Jak zaczeliście przygode z Anime?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
N

Nicholas

Witam was bardzo serdecznie! W tym wątku chciałbym poruszyć temat zaczęcia całej ,przygody’’ z Anime. U mnie zaczęła się w następujący sposób. Pewnego dnia podczas przeglądania serwisu Youtube.com natrafiłem na bardzo dziwną i rzucającą się w oczy piosenkę. Na okrągło przewijało się słowo ,Yukki’’, a że wtedy jeszcze nie oglądałem Anime, stwierdziłem, że to kolejna japońska twórczość. Jednak coś mnie opętało i po prostu próbowałem przez dłuższy czas znaleźć źródło tego filmu. Tak o to natrafiłem na serie Mirai Nikki - Future Diary, a przez ten tytuł do Sword Art Online. W ten oto sposób zacząłem oglądać Anime, a wy jak zaczęliście? Znajomy? Przypadek? A może ciekawość? Napiszcie sami! :D

Gorąco pozdrawiam,
Nikol

Ostatnia edycja:
W

Wiedzimin

Moja historia była dość smętna
Ponieważ już długo pisze sobie opowiadania ale często nie miałem pomysłów
Gram w gry ale ona nic nie wnosiły do mojej wyobraźni co pomagało by mi pisać
Po konwersacji z ukochaną(Byłą) powiedziała że idzie spać bo kompa brat chce zająć i będzie Anime oglądać
Ja nie pytając pożegnałem się i zacząłem szperać w internecie ale rezultaty były opłakane
Ale w mojej znajomości udało mi się poznać Hishro(Nick z Gry) i postanowiłem się do niego złość
On ucieszony że się nawróciłem itd. polecił mi moją ukochaną High School DxD
I zapytałem się czemu akurat to?
Odpowiedź brzmiała następująco:
Cycki,Demony,igraszki grupowe to chyba twoje klimaty
Po czym jak zacząłem tak skończyłem w kilka chwil 1 sezon
Reszta to już z górki

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
8 lat temu… już prawie 9 w sumie lol… sobie siedziałam na torrentach i patrzę, a tam zakładka “anime” … wyglądało mniej groźnie niż “filmy xxx” więc weszłam, patrzę a tam bajki. No nie powiem - lubiłam bajki więc stwierdziłam, że se jakąś obejrzę, ale nie było prawie nic z polskimi napisami… jedynym co znalazłam było “Shuffle” i tak się zaczęła moja przygoda - od haremu, cycków i wielkich napisów “+18” lol…

Ostatnia edycja:
A

axen1617

No to anime już oglądałem jakieś 11/12 lat temu ale to w Tv i nieświadomie, później 9/8 lat temu kolega mi polecił Naruto, po za tym każdy na osiedlu oglądał Naruto i było by głupio nie oglądać, później zacząłem jeździć na desce to Anime odstawiłem na bok, teraz zacząłem oglądać na nowo po przez filmiki Bukiego o Dragon Ballu i innych filmikach na YouTube o anime z serii “co sądzę o” i Teraz już oglądam sobie anime ze względu na muzyke, motywację i ogólnie dla funu :D

Ostatnia edycja:
X

xYahiko

New member
Moja historia jest dosyć zabawna :p ja po prostu chciałem zrobić sobie rewatcha pokemonów nieświadomy że to jest nawet anime xD Więc po prostu szukałem pierwszej lepszej strony i była nią kreskoweczki.pl (chyba mogę podać źródło w swej bajecznej historii xD ) no i po lewej stronie ukazało mi się GuiltyCrown, obrazek wyglądał na ładny więc postanowiłem obejrzeć, kiedy już to zrobiłem, zainteresowałem się tym więc poszukałem w necie co to jest do końca za bajka jak wtedy jeszcze myślałem i tak się okazało, że to jest ten cudowny świat anime przez, który tracę teraz 3/4 swego życia a 1/4 przez szkołe ;P

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Ja to wiadomo jak prawie wszyscy: anime na jetixie (Naruto, Shaman King i inne takie), ale nie wiedziałem, że to anime. Chyba pierwszy raz z anime po japońsku miałem styczność jak skończyli nadawać Naruto w połowie pierwszej serii a chciałem bardzo nadrobić to sobie odpaliłem w necie z napisami. Dotrwałem do początku shippuudena ale jakoś porzuciłem, bo chyba mi się znudziło albo zapomniałem XD (ale kilka lat później nadrobiłem od 0 i oglądam do dzisiaj) Potem obejrzałem całego Dragon Balla w wakacje, od pierwszej serii aż do GT (wszystko po francusku z polskim lektorem jak to leciało w Polsce). I to chyba jakoś tak się zaczęło. A może najpierw DB a potem Naruto XD Nie pamiętam, ale od tych 2 serii to się zaczęło myślę.

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Ja też jak prawie wszyscy zacząłem nieświadomie od pokemonów xD jakieś 5 lat temu kuzyn wpadł na wakacje do mnie i mi polecił Yondemasu yo, Azazel-san ale po obejrzeniu tego przestałem na jakiś czas oglądać, no i wróciłem do anime jakieś 2-3 lata temu ^^

@Nikorin czemu twoja historia mnie ani trochę nie dziwi hmmm? xD

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Obejrzałem Higurashi z nie wiadomego mi powodu…i tak zaczeła się ta historia…koniec.

Ostatnia edycja:
I

Ichi

Ja jako pierwsze anime obejrzałem Dragon Ball-a (ale jeszcze wtedy nie wiedziałem że jest anime).Po jakiś 3 latach od skończenia db brat mi polecił Naruto, a potem Bleach-a i się jakoś w to wkręcilem, i jakoś tak się zaczęło :D

@Yankesss piękna historia XD

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Jak byłam mała to oglądałam naruto z wujkiem na jetixsie czy jakoś tak i potem wyszedł naruto shippuuden co również pokazał mi mój wujek i już jakoś tak poleciało :D

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
To masz bardzo fajnego wujka Ariko :D

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Pamiętam też że to oglądałem w telewizji dużo i to też się pewno przyczyniło! XD

Pamiętam jak próbowałem czasem też śpiewać tą piosenke openingu i nie wiedziałem co to za język XXXD

Ostatnia edycja:
J

jasiu

W dzieciństwie oglądałem na Jetix’ie różne bajki (wtedy nie wiedziałem, że to anime) aż jakieś dwa lata temu mi się one przypomniały i postanowiłem do nich wrócić. Obejrzałem już wszystko co zapamiętałem z dzieciństwa ale tak mi się wkręciło, że już nie wyobrażam sobie życia bez anime i ciągle szukam nowych ciekawych serii :3

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
No to i ja opowiem. Bylem bardzo nerwowy i agresywny, ogladalem duzo nieodpowienich rzeczy. Postanowilem z tym skonczyc i sprobowac zyc normalnie. W poszukiwaniu czegos co naprawia zycie, przypadkiem trafilem na To-LOVE-Ru z pomoca ktorego wyeliminowalem ogladanie “zlych filmow”… dalej trafialem na inne anime i skaczac os jednej serii do drugiej trafilem w koncu na Clannad ktore calkowicie zmienilo moj mozg. Od tego czasu, ciezko mi sie rozstac z anime i caly czas szukam nowych serii, a kazdy obejrzany tytul zapisuje w pamieci.

(Wydarzenia te mialy miejsce w tym roku.)

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Ja wyzywalem na anime twierdzac, ze “to pewnie jakies bajki dla dzieci”. Zmienilem jednak zdanie, kiedy poszedlem do kumpla i powiedzial, ze nie pusci mnie, jesli nie ogarne na jego oczach pierwszego odc. Chobitsa, spodobal mi sie, ale nastepny byl Steins;Gate - arcydzielo. I to anime kompletnie zmienilo moje spojrzenie w tym temacie:)

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
U

ulczi

Donator
To teraz ja :D
Bądź mną 8lvl
Hyper godzina 21
kreskówka.webm
fajnie jest
oglądnij całe neon genesis evangelion
potem Chobits
GTO
zapomnij o tym co widziałam na x lat nie licząc anime na jetixach itp
2techbaza
“ula oglądnij to anime jest spoko”
nie oglądnęłam, ale znalazłam inne
neon genesis evangelion.jpg
co ja właśnie oglądnęłam???
chciej zapomnieć co widziałaś i oglądnij przy tym jakieś 100 innych tytułów
Evangelion dalej Twoje top1
Za dużo 4chana sorki :D

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Albo uczuciopedi ;)
Ja się przyzwyczaiłem bo widzę dużo takich wypowiedzi. Nauczyłem się już je rozczytywac. Nie martw się, są jeszcze bardziej pokretne niż twoje ;)

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Dość dawno temu. Oglądałam w telewizji wtedy Dragon Ball,Sailor Moon ,Rycerze Zodiaku,Czarodziejka Sally,Wojowniczki z krainy magi czy inne. Miałam wtedy 8-9 lat. Potem po latach w internecie na youtube trafiłam na anime “Inuyasha” i od tego anime moja przygoda z anime zaczęła się na poważnie,potem był na Jetix “Król Szamanów” którego uwielbiałam. Jeszcze zapomniałam o Chobits czy “Tajemnica przeszłości” - też oglądałam w TV zawsze o 21 :).
Anime towarzyszy mi od najmłodszych lat.

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
A nawet zapomniałem, że nie napisałem jak zacząłem przygody z anime. A miałem to zrobić XD

Więc zaczęło się nawet prosto: oglądałem se kreskówki na zigzapie i po jakiejś tam godzinie zaczynał się hyper tam zacząłem oglądać triguna i bleacha XD

Ostatnia edycja:
Top Bottom