Hei på dere!

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Też czytałam Pana Lodowego Ogrodu, zakończenie jest takie jakby miał być piąty tom, szkoda że nie ma dalszych części. A co do Wegnera, to fakt że w pierwszym tomie jest dużo bitew, ale w następnych są poruszane inne kwestie np: w pamięci wszystkich słów jest pokazany spór pomiędzy bogami oraz ich ograniczenia względem obietnic czy zasad.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Hejciaaa ^^ Co porabiasz w czasie wolnym? I skąd taki kierunek studiów? XD

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Eyirie:
Hejciaaa ^^ Co porabiasz w czasie wolnym? I skąd taki kierunek studiów? XD
Czeeeść

Pomyślałem, że fajnie się nauczyć jakiegoś bardziej niszowego języka (+ z tego co się orientuje to polski rynek dość mocno się otwiera na Skandynawię, więc myślę, że stosunkowo warto), studia traktuje głównie jako darmowy kurs języka, magistra sobie zrobię z czegoś innego :d

W czasie wolnym to taki standard myślę - filmy, seriale, anime, mecze, książki, posiadówki i karty :)

Aha i czasem sobie gram w gry, głównie dla pojedynczego gracza, a z gier online to lubię WoWa :)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Grasz na globalu? Też wyczekujesz na film w czerwcu no i na Legion?

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Eyirie:
Grasz na globalu? Też wyczekujesz na film w czerwcu no i na Legion?
Grałem troszkę na globalu za czasów WoTLK, ale jak mi się skończyła subskrypcja to przerzuciłem się na serwery prywatne i tak w sumie zostało do dziś.

Na film oczywiście czekam, ale szczerze to nie mam jakichś kosmicznych wymagań, nigdy nie byłem jakoś specjalnie obeznany w tym uniwersum (grałem tylko w Warcrafty, żadnych książek nie czytałem spod tego szyldu) :/

Na Legion nie mam co czekać, bo jestem biedakiem z prywatnych serwerów, a my ciągle tkwimy na WoTLK, ew. na Cata, ale to w porywach xD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Możemy kiedyś pograć na atlantissie XD Czym najbardziej lubisz grać?

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Eyirie:
Możemy kiedyś pograć na atlantissie XD Czym najbardziej lubisz grać?
W sumie mi obojętnie, zdecydowanie najwięcej grywałem Priestem (Shadow albo Disci), ale całkiem dobrze sobie radzę też Warlockiem i Hunterem. Na Atlantissie mam dwa 80 (efekt przenosin z Sunwella - niestety przedmiotów mi nie przenieśli i dali jakieś słabiutkie zielone sety - są to Hunter i Priest), ale mogę równie dobrze zacząć od zera :)

Najbardziej zastanawiające jest w sumie to, że gram w WoWa od czasów gimnazjum (z przerwami, ale jednak…), a nigdy nie zdarzyło mi się wbić 80 poziomu w Ally :D A ty czym najczęściej grasz?

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Proszę nie prowadzić tutaj takiej dyskusji. To nie czat. Proszę o przeniesienie takich rozmów do działu o grach, ewentualnie rozmawiajcie sobie na czacie o takich rzeczach.

Jednak ten dział powinien głównie służyć po prostu powitaniu nowego użytkownika. Do umawiania się na granie wspólne swego czasu założyłem temat. Proszę aby z niego korzystać.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Gram Hordą, w sumie mój main to holy prej, odnajduję sie równiez w hpalku (ofc beelka).
Boszszsz… bytek modem, ja uciekam… Co was, modów, więcej mama nie miała? XD
No to tak na zakończenie, zadam Ci bardzo ważne pytanie… Jakie lubisz sosy (takie np do hot doga)?

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Ponawiam prośbę, po raz ostatni, o zakończenie dyskusji o grach, to nie czat. Piszcie sobie na PW o takich rzeczach.

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
(Widzę że byt dostał trochę władzy i się musi pobawić :))

Witam cię na forum 'P
Mam nadzieję że lubisz wędzonki

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
Eyirie:
Gram Hordą, w sumie mój main to holy prej, odnajduję sie równiez w hpalku (ofc beelka).
Boszszsz… bytek modem, ja uciekam… Co was, modów, więcej mama nie miała? XD
No to tak na zakończenie, zadam Ci bardzo ważne pytanie… Jakie lubisz sosy (takie np do hot doga)?
Do Hot Doga najbardziej lubię sos duński, a tak ogólnie to wszystko co ma w sobie pomidory :)

kiklors

No jasne!

Dzięki za przywitanie :)

Ostatnia edycja:
K

KeraVX

Witamy na forum :D (ta, wiem że w czas to piszę XD)

Btw. super ważna sprawa - z czego masz avatara?
Bo mi to wygląda na krzyżówkę Devil Survivor z Digimonami i spokoju nie daje :D

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
KeraVX:
Witamy na forum :D (ta, wiem że w czas to piszę XD)

Btw. super ważna sprawa - z czego masz avatara?
Bo mi to wygląda na krzyżówkę Devil Survivor z Digimonami i spokoju nie daje :D
Witam!

Avatar jest z gry na Playstation 2 - Persona 3 FES (kapitalna gra!), przedstawia protagonistę - Makoto Yuuki oraz jedną z jego Person (to takie stworki będące manifestacją osobowości użytkownika) - Thanatosa.

Na podstawie gry powstała także seria filmów:

http://myanimelist.net/anime/14407/Persona_3_the_Movie_1__Spring_of_Birth (film numer 1)

Jednak raczej nie polecam ich oglądać bez znajomości gry komputerowej.

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
K

KeraVX

Znam Personę XD Ogrywałem na PS2 i teraz zabieram się na PSP, więc aż mi głupio że nie skojarzyłem bohatera D:
No i fakt gra genialna, co do anime to jeszcze nie widziałem ale za to P4 świetnie zrobili.

Ale przynajmniej dobrze kojarzyłem Devil Survivor (gra od tej samej ekipy co Persona), nawet bohater nieco podobny:

http://vgz.cx/blog/wp-content/uploads/2010/07/bg_main_top.jpg

No i jeżeli podobała Ci się Persona to Devil też będzie świetny (jednak wydany na NDS/3DS) no i dwójka dostała adaptacje jako anime ;)

Ostatnia edycja:
A

Adahn

alt
KeraVX:
Znam Personę XD Ogrywałem na PS2 i teraz zabieram się na PSP, więc aż mi głupio że nie skojarzyłem bohatera D:
No i fakt gra genialna, co do anime to jeszcze nie widziałem ale za to P4 świetnie zrobili.

Ale przynajmniej dobrze kojarzyłem Devil Survivor (gra od tej samej ekipy co Persona), nawet bohater nieco podobny:

http://vgz.cx/blog/wp-content/uploads/2010/07/bg_main_top.jpg

No i jeżeli podobała Ci się Persona to Devil też będzie świetny (jednak wydany na NDS/3DS) no i dwójka dostała adaptacje jako anime ;)
Waa, fajnie spotkać kogoś kto grał w tę serię, bo generalnie w Polsce jakaś super popularna to ona nie jest. :D

Adaptacja 4 jest ok moim zdaniem, ale też bez żadnych fajerwerków, dobrze udało im się odwzorować elementy komediowe, ale z tymi dramatycznymi moim zdaniem było trochę gorzej. Na 100% sprawdzę Devil Survivora, już się za niego zabieram od jakiegoś czasu. Nie przeszkadza mi, że jest na 3DS czy NDS i tak pewnie obejrzę Lets Play z tej gry na YT (nie mam tych konsol, więc zbyt dużego wyboru nie mam), podobnie zresztą jak zrobiłem z Personą 4 Golden (no bo PSVita też nie posiadam).

Jeśli nie grałeś to polecam także Personę 4 Arena Ultimax, niby to gra walki, ale jednak wątki fabularne grają tam bardzo dużą rolę, i całość jest tak jakby visual novel z walkami ala Tekken. Naprawdę warto, sam się zdziwiłem, że w tego typu grze może być aż tak ciekawa historia. No i fajnie móc tak poczytać o czym myślą poszczególni bohaterowie, bo narracja jest tam prowadzona z różnych perspektyw. Szczególnie epizod Adachiego jest interesujący :D

Ostatnia edycja:
K

KeraVX

W naszym kraju w ogóle jRPG nie są popularne XD a szkoda bo jest kilka serii perełek, jednak większość ludzi kojarzy jedynie Final Fantasy… i może Fire Emble co niektórzy.

Zostaw te Lets Pleje! XD Piractwo nie jest fajne i warto wspierać twórców ale weź emulator jakiś na pc’ta i roma ściągnij. Bo kurde ta gra jest grzechu warta :D A oglądanie jak ktoś gra zamiast Ciebie zabija klimat, w szczególności podczas gry która wymaga podejmowania od gracza różnych decyzji które mają potem wpływ na fabułę.
Nie to żebym miał coś do LP na Youtubie, czasem sam obczajam czy warto dzięki nim grę kupić (i w taki sposób odpuściłem sobie Poki X/Y :D)

Co do Areny Ulitmax to najpierw muszę PS3 zdobyć XD a że obecnie opłaty za studia mam na głowie to konsola musi poczekać XD

A ogólnie jeżeli już przy jrpgach i tak dalej jesteśmy, to zarzucę czymś co nie jest w naszym kraju chyba w ogóle znane nie jest, ale może Ci się spodobać ;)
Mowa tu o Etrian Odyssey - czyli jak dla mnie jednym z najlepszych powrotów do korzeniu gier, gdyż jest to dungeon crawler! Niestety gra na DS’a/3DS’a ale warto! Tworzysz sobie team, i lecisz w labirynt pełen pułapek, potworów, czego tylko się da. Niby gra jak każda inna ale z jednym ciekawym patentem - dolny ekran konsoli to plansza na której musisz stylusem rysować sobie mapę, zaznaczać gdzie się droga kończy, gdzie jest boss itp. bo jak nie to biedny twój los. Gdyż potwory już na starcie są trudne, tak że jedna-dwie walki i trzeba się cofać do bezpiecznego miejsca bo inaczej mogiła.
Jak oglądałeś DanMachi no to tutaj jest podobny klimat :D

Łapaj trailer:

Oczywiście nie pokazuje gameplayu, ale to tak dla hype :D
Różnica pomiędzy DS’em a remake’ami na 3DS’a jest taka że: to pierwsze nie miało jako takiej interakcji między postaciami, wszystkie tworzyło się samemu, w wersji na 3DS’a dodano story mode gdzie drużyna jest odgórnie ustalona i ma swoją wersję fabularną. Oczywiście dalej można też odpalić standardowy tryb i stworzyć cały swój team.
Więc ten, polecam ;)

btw. w Adahn - h jest nieme? Tzn. mówi się Adan czy jak ten Twój nick się wymawia? :D

Ostatnia edycja:
A

Adahn

Wiesz co, szczerze to nawet nie wiem czy “h” jest nieme, podejrzewam, że tak. Nick pochodzi z gry komputerowej Planescape:Torment (która jest moim skromnym zdaniem najlepszą grą fabularną jaka powstała), jest dość stara, więc nie doczekała się dubbingu większości kwestii, także nie wiem jak oni by to wymawiali, ale najprawdopodobniej “Adan”. :D

Przechodziłem P3 FES właśnie na emulatorze, tak samo P4 (tę wersję na PS2), no ale niestety na Vitę i PS3 jeszcze emulatorów nie wymyślili, więc jakoś trzeba sobie radzić. :D
Jak sobie znajdę jakiś fajny emulator do konsolek Nitendo to pewnie w taki sposób przejdę DS. Fakt, znalezienie odpowiedniego Let’s Playera, który np. nie gada podczas kwestii bohaterów jest bardzo trudne, ale czasem się uda znaleźć człowieka, który nie dość, że klimatu gry nie psuje, to jeszcze ma sporą wiedzę o produkcji. To w sumie praktycznie tak samo jakby patrzeć jak gra ktoś obok ciebie.

Trailer który wysłałeś całkiem fajny, możliwe, że będzie kolejna pozycja do zaliczenia :D

Wspomniałeś jeszcze o Fire Emblem, też się przymierzałem do pogrania w Awakening, nawet pograłem chwilę u znajomego, ale jakoś mnie specjalnie nie zaciekawiło, warto dać temu tytułowi szansę?

W Final Fantasy to, wstyd przyznać, ale grałem tylko w Crisis Core na PSP (było bardzo dobre) i te tytuły o Lightning, które średnio mi się podobały :d

Ostatnia edycja:
K

KeraVX

Jeżeli grałeś w jakieś tactical rpg i Ci się podobało, to tak :D
A jak nie grałeś w żadne… no to będziesz miał dobry start ;)
Mi to się zawsze kojarzyło że to taki Heroes of Might and Magic III ale robione przez Japończyków XD Ogólnie zagrywałem się w Disgaea czy Final Fantasy Tactics, a jeszcze wcześniej w Kartia na PSX, więc jak widzę tRPG to daję od razu Like :D Ale myślę że Fire Emblem czy Tactics Ogre jako jedne z dwóch największych serii, będą niezłym wstępem ;)

Ewentualnie jeżeli mowa o czym lżejszym to mogę polecić: Final Fantasy Tactics A2 Grimoire of the Rift (yep, dłuższego tytułu nie mogli wymyślić).
Kolorowy tRPG od Square Enix, wcielasz się w zwykłego ucznia szkoły, który tuż przed wakacjami, znajduje w szkolnej bibliotece książkę fantasy, a po jej otwarciu zostaje do nie wciągnięty! XD Taa, Japończycy wzięli po prostu Never Ending Story i podmienili postaci na te z Final Fantasy :D i wyszło im to świetnie. Gra jest przyjemna, kolorowa a sam bohater - mimo że próbuje cały czas znaleźć sposób na powrót do swojego domu, to jednak jara się tym że trafił do fantastycznego świata, prawie tak bardzo jak sam gracz XD No i do wyboru jest… 56 profesji XD
Final Fantasy też za wiele nie ograłem XD Dissidie i Crisis Core na PSP, A2 na DS’a, Szóstkę i ósemkę na PSX i to tyle D: tak, nie grałem w 7, próbowałem w X na PS2 ale ten bohater tak mnie wkurzał że nie dałem rady.
W serie z Lightning jeszcze nie grałem, ale mam nadzieję że nie będę miał przy niej takiego zawodu jak przy szóstce:

Nic nie mam do pixeli, kwadraty zawsze spoko, ale człowiek jarał się openingiem, promkami i a tu masz oczy jak lego :D
Chociaż i tak patrzeć nie mogę na te odgrzewane wersje na iOS’a / Androida / Steama - gdzie blurują wszystko:

i wychodzą takie cuda:

No ale odbiegam od tematu, bo bojkotować brak pixeli i wygląd jak z bajek z Barbie, to można kiedy indziej XD
Obczaj sobie ósemkę - jeżeli lubisz klimaty jak w anime o szkole, pełnej studentów z wymyślnym uzbrojeniem i super mocami ;)
Jarałeś się anime Mahouka Koukou no Rettousei - to FF8 jest dla Ciebie.
Chcesz epickiej opowieści o wyprawie w nieznane, walce z wielkim złem, ratowaniu niewiasty i trylionem bohaterów i historiami ich życia? Bierz szóstkę ;)

Ostatnia edycja:
A

Adahn

A fakt! Jeszcze Dissidie, to dla mnie była jedna z najbardziej frustrujących gier, szczególnie walka z Sephirothem, tym niemniej tytuł był bardzo fajny.

Ja także w 7 nie grałem, ale teraz niedługo ma wyjść Remake tej gry, PS4 niestety nie posiadam (jestem biedakiem studentem), ale może uda mi się pożyczyć konsolę od kolegi i sobie tę grę zaliczę - także na razie nie będę podchodził do tej starej wersji komputerowej.

Na Fire Emblema trafiłem właśnie jak szukałem czegoś podobnego do Persony - żeby załatać pustkę po tej świetnej serii.

Ogólnie to gierki taktyczne też zawsze lubiłem, chociaż do tej pory żadnych japońskich nie próbowałem. Zawsze np. jarała mnie seria Commandos, to dość stary tytuł, ale w Polsce był całkiem popularny swego czasu. Heroesy to wiadomo, jestem fanem szczególnie części 3, piątka, mimo, że wielu sobie bardzo chwali mi jakoś specjalnie nie przypadła do gustu. Nie ten klimat. No ale FF w takich klimatach też można by dać szansę.

A grasz może w jakieś gry karciane? Ja od wielu lat zagrywam się w Yu-Gi-Oh, kiedyś miałem też dość krótki epizod z MTG i Dual Masters, ale jakoś niespecjalnie mnie wciągnęły w porównaniu do YGO. :D

Ostatnia edycja:
Top Bottom