Kill la Kill (KILL la KILL)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

Doomen201

Historia ta rozgrywa się w liceum rządzonym twardą ręką przez przewodniczącą szkoły, Satsuki Kiryuuin. Uczennica z wymiany, Ryuuko Matoi, powoduje nie lada zamieszanie, kiedy wkracza na teren szkoły dźwigając ze sobą wielki miecz w kształcie nożyczek, Basami. Dziewczyna ta poszukuje tajemniczej osoby, która odpowiedzialna jest za śmierć jej ojca, jednak na drodze Ryuuko stają członkowie samorządu uczniowskiego – “Czterej Święci Królowie”. Na ratunek dziewczyny przybywa gadający szkolny mundurek – “Ubierz mnie. Kiedy to zrobisz, objawi się ma prawdziwa moc.”

Anime charakteryzuje się niebywale uderzającym podobieństwem do znanej chyba wszystkim serii “Tengen Toppa Gurren Laggan” to samo studio jednak daje się we znaki. Zwroty akcji na najwyższym poziomie, walki bardzo dobrze wykonane, muzyka to miód na uszy … no i humor … wprost nieziemski trafił w samo sedno mego gustu i poczucia humoru.

Polecam to anime z całego serca jest to niewątpliwie mój faworyt tego sezonu ;)

Ostatnia edycja:
G

Golter

New member
Nie oglądałem Tengen Toppa Gurren Laggan więc z tym stylem mam styczność pierwszy raz ale powiem, że jest on świetny, taki sfazowany trochę :p Fabuła jest świetna, co chwila jakieś zwroty akcji, wiele epickich momentów. Humor także przypadł mi do gustu, uwielbiam sceny gdy pada światło na Mako i zaczyna o czymś gadać np. jak w tej scenie
Ogólnie bardzo mi się podoba to anime i raczej dostanie ono ode mnie wysoką ocenę na MALu :p

A jeszcze zapomniałem napisać o muzyce. OST w Kill la Kill jest boski szczególnie ta nutka http://vimeo.com/82859044 jeszcze fajna jest ta

Ostatnia edycja:
D

Doomen201

Szczerze polecam Ci laggana … po prostu klasyk ;)

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Aktualnie jestem na 3 epku i jestem wręcz oczarowany :p

Tylko te mundurki takie skąpe, no ale przecież o to tu chodzi nie? :D

Ostatnia edycja:
L

leo_punisher

kill la kill :D
mile wspominam to anime :D
kreska mnie oczarowala , tylko wkurza mnie ta nienawisc bohaterow do siebie …
poza tym dobrze dobrane kawalki muzyki niemieckiej :) polecam szczerze .

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Zakończyłem dwa dni temu. Muszę powiedzieć, że podobało mi się. Może były z 3 odcinki, które oglądało mi się gorzej, ale cała reszta była epiczna. Humor idealnie wpadł w mój gust.

Moja ocen 7/10

Ostatnia edycja:
N

Naczos

New member
Specyficzna kreska która sprawia że przede wszystkim przez nią zapamiętujesz te oto anime, do tego dość oryginalna fabuła w połączeniu z widowiskowymi walkami sprawiają że jest to dobry tytuł ale jedynie dobry :p postacie nie wyróżniały się, były po prostu dobre. Muzyka stała na dobrym poziomie szczególnie w czasie walk mogła wprawić w zachwyt.

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Kocham to anime!Kreska przecudna,muzyka i bohaterowie. Humor był niesamowity :)

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Rzadko w gust trafiają mi anime z taką ilością ekspozycji oppai i to w charakterze humorystycznym, ale ilość plusów tego anime przechyla szale.
Świetnie się bawiłem oglądając ta produkcję, absurdalny humor dla mnie bomba. Nawet ciekawe walki, charakterna protagonistka i świetna oprawa audiowizualna.

Dla mnie bomba :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom