Highschool dxd - kilka pytań

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
fala5g

fala5g

New member
-Kiedy 4 sezon?
-Czy to prawda, że w 4 sezonie Isei już nie będzie głównym bohaterem tylko jego dzieci?
-Na którym tomie mangi/nowelki kończy się 3 sezon?

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Wątek został przeniesiony do właściwego działu.

Co do pytań:

Kiedy 4 sezon?
Data nie została jeszcze jasno sprecyzowana. Jest tylko informacja, że będzie, ale kiedy? Nie wiadomo.

Czy to prawda, że w 4 sezonie Issei już nie będzie głównym bohaterem tylko jego dzieci?
Na temat 4 sezonu nie było jeszcze nic powiedziane. Wciąż pozostaje to tajemnicą.

Na którym tomie mangi/nowelki kończy się 3 sezon?
Jest to dość skomplikowana sprawa, ponieważ w anime bardzo mocno pomieszali fabułę z novelki. Sezon trzeci obejmuje tomy 5-6, do połowy siódmego. Jednakże chronologia jest zaburzona i mnóstwo materiału zostało ucięte. To samo w poprzednich sezonach.

Mam nadzieję, że pomogłam.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Wątpię jednak, by akcja tyczyła się dzieci Isseia. Za dużo materiału z novelki jest jeszcze do przerobienia.

Ostatnia edycja:
B

Barume

Nawet w nowelce nie ma jeszcze dzieci Isseia. Fabuła anime jest bardzo pomieszana względem nowelki są wydarzenia z dalszych sezonów, chronologia nie zachowana.
Wracając do dzieci Isseia których nie ma może chodziło o to że Issei zaczął zbieranie swojej szachownicy/ haremu

Ostatnia edycja:
Top Bottom