Inuyashiki

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
N

neku

Inuyashiki Ichiro jest pechowcem. Choć ma dopiero 58 lat, zestarzał się przedwcześnie i dla otoczenia jest schorowanym, słabym starcem, ignorowanym i znieważonym nawet przez swoją rodzinę, pomimo tego jak wiele dla nich poświęcił. Na dodatek zdiagnozowano u niego nowotwór i wygląda na to, że nie zostało mu wiele czasu na tym świecie. Gdy wydawało się, że gorzej już być nie może, oślepiające światło uderzyło w Ziemię trafiając w miejsce, gdzie przebywał. Po przebudzeniu okazało się, że czuje się świetnie, tylko… coś się w nim zmieniło. W każdym razie zmiany okazały się na tyle zbawienne, i już nikt nie powstrzyma Ichiro od zdobycia uznania, którego nigdy nie doświadczył. Chyba, że druga osoba o podobnych zdolnościach…​

Dawno nie widziałam czegoś, co tak uderza we mnie swoim ciężkim klimatem. Nie chodzi tu tylko o niezbyt wesołą tematykę typu choroby nowotworowe, ale też o sposób prowadzenia historii w myśl “jak coś złego ma się stać, to się stanie”. Jedynym światełkiem w tunelu w tym chorym od zła świecie jest ludzka życzliwość oraz dobre serce głównego bohatera. Anime godne uwagi jeżeli ktoś - podobnie jak ja - lubi serie typu Death Note.

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
No to polecam Ci obczaić GT gdzie główny wątek stanowi depresja głównego bohatera.
Albo Shigatsu wa Kimi no uso gdzie jest to… No właśnie, coś zajebistego. Oby dwa to romanse ale ujdzie :)

Ostatnia edycja:
LustVanGoth

LustVanGoth

New member
Jest to jedno z tych dobrych powaznych anime. Postacie sa bardzo naturalnie pokazane ich motywy, wady, zycie samo w sobie szczegolnie tego dziadka :)

Top Bottom