S
system
Inari Fushimi to nieśmiała, niezdarna i nie błyszcząca mądrością gimnazjalistka, mieszkająca w dzielnicy Fushimi w Kyoto. Dziewczyna jest zakochana w swoim koledze z klasy, Tanbabashim, jednak nie potrafi wyrazić swoich uczuć do Niego. Pewnego dnia, jako podziękowanie za pomoc małemu liskowi, bogini pobliskiej świątyni, Ukanomitama-no-kami, postanawia podarować jej umiejętność zmiany swojego kształtu.
Jestem świeżo po drugim odcinku i szczerze? Jestem zachwycony. Bohaterka, nie dość, że jest strasznie ciamajdowata, to słodka i bardzo sympatyczna (jak każda loli). Nazywa się tak samo jak świątynia, przez co ma trochę problemów. Jej przyjacielem zostaje dzieciak liska chytruska, który potrafi zmieniać kształt, tak samo jak ona po wizycie u Bogini. Jest zakochania w koledze z klasy, który trenuje koszykówkę i świetnie biega. Ona sama ma dwie przyjaciółki i brata, który na nią krzyczy.
Seria spodobała mi się od razu i jeżeli utrzyma poziom dostanie ode mnie osiem/dziewięć na dziesięć.
Seria spodobała mi się od razu i jeżeli utrzyma poziom dostanie ode mnie osiem/dziewięć na dziesięć.