Jakie jest moje ulubione anime (uzasadnij)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Y

Yubei

Pamiętam jak dziś w 2008 roku natknąłem sie Hyperze na Bleach , początkowo sceptyczny w miarę jak się akcja rozkręcała , chłonąłem kazdy odcinek i czekałem z niecierpliwoscią na nastepny . Moze saga o Bounto i inne filery spowalniały akcję ale całość to mistrzostwo . Aizen VS Ichigo , walki w Hueco Mundo , Espada . Ciekawy motyw z Muramasą , potem pojedynek Z Kougą . Retrospekcja Z Uraharą . Nie mogłem sie nudzic , nagłe zwroty akcji , ciekawa fabuła . Plejada bohaterów od Ichigo , Renji Abarai , czy kapitanów typu Zaraki Kenpachi , każdy inny bohater , majacy swoje cechy charakteru . Dla mnie genialne anime .

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Ach takk, z twoim wpisem wrocily wspomnienia jak z kuzynem za gówniarza bawiliśmy się w zabijanie pustych i odsyłanie ich dusz XD Co do ulubionego anime to ciężko stwierdzić, chyba za dużo ich obejrzałem :d ale jeżeli musiałbym wybrać to jedyne, to “One piece” czyli mnóstwo przygód, śmiechu no i czasem łez. Ogólnie One piece jest jedynym anime, które nadal na bieżąco oglądam, a zacząłem coś koło 3-setnego odcinka :VV

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Bez dwóch znań Gintama.
Nie oglądam z reguły tasiemców bo mnie szybką męczą, a teraz jak nie mam co oglądać to wole zrobić sobie jakiś rewatch Gintamy niż szukać czegoś nowego.
Niesamowity poziom humoru, czasem wręcz absurdalny i niskich lotów przez co… wyjątkowo mi się podoba :D Masa nawiązań do innych serii których nawet nie znam i parodii oczywiście, pokazane życie i kultura japońska na własny sposób twórców, ale idzie się co nieco o Japonii dowiedzieć.
A i poważnej treści i głębokich przemyśleń idzie doświadczyć sporo, potrafi wycisnąć łezkę ;-)

Arcydzieło.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Moim ulubionym anime jest Monster. Swoją dojrzałością, klimatem, tematyką, fabułą, wychodzi poza formułę większości animacji. Jest to produkcja, moim zdaniem, nieco niedoceniona. Być może powodem tego jest mrok panujący w tej serii. Nie znajdziecie tam praktycznie nic wesołego, ale jest kryminał tak wspaniały, że nie można się od niego oderwać.

Tutaj macie opis fabuły, naprawdę warto zapoznać się z tym :) https://myanimelist.net/anime/19/Monster

Ostatnia edycja:
Torrez

Torrez

Donator
Moje ulubione anime to Stein’s Gate. Dlaczego?
Za dobrą fabułę daję 9. To anime jako jedyne dostało u mnie 10 nie tylko ze względu na fabułę, a przez to jak mnie poruszyło. Pod koniec po prostu leciały mi łzy. Ostatnie odcinki oglądałem w słabej jakości, ale udowodniło mi to, że do przekazania dobrej opowieści nie jest potrzebna wysoka jakość obrazu.

Ostatnia edycja:
Top Bottom