I lub II Wś. Jak zawsze wartko

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
fooze

fooze

Donator
No to jak w tytule, co nie?

Szukam anime którego akcja toczy się w czasie pierwszej lub drugiej wojny. Nastawiona na akcje, bez zbędnego meczenia moralizujacymi scenami.
Krew i przemoc. Może być jakieś połączenie z fantastyka, supermoce itp.

Widziałem w zasadzie tylko youjo senki.
Pozdro i z fartem

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Polecam obejrzeć specjal do Hellsinga: The Dawn. Akcja dzieje się w trakcie Powstania Warszawskiego. Z tego co pamiętam, nie jest wymagana znajomość serii.

Jeśli chodzi o inne serie, to z I wojną światową jest raczej trudno coś znaleźć - jedyne, co wyhaczyłam to Dantalian no Shoka.

II wojny światowej jest więcej, jednak raczej nie tak, jak sobie wyobrażamy… Krew, Flaki raczej się nie przewijają.
Ale serdecznie polecam kinówkę First Squad: The Moment of Truth. Do tego Hadashi no Gen, które tyczy się ataku jądrowego na Hiroshimę oraz Nagasaki 1945, które traktuje o Nagasaki.

Jest jeszcze takie coś jak Konpeki no Kitan, Zipang, trzy OVA: The Cockpit.
Z lżejszych (niekrwawych tematów) mamy Giovanni no Shima i Hotaru no Haka.

Do tego część akcji JoJo no Kimyou na Bouken (2012) dzieje się w trakcie II wojny światowej.

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Dzięki Mroczeł już sie właśnie czaiłem na First Squad jak szukałem sam i The Cockpit, tak samo.

Obacze jeszcze pozostałe : )

Ostatnia edycja:
B

Barume

Polecam gorąco Rainbow dzieje się 10 lat po II WŚ dobrze przedstawia realia historyczne Japonii po wojnie i klimaty wojenne czuć nie ma co prawda za dużo strzelania takiego w stylu wojennym ale powinno podejść.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Teoretycznie możesz jeszcze obczaić Shuumatsu no Izetta, ale to jest dość kolorowe i akcja dzieje się w trochę alternatywnej (ale opartej na naszej) rzeczywistości II wojny światowej.

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Dzięki Wam, Rainbow wygląda dość ciekawie. Na szybko przeleciałem pierwszy odcinek po Japońsku na YT

Shuumatsu no Izetta, dodam również do listy jak skończę te cięższe rzeczy :)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Rainbow jest zarąbisty, mega warto obejrzeć. Jeśli lubisz temat to ja Ci polecę magnę Hiroszima 1945, narysowana przez gościa, który to przeżył. ^^

Ostatnia edycja:
Top Bottom