Jaka jest historia twego nicku?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
kamkom

kamkom

Członek ekipy
Prosta zabawa tytuł sam mówi za siebie
moja historia brzmi następująco gdy miałem pierwszy komp z dst do neta grało się w gry online (pierwsze mohy z tym trybem) czy własnie moja ulubiona gra Return to Castle Wolfenstein nick kamkon który używałem był zajęty (od dwóch moich imion jakich sie domyślcie) wiec przekręciłem na kamkom jakoś tak mi utkwiło w głowie i pozostało w innych grach.

Ostatnia edycja:
TroLoL

TroLoL

Donator
A ja tam swój na potrzeby kosmicznych wymyśliłem xD i mam go tylko tu na kosmicznych(w których już nie gram) i na steamie xD

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Historia mojego nicku jest bardzo prosta. Po prostu uwielbiam maliny ;3
Więc zajrzałam do słownika i od razu spodobało mi się brzmienie i wygląd nicku! ^^
Wydaje mi się urocze i kojarzy mi sie z różem ;3
Historia nicku Mako jest dość intrygująca ;p ^^"

Ostatnia edycja:
S

system

Byłem biały, skasowano mi konto. To zostałem niewidzialnym ninją, bo ninja jest niewidzialny.

P

Payback

Ja mam swój nick od 7 lat. Od czasów kiedy to grałem jeszcze w SA:MP’a. Zaczynałem grać ze znajomym z reala, pierw mieliśmy obydwaj TerroristF1(TerroristF2), po mniej więcej pół roku zdecydowaliśmy się zmienić nicki. Wtedy mój właśnie znajomy pokazał mi grę “Terrorist: Takedown Payback”. No to pomyślałem, że akurat będzie pasowało. Jeden wziął Takedown, drugi Payback i dopisek F16. Teraz zagadka - zgadnijcie, który wziął który nick! xD Gdzieś po dwóch latach gry serwer na SA:MP upadł, znajomy skończył grać, a ja dalej szukałem innych serwerów. Jak znalazłem sobie w końcu taki, na którym można pograć, a znajomy zrezygnował, to po prostu odciąłem to F16 i zostało samo Payback. Tak jest po dziś.

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Miałem kilka nicków w życiu: Miszka, PROcesor (w podstawówce jak grałem w csa xD), Wujek Eugeniusz (tak bardzo słaby nick :p) i raz jak grałem na otsie DBL (tibia dragon ball) to nie miałem pomysłu na nick dla nowej postaci to wpisałem losowe litery i wyszedł Golter :D

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Za siedmioma lasami i jedną rzeką mieszkał pewny chłopak podirytowany swoją ksywką, więc wracając z przyjaciółmi z pewnych zajęć aktorsko muzycznych, postanowił wymyślić sobie nową ksywkę która wyszła z tego co akurat przerabiał na zajęciach czyli oktawy a że lubił rymować z tej o to nazwy narodził się poczciwy okatawo;d

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Jedyny murzyn w SAO ^^
Innym moim nickiem jest “zvaere” - oznacza słowo “przysięga” w języku elfow w “Wiedzminie”

Ostatnio zacząłem również używać nicku “Scarletio” - bo lubię Erze oraz z powodu openingu Hidan no Aria, gdzie mowa o “szkarlatnej baletnicy”
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
C

chatango

Mój ulubiony nick na anime-odcinki był zajęty, postanowiłem wybrać coś co się rzuci w oczy. Padło na nazwę tamtego chatu i tak zostałoxD

Ostatnia edycja:
B

Bianconerii

Mój nick Bianconerii = Biało-Czarny tłumacząc z włoskiego, barwy mojej ukochanej Starej Damy, używam także szaman00 lub szamanoo, ale to wymyślone na potrzeby gier, rejestracji itd.

Ostatnia edycja:
K

Kurokokoro

No to może słówko o moim nick’u. Pomysł na nowy nick przyszedł po obejrzeniu Accel World (wymyśliłem że mój awatar miałby się nazywać Dim Fencer i mieć zdolność specjalną Locus Variation). Wcześniej prawie wszędzie miałem nick ninia20 (albo ninia203 jak było zajęte) ale mnie wkurzało że się pytają czy dziewczyna, a poza tym chciałem coś japońskiego. Stąd też zacząłem szukać różnych ładnie brzmiących połączeń, od początku wiedziałęm że chcę coś związanego z morokiem/czernią. Potem przyszedł ten utwór i to genialne jak dla mnie wideo do niego (zwłaszcza wstawki ze StarCraft’a):
Potem już wiedziałem jaki chcę nick, wystarczyło przetłumaczyć. Czemu ten kawałek jest dla mnie tak niezwykły? Bo myślę że mnie wyraża, a poza tym jest po prostu piękny.
Miało być słówko, a wyszło małe wypracowanie.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Skopiowane z mojego Aska…
Zaczęło się całkiem niewinnie czyt. od pamiętnej Persony 3 na którą miałem niezłą chętkę po obejrzeniu anglojęzycznego let’s playa spodobała mi się najbardziej tajemnicza postać z tejże właśnie gry…
Jakiś czas po obejrzeniu nawet “The Answer” zabrałem się za grę którą miałem od dosyć dawna lecz nie mogłem jej uruchomić (słaba grafa już zmieniona) mianowicie Drakensang - The River of Time, a jako iż mam swego rodzaju fetysz na żeńskie postacie w grach RPG itp. zacząłem wymyślać jej imię i ogólny jej zarys (build lub ogólne statystyki w które bym na niej pakował). Po ogarnięciu najtrudniejszego (builda) przyszła pora na imię. Myślałem długo aż wymyśliłem że przerobię nieco imię Pharosa z Persony 3, wyszło mi Pharia, po przejściu gry skupiłem swoją uwagę na postać męską którą planowałem już stworzyć po ukończeniu głównego wątku, Nie myśląc długo i nie chcąc powtrzać imienia Pharosa zdecydowałem się na dodanie “i”, przez co mam to co trzyma się mnie do tej pory “Pharios” :)
I basta xD
Co do nazwiska to wziąłem moją własną interpretację słowa Szafir na język angielski, a że popełniłem błąd to nikt się nie czepia że zgapiłem xD

Ostatnia edycja:
K

Kocu

Historia mojego nicku akurat jest prosta :D
Od nazwiska Koc :)
Zawsze używam nicku kocu15 ale tutaj akurat nie było zajęte :p

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Dominik ~ Domen

Mniej więcej coś takiego, tak do mnie mówili przyjaciele z dzieciństwa :p

Ostatnia edycja:
P

Piter

Byłem Piotrkiem teraz jestę Piterę kiedyś będę tosterę!

Ostatnia edycja:
T

Tri

Patrycja - Trycja - Tri. Spodobało mi się i użwam tego niku we wszystkim już od kilku ładnych lat, jest to też moja ksywka w realu.

Ostatnia edycja:
D

Doomen201

Musiałem wykminić coś do minecrafta i jakos mi wpadło :D

Ostatnia edycja:
D

Doon

Kiedyś używałem Dosei, zmodyfikowałem na Doon.

Ostatnia edycja:
V

venexus

Moje nicki powstawały do gry Cs na początku było ich kilka lecz pózniej wymyśliłem sobie unikalny nick nexus lecz dalej coś mi nie pasowało i po wielu modyfikacjach zostało venexus :) Tą nazwe używam głównie na forach :p W grach używam innych nicków np . w plemionach używam "Bóg Yato " z anime narogami czy też w diablo 2 "Issei " Anime chyba każdy zna .

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Nikola - Niko - Nikorin ta~da~ XD

a w grach używam zawsze czegoś ze “Snow” na początku, np. SnowBerry, snowMelon, Snowlace, SnowCherry, snowLemon itp, a to się wzięło przez moją przyjaciółkę, która próbowała napisać pięknie śnieżna truskawka na angielskim, ale troszkę krzywo jej to wyszło (SnowBerry), a mi tak bardzo się spodobało, że od tej pory używałam tego jako nicku… do momentu, w którym zostałam graczem miesiąca w Lunie Online i wredne ludziska zaczęły kraść mój nick =.= WRRRR! Więc wtedy zaczęłam go modyfikować i używam teraz wielu wersji :p

Ostatnia edycja:
Top Bottom