Jaką konsolę kupić?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

PhariosShaphire

New member
Witajcie. Zastanawiam się na kupnem konsoli w dość… przystępnych cenach. Jednakże nie chodzi mi o polecenie. Zależy mi na waszej opinii czy OPŁACA się kupować konsole starej czy nowej generacji? (PS4 vs. PS3)
Konsole które biorę pod uwagę:
-PS3
-3DS
-PS Vita
-PSP
-PS4
-Xbox One
-Nintendo Wii
-WiiU
Mogę prosić o fachową pomoc?

Ostatnia edycja:
Czemu nie WiiU ? Ja bym na twoim miejsu zastanowił się nad tą konsolką a wywalił już ps3 i xboxa z twojej listy,

Ostatnia edycja:
Ps3 jeszcze ma jakieś ciekawe gry. A nie umiałbym ogarnąć pada od Xpudła.
Co do WiiU… Grałem na Animatsuri. Całkiem fajna maszynka, ale nie kojarzę by były na nią gry w które bym chętnie pograł, ale propozycja przyjęta

Ostatnia edycja:
Xbox one od razu bo ta konsola opłacalna tylko w Ameryce
Ps4 mało gier dużo możliwości dobra grafika
Ps vita za mało gier i jeśli nie masz ps3/4 to gadżet mało przydatny
3ds to już jak uważasz jeśli lubisz grać w Mariana pokesy itp gry to konsolka dla cb
Ps3/Xbox 360 te 2 konsole musiałbyś przemyśleć w co chcesz grać old geny mają mnóstwo świetnych gier ale wada nic więcej na nich nie będzie wychodzić
Szczerze zrób konto na forum arhn.eu i załóż podobny temat (stronka typowo o grach i konsolach tam Ci też doradzą )

Ostatnia edycja:
Może i bym założył, ale tam będzie od cholery opinii, a nie chciało by mi się tego wszystkiego czytać…
No dobrze odrzucając konsole które są mi zbędne oto finalna lista kandydatów
-PS4 (jak stanieje)
-PS3(stara generacja <3)
-PSVita (Kilka gier które wzbudziło moją uwagę)

Ostatnia edycja:
3ds lub WiiU jeśli lubisz takie klimaty to jak najbardziej :3

na 3DSa jest wielka biblioteka gier i ciągle nowe zapowiedzi, chociażby nowe Shin Megami Tensei czy Persona Q.

PsVita - fajna w Japonii, u nas to jest wielkie G… za mało gier, praktycznie 0 zapowiedzi.

PS4 i nowy XBOX - praktycznie nie ma jeszcze gier, które by wyszły TYLKO na nową generację lols… prawie wszystko wychodzi też na starą - jak chcesz kupić to jeszcze poczekaj… no i wielka wada, obie konsolki nie obsługują nowej rozdzielczości 4K co jest emm… no chu***we, za wcześnie wyszły XD

PS3/XBOX - czemu nie? ja bym wybrała chyba XBOXa, nawet ja ogarnęłam szybko pada <3 ale na PS3 więcej kitajcowych gier w sumie :3

Ostatnia edycja:
polecam ci 3DS’a a czemu? ponieważ lukos wyrywa laski na pokemony xD można połączyć 2 w jedno :D

Ostatnia edycja:
Powiem tak, mam ps3 i jestem zadowolony. Nic się nie wiesza grając w takie gry jak np gta5 czy skyrim. Jest tylko jeden problem. Jak wychodziło ps3 to wszyscy tak samo mówili o ps2, teraz to przeżytek. Jeśli masz kasę i chcesz ją wydać to kup ps4. Nie ma zbyt dużo gier na ps4 na razie ( niektóre gry z ps3 działają na ps4 ) ale za rok już wszystko będzie wychodziło na ps4, więc nie wiem czy na te max 2 lata opyla się kupować ps3

A jeśli chodzi o ps3 vs xbox, to spokojnie mogę powiedzieć, że xbox nie ma nic do gadania. ps3 ma lekko lepszy sprzęt, ale oprogramowanie jest o wiele lepsze ( miałem w rękach to i to ). Jedyny + xboxa jak dla mnie to wygodny pad.

Ostatnia edycja:
Odświeżam temat. Co możecie mi powiedzieć znawcy konsol na temat PSP ? Opłaca się jeszcze kupować?

Ostatnia edycja:
Miałem PSP przez bardzo długi czas. Niestety aktualnie leży na półeczce rozwalone i przestarzałe konsole. PSp już raczej nie opłaca się kupować. Jeśli chodzi o konsole przenośną to bierz 3DSa, bez namysłu. Jeśli chodzi o zwykłe konsole to albo Wii U albo pozbieraj przez jakiś czas i bierz PS4. Jak na razie nie radzę PS4 bo nie ma wartych uwagi gier. Dopiero za kilka/naście miechów nowy Dragon Ball

Ostatnia edycja:
Nowego 3DSa możesz dostać za minimum 700zł a z używkami bywa różnie. Raz masz używke w dobrym stanie za 500zł a raz za 690 xd

Ostatnia edycja:
No wiesz… za rok może już być kolejna wersja 3DSa xD

Ostatnia edycja:
teraz wchodzi WiiU :p więc na to raczej zbieraj XD
możesz dostać 3DSa zwykłego za 450zł jak masz szczęście, 600zł za XLa

i dodam, że nie tylko SMT jest, a też Persona Q za niedługo wychodzi na to :3

Ostatnia edycja:
Inna sprawa wii u można dostać za około 550 zł tylko trzeba szukać wersji w walnietym hdmi (niektóre partie miały niedolutowane złącza) działa za to na cinch lub euro wiec nie jest źle tylko problem byłby z reklamacja

Ostatnia edycja:
Ja na WiiU jeszcze się nie piszę, bo Poki ORAS wychodzą jeszcze na 3DSa… i pewna co do następnych na WiiU nie jestem - nie wiadomo, czy nie wypuszczą np. 4DSa XD (nie pytajcie co to to 4te D, nie wiem)
Wiem, że na WiiU wychodzi już dużo gier - od nowej Zeldy zaczynając, a na zapowiedziach Animal Crossing kończąc, ale ale… równie dużo wychodzi na razie na 3DSa - zapowiedź Persony Q w Europie chociażby i Bravely Second, które jeszcze nawet w Japonii nie wyszło też ma wyjść na 3DSa. No i 3DS jest kompatybilny wstecz, a WiiU za chiny nie jest >.<
Nie wiem czy zastąpi 3DSa, ale zamierzę się do kupienia dopiero jak tak się stanie (zapowiedź nowych poków) XD

Ostatnia edycja:
jak zelda wychodzi na wii u to kupuje chodzby dla tej jednej gry .

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się nad kupnem PS3. Ceny używek sporo spadły, nawet nówki są tanie. Powiedzcie mi czy atrakcyjna cenowo, ale oferująca jedynie 12GB pamięci wersja PS3 jest opłącalna, czy lepsza z większym dyskiem? Nie wiem czy będę korzystał z cyfrowego sklepu PSStore ale chyba tak, przynajmniej raz na próbę. Są tam nieraz fajne promocje porównywalne ze steamem. Sama konsola zaś jest dobra dla tych kilkudziesięciu exclusiwów. Co polecacie?

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom