia treningu i wiele, wiele innych potrzeba około 3-4 miesięcy(pamiętajcie, że mówię tutaj o podstawach). Aby wyprowadzić swój klub z dna ligowego należy poświęcić na to około roku. Aby twój klub wyglądał już w miarę na średnio-dobry zespół potrzeba około 2-3 lat( ja gram w HT około 2,5 roku i nieźle mi idzie). Aby dostać się na sam szczyt lig(Ektraklasa), potrzeba wielu, wielu lat gry, wyrzeczeń, nerwów i samodyscypliny.

Co ta gra może nam zaoferować?

Moim zdaniem główną zaletą jest bardzo rozwinięty silnik meczowy. Nie jest to silnik, jak w niektórych grach, opierający się na porównywaniu siły dwóch zespołów i ustalaniu wyniku poprzez wskazanie na tego lepszego. Silnik HT jest niezwykle złożoną maszyną. Każdy detal, każdy szczegół ma znaczenie, dlatego nie jest rzeczą niebywałą, że zespoły, które na zdrowy rozum powinny roznieść w pył słabszy zespół przegrywają z nim dlatego, ponieważ go zlekceważyły, a ten drugi zespół wybrał właściwe ustawienie oraz taktykę. To jest bardzo duży plus dla tej gry, ponieważ rywalizacja nabiera rumieńców.
Kolejnym ważną funkcją jest trening zawodników. To jest nasz główny środek utrzymania, to dzięki treningowi stać nas na zakup coraz to lepszych zawodników. Rynek transferowy jest bardzo dynamiczny, ponieważ jest on dostępny dla całego świata.
Następnym smaczkiem dla doświadczonych graczy jest trening zawodników pod kadrę narodową( tak, tak jest coś takiego. Bodajże w zeszłym mundialu Polska wywalczyła złoto, a Polskie U-20 jest jednym z najlepszych zespołów).
Jedną z najlepszych funkcji gry jest forum. Bez niego gra dla mnie by była bezsensowna. Aby utrzymywać się w tej grze wystarczy poświęcić maksymalnie godzinę tygodniowo ale przez forum poświęcam na nią około 2-3 godzin dziennie. Na forum poznałem zajebistych ludzi, których miałem już okazję spotkać osobiście na turnieju organizowanym przez graczy(MPHT - Mistrzostwa Polski Hattricka, jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia z turnieju proszę pisać)

To jest pokrótce opis całej gry, gdyż można było by o niej rozpisywać się o wiele więcej. Jeśli ktoś jest zainteresowany grą, to zapraszam do mnie. Postaram się wprowadzić was w ten świat i nauczyć podstaw i pomagać w trudnych chwilach.

Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do gry,
Raizer

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom