Kingdom Hearts

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kubson

New member
Opis:
Kingdom Hearts – japońska komputerowa gra fabularna/RPG autorstwa studia Square Co., Ltd. (później Square Enix), powstała we współpracy z The Walt Disney Company. Wydana w 2002 roku gra łączy uniwersum Disneya z tymi znanymi z serii Final Fantasy oraz oferuje czynny udział w walkach (tzw. fabularna gra akcji). Chronologicznie gra jest pierwszą w serii, lecz fabularnie drugą w kolejności – po Kingdom Hearts: Birth by Sleep.

Fabuła:
Historia rozpoczyna się na niewielkim archipelagu Destiny Islands, zamieszkiwanym między innymi przez czternastoletniego Sorę oraz jego przyjaciół: Kairi i Riku. Dzieci spędzają czas na myszkowaniu po wyspie, organizowaniu zawodów, ale przede wszystkim marzą o poznaniu wielkiego świata. Planowaną podróż tratwą udaremnia jednak pewnej wietrznej nocy atak na wyspę. Heartless – złe, pozbawione serc istoty, które Sora widział wcześniej w swoich snach, porywają Kairi i Riku. Uzbrojony w Keyblade – miecz-klucz o tajemniczej mocy – chłopiec postanawia stawić im czoła. W międzyczasie, w odległym świecie król Mickey znika niespodziewanie, pozostawiając magowi Donaldowi i rycerzowi Goofy`emu rozkaz odnalezienia posiadacza przedmiotu Keyblade i ocalenia świata przed zagładą.
Plusy i minusy gry:

Plusy:
-Dobra grafika
-Ciekawa oprawa muzyczna
-Ciekawi bohaterowie
-Fabuła

Minusy:
-W większości części brak multiplayer.

Podział na części:
-Kingdom Hearts
-Kingdom Hearts: Chain of Memories
-Kingdom Hearts II
-Kingdom Hearts II Final Mix+
-Kingdom Hearts Re:Chain of Memories
-Kingdom Hearts coded
-Kingdom Hearts: 358/2 Days
-Kingdom Hearts: Birth by Sleep
-Kingdom Hearts Re:coded
-Kingdom Hearts: Birth by Sleep - Final Mix
-Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
-Kingdom Hearts III

Filmik:
Gameplay z KH III:

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
W grę nie grałem, jednak oglądałem i słyszałem o niej wiele dobrego (Właściwie to na upartego mógłbym pobrać .iso i nagrać coś z tego ;D )
Ogólnie fabuła gry choć na początku dość zawiła jest bardzo ciekawa. Jeśli mnie pamięć nie myli to większość gier z tej serii jest na PS2 co umożliwia spokojnie pobranie i emulowanie ;)
Z dotychczasowych doświadczeń z tą serią gorąco ją polecam :D

Ostatnia edycja:
C

COCOart

New member
Uwielbiam! Gram na DS’ie i na PSP : o Super sprawa.

Ostatnia edycja:
L

ladydemolatron

New member
Ja przeszłam wszystkie wersje tej gry oprócz jednej na 3DSa niestety

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Grałam tylko w dwójkę na PS2 :3 muszę w końcu zabrać się i za resztę XD

Ostatnia edycja:
Top Bottom