Hejo :)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Shimikuda

Siema! :D
Nazywam się Daniel, mam 18 lat i mieszkam w Krakowie.
Moje zainteresowanie Anime (tak na poważnie) zaczęło się pod koniec tegorocznych wakacji, wcześniej miałem mały epizod z anime w moim życiu ale było to z jakieś 4 lata temu i trwało to jakiś tydzień, może dwa.
Nie mam jeszcze swojego najulubieńszego anime, ale bardzo lubię spokojne serie gdzie nie ma jakiś wielkich, epickich walk, lubię takie jak np. Clannad czy K-On!.
Z mangą mam taki problem że ze względu na moją niepełnosprawność nie jestem w stanie ich czytać, a że jestem w pewnych sprawach strasznie uparty to nie skuszę się na wersje cyfrowe. Mimo to aktualnie ‘próbuję’ zacząć czytać pierwszy tom Berserka, który czeka na mnie na półce obok.
Moje ulubione gatunki muzyczne to przede wszystkim Metal i Rock ale lubię też słuchać openingi z anime oraz nightcore.
Z innych zainteresowań to lubię grać na komputerze i na gitarze (chociaż graniem ciężko to nazwać), koty i zwiedzać nowe miejsca.
O forum dowiedziałem się od Wujka Google’a.
I… nie wiem czy powinienem wspominać o mojej skłonności do archeologii na forach, ale w sumie co tam… :)

Ostatnia edycja:
Plazma

Plazma

New member
Hej Daniel.

Może nie chcesz odpowiadać na pytanie, ale je zadam. Jak się objawia twoja niepełnosprawność? Co do archeologii wspominaj, bardzo fajna rzecz, zwłaszcza, jak się pracuje na wykopaliskach, co najmniej dla mnie laika, który potrafiłby się zachwycić wykopaliskami z kultury łużyckiej, czy też ogólnie ceramiką średniowieczną i późniejszą.

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Prawdopodobnie chodziło mu o odgrzewanie forumowych kotletów :p a jeśli chodzi o archeo i zachwyty to uzbrojenie epoki Vendelskiej urywa dupę khyhyhy
Witojcie!

Ostatnia edycja:
S

Shimikuda

alt
Plazma:
Hej Daniel.

Może nie chcesz odpowiadać na pytanie, ale je zadam. Jak się objawia twoja niepełnosprawność? Co do archeologii wspominaj, bardzo fajna rzecz, zwłaszcza, jak się pracuje na wykopaliskach, co najmniej dla mnie laika, który potrafiłby się zachwycić wykopaliskami z kultury łużyckiej, czy też ogólnie ceramiką średniowieczną i późniejszą.
Znaczy się tak jak to kolega wyżej powiedział miałem na myśli odkopywanie starych tematów na forum, ale w sumie to odkopywanie zębów z czasów epoki kamienia, czy jakiś antycznych dzbanów jest nawet ciekawym zajęciem. :)

A co do mojej niepełnosprawności to choruję na chorobę Stargardta, jest to choroba genetyczna siatkówki, która sprawia że mam mniejszą ostrość w oku, problemy z odróżnianiem niektórych barw, coś w rodzaju martwego punktu, niczym w lusterkach samochodowych, a przynajmniej tak jest w teorii. W praktyce jak to wygląda to nie jestem Ci w stanie tego wytłumaczyć, bo nie pamiętam czasów kiedy byłem pełnosprawny. To jest trochę tak samo jakby kobieta chciała mi wytłumaczyć jak to jest być w ciąży, mogę tylko przypuszczać jak to jest, ale (chyba) nigdy tego nie doświadczę na własnej skórze.

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Archeo spoko sprawa, pierwotnie miałem iść na studia archeologiczne, bo mam smykałkę do wykopywania dziwnych rzeczy z ziemi :p

Hmmm… Za takie coś to ja bym postulował co najmniej o lasery w oczach czy jakiś rentgen odzieży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale cóż zrobić, powodzenia w czytaniu, uparci daleko zachodzą :)

Ostatnia edycja:
S

Shimikuda

alt
Tanovan:
Archeo spoko sprawa, pierwotnie miałem iść na studia archeologiczne, bo mam smykałkę do wykopywania dziwnych rzeczy z ziemi :p

Hmmm… Za takie coś to ja bym postulował co najmniej o lasery w oczach czy jakiś rentgen odzieży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale cóż zrobić, powodzenia w czytaniu, uparci daleko zachodzą :)
Dzięki :)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Yo Shimikuda!!

Fajnie, że do nas trafiłeś :) Może wkrótce znajdziesz swoje ulubione anime typu “the best from the best” :)
I jeszcze małe zadanie ode mnie, tak na dobry początek dnia XD
Gdybyś był postacią z anime to…?
Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
S

Shimikuda

Zetsubou-Billy:
Yo Shimikuda!!

Fajnie, że do nas trafiłeś :) Może wkrótce znajdziesz swoje ulubione anime typu “the best from the best” :)
I jeszcze małe zadanie ode mnie, tak na dobry początek dnia XD
Gdybyś był postacią z anime to…?
Miłego dnia :)
Hmmmmm…
Niełatwe pytanie jak na początek dnia :)
Ale jako pierwsza myśl to chyba gdybym był postacią z anime to nie musiałbym się uczyć japońskiego, bo (chyba) bym już go znał i nie musiałbym się męczyć z czytaniem napisów. W sumie to jest jeden z głownych powodów dla których chcę się udać na kurs japońskiego :)

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Brawo!!
Kursy japońskiego są fajowe, sam byłem na dwóch i jeśli ktoś bardzo chce to polecam bardzo. Długo też uczyłem się sam, na kursy poszedłem by ogarnąć gramatykę. Jeśli będziesz miał taką możliwość w swoim mieście to idź śmiało

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Witaj na forum!

Miło mi słyszeć, że kolejna osoba dołączyła do nas przez Wujaszka.

Jedziesz może na xmass?

Ostatnia edycja:
S

Shimikuda

alt
Domen:
Witaj na forum!

Miło mi słyszeć, że kolejna osoba dołączyła do nas przez Wujaszka.

Jedziesz może na xmass?
Wujaszek zawsze spoko :)

A co do xmas to bilet już kupiony.

Ostatnia edycja:
Top Bottom